DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » „Doi s’un sfert” incepe „marea racolare”!

„Doi s’un sfert” incepe „marea racolare”!

Autor:

Iata ca, pe cand deja multi cantau prohodul serviciului secret al Internelor, pe care fostul ministru tehnocrat Dragos Tudorache il calcase in picioare, executand intocmai ordinele primite in acest sens, „National” dezvaluia ca poate cel mai ambitios plan personal al noului „el lider maximo” Liviu Dragnea nu este doar salvarea structurii, dar si transformarea sa intr-un rival de calibru al Serviciului Roman de Informatii.

 

cap cubbu „Doi s’un sfert” incepe „marea racolare”!

Liviu Dragnea, tot mai aproape de a-si vedea visul cu ochii

Iar lucrurile incep deja sa se lege. Parlamentarii Puterii au ridicat manutele sus si au votat, nici ei nu stiu prea bine exact ce, niste modificari legislative in care este vorba despre ceva in legatura cu  „re-reorganizarea” Directiei de Informatii si Protectie Interna. Iar dupa cum bine se stie in partea de sistem care sprijina noua Putere de la Bucuresti, Liviu Dragnea s-a decis deja in ceea ce priveste numele inlocuitorului actualului sef al DIPI,  Mihai Cristian Marculescu fiind „tocat” pentru presupuselele sale legaturi cu fostul lider liberal Teodor Atanasiu. Insa strategii aflati in spatele planului de renastere a „Doi s’ un sfert”-ului stiu foarte bine ca, dupa ce au plecat aproape o mie de agenti mai mult sau mai putin acoperiti si acum organigrama lasata mostenire de catre tehnocrati este mai mult decat restransa, le va fi destul de greu sa faca angajari masive, mai ales pentru a nu-si pune opinia publica si „nucleul dur” al serviciilor secrete in cap. Asa ca, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, in ultimele zile a inceput o ampla campanie de racolare a nenumarati ofiteri cam de la toate structurile subordonate Ministerului de Interne, carora li se face „oferta de nerefuzat” de a-si albastri pe sestache ochii…

„Te bagi…?”

Cam aceasta este surprinzatoarea intrebare care, in ultimele zile, i-a lasat masca pe nenumarati ofiteri de politie sau din cadrul altor inspectorate generale din cadrul MAI, care au aflat astfel nu doar ca „Doi s’ un sfert”-ul nu a murit, cum ii plangea de mila cam toata lumea, dar uite ca „mai da si din picioare”, vorba cantecului…

flagrant „Doi s’un sfert” incepe „marea racolare”!

Misiunile operative din strada, uitate cam de toata lumea

Numai ca la mijloc nu este in niciun caz vorba de demersurile singulare ale vreunor nostalgici ai vremurilor glorioase de altadata, ci de un plan minutios si cat se poate de bine pus la punct. Lucru dovedit si de faptul ca primele incercari de racolari s-au inregistrat la nivelul mai multor Directii si Servicii, incercandu-se astfel acoperirea unor zone cat mai largi, dar fara a bate la ochi prin „inghesuiala” de colaboratori dintr-un singur loc. Insa cel putin la fel de surprinzatoare a fost nu doar propunerea de a „intari” randurile „Doi s’ un sfert”-ului, dar si faptul ca, in premiera, „cererea de prietenie” a fost insotita de asigurarea ca „nu se va opera nimic in acte, totul va fi doar pe incredere”…

Si fonduri de unde?

Disolutia fostei Directii Generale de Informatii si Protectie Interna care a fost rebotezata intre timp in DIPI a inceput in urma dezvaluirilor din „National” cu privire la „sifonarea banilor de sifoane”. A urmat o cavalcada de anchete spectaculoase, fiecare tabara implicata in lupta pentru controlul altadata atat de influentului serviciul secret al Internelor incercand sa rupa cate o „halca” mai mare din „lesul” „Doi s’ un sfert”.

tudorache „Doi s’un sfert” incepe „marea racolare”!

Anihilarea serviciului secret, singura misiune a lui Dragos Tudorache la sefia MAI

Acum, situatia in care structura a fost lasata de catre „bruxelezul” Dragos Tudorache este la limita „supravietuirii”, din moment ce, de exemplu, in toata Directia  a mai ramas un singur specialist care chiar stie cu ce se mananca filajul in tara asta… Asa ca, fie ca se desfiinteaza cu totul, fie ca se trece la reconstructia sa, o masura in ceea ce priveste viitorul structurii trebuie luata cat mai repede. Insa pentru aceasta nu trebuie pierdut in niciun caz din vedere si aspectul financiar. Pentru ca „joaca de-a James Bond” costa pana si in filmele americane, dar pai in realitate… Si daca organigrama nu mai suporta alte angajari, ramane de vazut cum vor fi recompensate cadrele din MAI care ar accepta sa se alature acestei operatiuni. Ca doar nu numai cu multumiri scrise…

Marcarea teritoriului

Liderii actualei coalitii de guvernare si mai ales mult mai trecutul prin viata Liviu Dragnea stiu foarte bine ca nu se pot simti confortabil avand mereu in coasta niste servicii secrete ostile. Iar daca SIE pare sa fi adoptat o neutralitate chiar binevoitoare fata de noua Putere, in timp ce o buna parte din SRI priveste cu atentie si speranta la traiectoria politica a premierului Sorin Grindeanu, „fundamentalistii” sistemului au ramas cu capsa pusa pe Dragnea.

dan 1 „Doi s’un sfert” incepe „marea racolare”!

Carmen Dan sustine „resuscitarea” DIPI

Care stie foarte bine ca inca este „tinta in miscare” pentru anumite structuri, asa ca are nevoie ca de aer de ceva protectie informativa. Ceea ce si explica tot mai amplele operatiuni subterane care se deruleaza pe zi ce trece, pentru ca „Doi s’ un sfert”-ul nu doar sa fie revitalizat, dar si intarit suficient de mult pentru a putea marca astfel teritoriul din jurul noilor protectori. Lucru care probabil se va si realiza, mai ales daca toti cei implicati in acest proiect secret vor avea si timpul necesar la dispozitie… Mai ales ca ministrul Carmen Dan sprijina la randul sau cat poate planul lui Dragnea.


1 Comentariu la „Doi s’un sfert” incepe „marea racolare”!

 1. TILICA

  Departamentul de Informatii si Protectie Interna este o structura de
  informatii, cu subordonare directa GUVERNULUI – MAI(situatie nemaintalnita in tarile din U.E. sau cu democratie reala), a fost infiintata dupa evenimentele petrecute in 1989, din motive istorice conjuncturale pentru a se oferi de munca unor cadre ce au apartinut vechiului sistem de informatii existent pana in 1990. La aceasta fosta U.M. 0962 sau U.M. 0215 Bucuresti au activat si multi indivizi „dubiosi” care au influientat in sens negativ cultura organizationala a institutiei uneori chiar au manifestat atitudini ostile fata de mersul natural democratic al unitatii in interesul societatii romanesti.
  Fara just temei in perioada 2003-2004 din cadrul acestei structuri sub evidenta si/sau gestionarea sa, a inceput detasarea de personal, platit in valuta, (PILOSI) la ambasadele Romaniei din strainatate sub pretextul prestarii unor misiuni de atasat al MAI desi la fiecare ambasada se regasesc cadre SIE care asigura toate cele necesare specifice serviciilor speciale ori secrete. Acest personal cu familiile respective trebuie chemat urgent in tara ocazie cu care sumele aferente, irosite fara noima, sa fie realocate pentru rezolvarea unor situatii aflate in criza de fonduri.
  Pentru normalizarea situatiei de criza in care se regaseste SISTEMUL DE ORDINE SI SIGURANTA PUBLICA este necesar ca partea din DIPI ce are in competenta Protectia Interna sa fuzioneze in cadrul „Departamentului de Afaceri Interne”, iar celelealte componente cu atributii informativ-operative care nu se regasesc in conflict de competenta cu alte institutii ale statului sau structuri din sistem trebuie subordonate sefului Politiei Romane pentru a valorifica produsul muncii lor, potrivit legii.
  Subordonarea D.I.P.I. factorilor POLITICI nu are asemanare sau corespondenta in tarile din U.E. ori cu democratie reala. Situatia existenta nu permite aplicarea principiului separatiei puterilor in stat, cea judiciara, de cea executiva (referitor la gestionarea informatiei judiciare din punct de vedere legal-procedural numai procurorul poate sa dispuna, aceasta nu trebuie se fie supusa judecatii sau deciziei unor persoane aflate in sfera politica sau sub inflienta vreunui factor politic) si impiedica astfel infaptuirea cu celeritate si obiectivitate a actului de dreptate sau de justitie sociala.
  SIPI Telorman unde a activat fratele pana a decedat l-a ajutat mult pe PUIUL DE MILITIAN SAU PE NEPOTUL GENERALULUI TRADATOR DE TARA sa batjocoreasca natia ROMANA .


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 21-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!