DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Fifor i-o trage pe la spate lui Dusa!

Fifor i-o trage pe la spate lui Dusa!

Autor:

La fel cum i-a ridicat cu perversitate ”fustita” pe la spate lui Adrian Tutuianu, sapandu-l pe acesta pana ce i-a luat locul in fruntea Ministerului Apararii Nationale, Mihai Fifor tocmai ce este pe cale sa faca o nouca victima de calibru. Pentru ca, deranjat de faptul ca practic in acest moment MApN functioneaza in dubla comanda cu doi ministri, Fifor tocmai ce trage intens sforile guvernamentale pentru a-l executa pe cel pe care il considera rival de moarte. Este vorba despre actualul secretar de stat Mircea Dusa, cel care urmeaza sa fie ”ejectat” din minister si trimis prefect in Covasna sau cel mai probabil in Harghita, pentru ca Mihai Fifor sa nu mai simta ca i se incalca ”spatiul vital” de care are atata nevoie la varful MApN pentru a putea duce la bun sfarsit controversata sa strategie privind ”cotirea” politicii de inarmare catre conglomeratul de interese franco-germane.

 

CAP SITE 657x500 Fifor i o trage pe la spate lui Dusa!

Mihai Fifor il trimite pe Mircea Dusa prefect in Harghita

Si cu toate ca Mihai Fifor a si deschis sampania pentru executarea pe la spate a lui Mircea Dusa, ramane de vazut care va fi motivul oficial invocat de acesta acum, cand planul i-a fost deconspirat. Ca doar nu o invoca faptul ca s-o simti frustrat ca in timp ce el are birul la etajul 1 al sediului ministerului sau M100 cum este denumit in limbaj curent,  Mircea Dusa, care are biroul la etajul doi, continua sa fie numit de catre toti ceilalti drept ”domnul ministru”. De altfel, culmea este ca pentru toti cei care isi desfasoara activitatea in structurile MApN este evident ca ministerul are doi ministri, unul ”de jure” iar al doilea ”de facto”, egali ca putere si influenta, care fiecare se fereste sa il deranjeze pe celalalt, pentru a evita deteriorarea echilibrului puterii in minister. Iar pentru ca acest ”feng shui” de la nivelul MApN, pe care tocmai ce este pe cale sa il strice acum Fifor sa fie si mai complex, legatura intre ”cei doi minstri” o asigura personal generalul Marian Hapau, acesta facand zilnic naveta intre etajul 1 si 2. De parca aceasta ar fi principala sa atributie de sef al Directiei Generale de Informatii a Armatei, ci nu verificarea ”legendarii” taxei de 1.000 de euro de fiecare militar plecat la post in misiunile externe.

Dispare din peisaj ca ”Tutu”

Fifor cu tutuianu 720x480 Fifor i o trage pe la spate lui Dusa!

Se va lasa Adrian Tutuianu pacalit a doua oara?

Iar in ciuda acestei situatii complexe de la varful MApN si a protectiei informative asigurate de colonelul Cornel Burete, iata ca, totusi, a ”transpirat” deja iminenta ”executarii” lui Mircea Dusa, dupa modelul patentat in cazul fostului ministru Adrian Tutuianu. Astfel ca la varful sistemului face deja furori informatia ca secretarul de stat Mircea Dusa, zis ”domnul ministru” va fi facut de catre Mihai Fifor sa dispara din peisajul Ministerului Apararii Nationale, demonstrand astfel ca acesta a mai reusit sa pacaleasca inca un politican cu experienta si ”pedigree” politic, dupa matrasirea lui Adrian Tutuianu. Cel de la care Mihai Fifor cauta acum insistent sprijin, inclusiv prin efectuarea unor vizite obsesive in Dambovita si promiterea atribuirii de contracte industriei speciale dambovitene. Cu toate ca este greu ca Adrian Tutuianu va uita cine l-a ”ejectat” din sistem si va oferi acum mana de ajutor necesara in partid pentru ”decaparea” lui Dusa. Cel care ar urma sa fie consolat cu postul de prefect in Harghita. Si chiar daca planul lui Fifor va fi stopat in ultima clipa, cu toate ca ”lucrarile” sunt mai mult decat avansate, initiatii sistemului se gandesc deja care va fi urmatoarea ”tinta” de pe lista neagra cu lideri din cadrul propriului partid. Mai ales ca ”Misu” tinteste numai in sus, dupa ce a eliminat concurenta din propria ograda, mai ales dupa ce generalului Marius Andrei Diamescu, care era la un pas sa-i ia locul generalului Marian Hapau in fruntea DGIA i s-a pus deja cruce, prin pensionare, si la fruntea Directiei Speciale din cadrul Secretariatul General al Guvernului.

”Navetistul” Hapau

happy 720x480 Fifor i o trage pe la spate lui Dusa!

Generalul Hapau joaca din nou la doua capete

Cert este ca, daca Fifor reuseste ”deportarea” lui Dusa in ”ungurime”, cel putin generalul Marian Hapau scapa de naveta pe care o face intre etajele 1 si 2 ale MApN. Cu toate ca exista si varianta de lucru a documentarii ministrului Mihai Fifor prin echipa de ofiteri care ii asigura protectia si sunt directi subordonati generalului Hapau in cadrul DGIA, fiind coordonati de catre generalul maior Marian Sima, seful Directiei de Informatii Militare si de loctiitorul acestuia, generalul de brigada Leonard Dinu. Cei care nu se despart de Mihai Fifor nicio clipa, nici macar in deplasarile acestuia, rolul lor de insotitori putand naste mai multe semne de intrebare privind necesitatea, legalitatea si justificarea costurilor aferente. Asta in timp ce ”celalalt ministru”, Mircea Dusa este ”tintuit” prin intermediul ofiterului Marian Bibirita, fiind astfel folosit acelasi ”Modus Operandi” ca la generalul Lucian Pahontu, cu care continua sa faca schimburi de idei, ca intre ultimii mohicani ai fostului regim. Oricum, iata ca dupa ce a fost aghiotant la diversi sefi si generali din MApN, Bibirita a fost avansat rapid in grad si trimis chiar consilier la secretarul de stat Mircea Dusa. Asta in timp ce, prevazator, generalul Hapau a pastrat totusi o ”garantie familiala” in propria subordine, la DGIA. Si uite cum, ca de obieci, generalul Marian Hapau este la fel de bine conectat la ambele capete ale binomului pesedist de la fruntea Ministerului Apararii Nationale. Si cum la usile ministrului pazeste ”cerberul” Gelaledin Nezir, actualul director al cabinetului ministrului Apararii Nationale, chiar ca generalul Hapau a reusit sa inchida ermetic cercul informativ pana si la ultimul nivel!

Consiliere a trois

mapn Fifor i o trage pe la spate lui Dusa!

Ministerul cu doi ministri, la etajele unu si doi

Iar din acest punct de vedere al consilierii oficiale, ”ministrul” Dusa cu al lui Bibirita pleaca vadit cu un handicap cel putin cantitativ in fata ministrului Mihai Fifor. Care nu are cum sa nu fie invidiat pentru corpul de consiliere de care beneficiaza si din care se remarca, pentru a da doar trei exemple, Stana Simona Teighiu Jurj, Mihaela Sechernes si Anca Gioagas. In ceea ce o priveste pe Stana Simona Teighiu Jurj, aceasta a fost anterior secretar de stat la Ministerul Economiei, in cadrul unei operatiuni de recuperare de cadre efectuate de Fifor de la fostul premier Sorin Grindeanu ajungand la MApN si fiind numita de actualul minsutru al Apararii membru in Consiliul de Administratie de la Romtehnica. La randul sau, Mihaela Sechernes i-a fost consilier personal lui Mihai Fifor si la Minsiterul Economiei, in perioada 02.08.2017-15.09.2017, dupa ce a fost adusa de la Cluj Napoca, anterior fiind membru in consiliile de administratie de la SC Formenerg SA si SC Teletrans SA. Iar triunghiul consilierelor personale este completat de Anca Gioagas, adusa din Municipiul Onesti si careia pana si oamenilor generalului Hapau le-ar fi aproape imposibil sa-i descopere vreo farama de experienta profesionala care sa explice decizia ministrului de a lansa la acest nivel si tocmai la varful Ministerului Apararii Natioane. Un minister de unde Mircea Dusa urmeaza sa fie indepartat zilele viitoare, daca veteranul pesedist nu reuseste sa gaseasca un punct de sprijin in partid prin care sa-si salveze pielea. Si apoi, de ce nu, sa treaca de la contraatac, daca o mai avea timpul si resursele umane necesare…


2 comentarii to Fifor i-o trage pe la spate lui Dusa!

 1. EMIGRANTUL

  SECURSMUL SI SINECURISMUL EXACERBAT MANIFESTATE DUPA 1989 AU DISTRUS SI INGROPAT DEFINITIV SI IREVOCABIL VIITORUL POPORULUI ROMAN CARE A AJUNS SA FIE SUB CIVILIZATIA LA TOATE POPOARELE LUMII A TREIA , RAMAS FIIND DOAR DONATOR ORI BANCA DE ORGANE UMANE.

 2. Dorina

  I-as zbura pe amandoi! Sa fie liniste si sa fie clara directia de actiune… Altfel mai pun de un Bosch pe undeva cu banii neamului astuia oropsit!

  Daca nu e in stare… sa plece … toti care nu inteleg de ce sunt acolo.

  Fifor sa isi ia si Forumul German cu el… sa il mute la Craiova! Candva se va trezi, dar va fi prea tarziu!

  Ii transmit personal ca ce e la Craiova… nu e la Arad! te-au agatat Fiforica nazstii?


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!