AcasăDezvaluiriAncheteGarda de la Cotroceni nu pleaca!

Garda de la Cotroceni nu pleaca!

La ceremonia oficiala de instalare a noului sef al statului, se pare ca Traian Basescu i-a predat lui Klaus Iohannis nu doar „Colanul de Aur” al Ordinului National „Steaua Romaniei”. Pentru ca, dupa cum sustin sursele noastre, dincolo de declaratiile oficiale, s-ar fi stabilit pastrarea unei stabilitati la cel mai inalt nivel al unor structuri cheie ale sistemului de siguranta nationala, cel putin pentru urmatoarele sase luni.

Generalul Lucian Pahontu se afla la conducerea SPP din 2005

Iar cel mai graitor exemplu in sensul acestei noi „coabitari” este ramanerea generalului  Lucian Pahontu la sefia Serviciului de Protectie si Paza, cel putin pentru jumatate de an. De asemenea, s-ar fi convenit si ca la alte servicii secrete care se bucura de sustinerea neconditionata a partenerilor occidentali sa nu se recurga la masuri pripite, urmand ca actualele echipe de conducere sa-si pastreze functiile detinute. Bineinteles ca noua intelegere secreta nu convine tuturor, mai ales celor care sperau ca, in apele tulburi ale schimbarii „garzii prezidentiale”, sa pescuiasca sefiile serviciilor secrete. Si care acum, mai mult ca sigur, se vor chinui sa agite cat mai mult cu putinta dorintele ascunse de vendetta ale unora din sistem.

Pahontu ramane!

Iata ca, tocmai cand naivul Mircea Olaru isi facea planurile pentru o noua „jandarmizare” in forta a Serviciului de Protectie si Paza, cu a carei viitoare conducere se lauda in stanga si dreapta, lucrurile par sa se fi lamurit, cel putin la acest nivel.

Multi dintre actualii sefi de structuri din SPP raman in continuare pe pozitii

Pentru ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, „cutremurul” prevazut de multi la nivelul SPP nu va mai avea loc, cel putin pentru urmatoarele sase luni. Pentru ca aceasta este perioada de gratie stabilita pentru ca serviciul care asigura protectia demnitarilor, in frunte cu insusi seful statului, sa nu fie supus unei restructurari masive. Iar daca vorbele facute se si respecta, generalul Lucian Pahontu, care este cel mai longeviv sef al SPP-ului, pe care il conduce inca din 2005, are „101 la suta” sanse de a-si pastra functia, pana la o noua reevaluare, care va avea loc in vara. De asemenea, se pare ca si alti „sepepisti” cu functii vor ramane pe pozitii, desi majoritatea acestora aveau asigurata retragerea prin detasarea in cadrul unor misiuni internationale.

Traian Basescu i-a predat lui Klaus Iohannis nu doar „Colanul de Aur”, dar si propria garda

Insa, odata batuta palma pentru aceasta continuitate, fie si pentru o perioada precisa, probabil ca exodul luptatorilor romani catre structurile de securitate ale ONU nu va mai avea loc.

Bataie mare pe SIE

Iar daca, dupa atatea tentative esuate, politicienii care visau cu ochii deschisi ca isi vor muta biorul in Padurea Baneasa au renuntat deja pe rand, cel putin la vedere, sa mai traga sforile pentru preluarea sefiei Serviciului Roman de Informatii, cu totul altfel stau lucrurile in ceea ce priveste Serviciul de Informatii Externe.

Unii dintre luptatorii care se pregateau sa plece in strainatate isi continua actualele misiuni

Unde aproape ca sunt mai multi candidati pe loc decat la admiterea la Medicina, pe timpuri. Si chiar daca Mihai Razvan Ungureanu a solicitat deja sa i se redea scaunul pe care l-a mai ocupat si in trecut, concurenta este una acerba, postul respectiv fiind ravnit si de alti proaspeti consilieri prezidentiali. Dar se agita de mama focului si „outsideri” ca Eduard Hellvig, liberalul care, impins de la spate de Marian Petrache, revendica la randul sau functia de sef al SIE. Singura care, din pacate pentru nenumaratii amatori de „senzatii tari”, este disponibila la acest moment.

Planuri de vacanta

Cu exceptia Servicului de Informatii Externe, unde Klaus Iohannis va trebui sa-i puna generalului Silviu Predoiu un sef ierarhic, fie el si unul onorific, in restul structurilor de informatii este liniste si pace. Iar daca prevederile pactului sunt respectate de toate partile implicate, ceva miscari mai considerabile de trupe vor avea loc de-abia in vara, cand cei din sistem vor afla cum se intorc din concedii: sefi sau pusi la dispozitie! Bineinteles insa ca dintre toti cei vizati de posibile schimbari, cei mai feriti stau cei care au conlucrat bine cu partenerii externi, intrucat numirea unor oameni fara experienta, care sa preia din mers munca deloc usoara a unor misiuni informationale comune, are riscurile sale…

author avatar
Catalin Tache
3.961 afisari

2 COMENTARII

  1. atat timp cat la conducerea acestor servicii nu sunt ofiteri profesionisti ci politicieni sau unii de pe la MApN cum e si dl pahontu nu cred ca e chiar f bine
    cum ar fi ca la comanda unei divizii din MApN sa fie numit un SRI-st sau SPP-ist sau politist? sau cum ar fi ca la sefia unei sectii de chirurgie sa fie numit un politician sau un specialist in medicina muncii?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger