DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Dusmanii lui Trump, amicii lui Iohannis!

Dusmanii lui Trump, amicii lui Iohannis!

Autor:

Klaus Iohannis a reusit din nou sa-i scoata din tatani pe americani, ”succesul”  Summit-ului celor Trei Mari fiind unul ”istoric” doar pentru Palatul Cotroceni. Iar pentru a intelege mai bine de ce a dat-o din nou in bara presedintele Romaniei nu trebuie sa ai atestat de analist politic, fiind suficient sa urmaresti doar privirea nedumerita, de fapt de-a dreptul nauca a Secretarului american pentru Energie, Rich Perry, atunci cand Iohannis a anuntat drept concluize a acestui summit ca ”Germania ne va fi stat partener”. Anunt facut, in ciuda tuturor cutumelor diplomatice, vadit fara consfatuirea cu partenerii strategici asumati oficial de catre statul roman, americanii.

 

trump merkel Dusmanii lui Trump, amicii lui Iohannis!

Trump, sensibil la ”concurenta” lui Merkel in estul Europei

Iar daca ”bruxelezii” s-au simtit la Bucuresti ca acasa, fiindu-le gadilate orgoliile cu un exces de zel greu de intalnit in alte tari europene si cu punerea la dispozitie a puzderie de sepepisti care le-au gustat pana si mancarea mai ceva ca pe vremea regilor din Evul Mediu, doar niste ansambluri de ”folcloriste” mai lipsind din tratatie,  este clar ca americanii nu au fost deloc incantati de abordarea gazdelor Summit-ului celor Trei Mari. Si nu este aici neaparat vorba ca s-au trezit ca oficiile de gazda le-a facut, alaturi de Iohannis, un oarecare ”Ilie de la Scularie”, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei tragandu-se in poza cu atatia sefi de stat si de guverne care nici macar nu aveau habar cine este ”inalta personalitate” care i-a primit oficial la deschiderea Sumitt-ului din penibila locatie a ROMEXPO, cel putin pentru un eveniment international de o asemenea anvergura.

Dezamagirea SUA

De departe, toate eforturile organizatorice ale Presedintiei Romaniei au fost parca facute dinadins prin a le arata americanilor ca ”noua” strategie a sefului statului nu da doua parale chioare pe parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii.

cu daraban Dusmanii lui Trump, amicii lui Iohannis!

Darban si Iohannis, gazdele Summit-ului

Desigur, Klaus Iohannis era obligat sa fie o gazda buna si chiar a fost, insa eforturile de a se gudura pe langa conglomeratul transfrontalier care roieste in jurul Germaniei au fost parca prea ostentative, prea ”ca la tara”. Si cu toate ca miza acestui Summit a fost de la bun inceput una economica, ”marile proiecte” or fi fost ele sublime, dar pur si simplu au lipsit cu desavarsire! Si ceea ce este mai important este ca agenda de lucru a Sumitt-ului, pe care partea romana o putea influenta intr-o oarecare masura a fost una ”paralela” cu interesele americane.

perry Dusmanii lui Trump, amicii lui Iohannis!

Secretarul american pentru Energie a pierdut degeaba timpul la Bucuresti

Ceea ce si este explicabil din  moment ce la discutiile economice Presedintia Romaniei nu a catadicsit sa invite nici macar un membru al Guvernului Romaniei! Asa ca emisarii SUA deja dau semne de nervozitate fata de germanofilia tot mai afisata de catre presedintele Iohannis, in timp ce toate initiativele americane au inceput sa fie trase pe dreapta, Washington-ul avand astfel toate motivele de nemultumire fata de acest joc dublu promovat mai nou de Cotroceni. Desigur, in interesul national nu este deloc rau ca presedintele unei tari mici precum Romania sa aiba ”viziunea” de a face un astfel de joc complex. Numai ca trebuie sa mai si poata, altfel existand riscul ca, atunci cand mergi la doua capete, sa-ti pui ambii ”parteneri” in cap!


4 comentarii to Dusmanii lui Trump, amicii lui Iohannis!

 1. Adi

  Bai Tache, mare bou esti. Nimic din ce scri nu se adevereste. Esti ratatul perfect.

 2. Adi

  Scrii. Scuze:(

 3. Dorina

  Conditie de baza pentru a deveni functionar inalt cu epoleti … Ilie de la Scularie! Altfel nu ai dosarul CONFORM!

 4. Pesdeleul s-a branzit

  Anal istu arata pozitia pe care sa mergi nu determina si pozitia. De obicei pozitia e capra,4, 69,96 sau 11 misionarul grabit. Vreau sa adaug ca pozitia Sua nu e paralela ci T perpendiculara cel putin in Croatia. Vedeti Germania dar nu Austria iar din cauza ca Orban so dus in Rusia iar Putin se uita la el ca la Hopa Mit8ca da din cur si se ridica, nu vedeti nici Hungaria, pt ca aceste tari sunt dependente 90%de gaz rusesc si nu independente 90% ca noi de el..


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!