DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Decizie NATO in Thasos : Romania, a doua Polonie !

Decizie NATO in Thasos : Romania, a doua Polonie !

Autor:

Iata ca lucrurile se precipita nu doar in oricum atat de agitata politica romaneasca, dar si la nivel international. Iar o decizie de-a dreptul istorica privind viitorul tarii noastre  s-a luat chiar la sfarsitul lunii mai, atunci cand noua Administratie a SUA, alaturi de principalii parteneri strategici din NATO au insistat ca Romania sa fie o a doua Polonie in Europa de Est ! Si cu toate ca nu s-au facut declaratii publice pe marginea acestei Conferinte de securitate organizata de NATO in binecunoscuta insula greceasca Thasos, sursele noastre sustin ca la intalnirea la care a participat si un influent general de la varful serviciilor secrete romanesti discutiile despre rolul tarii noastre au acaparat o buna parte din interventii.

 

insula thassos  Decizie NATO in Thasos : Romania, a doua Polonie !

Conferinta de securitate a NATO a avut loc in insula greceasca Thasos

Iar concluzia generala, care va fi transmisa pe canale mai mult sau mai putin oficiale tuturor factorilor de decizie din tarile membre NATO va fi ca Romania va accelera preluarea  ”modelului polonez”, cel atat de apreciat de catre Administratia Trump. Astfel ca, avand in spate girul Statelor Unite ale Americii, noua axa Varsovia – Bucuresti va deveni cat de curand certitudine, fiind de asteptat ca actuala coalitie de guvernamant, care primeste astfel o adevarata gura de oxigen dupa presiunea externa la care a fost supusa de cancelariile occidentale sa calce pana ”la podea” acceleratia adoptarii masurile legislative pentru ca noile legi poloneze, care au iritat la maxim Bruxelles-ul sa fie adoptate si de Parlamentul nostru.

dancila polonia 1 Decizie NATO in Thasos : Romania, a doua Polonie !

Guvernul Dancila, verde pentru preluarea modelului polonez

Plus deciziile guvernamentale economice si militare care sa grabeasca implementarea acestui proiect, desigur…

Se grabesc lucrurile

Daca simpozioanele oficiale despre problemele securitatii sunt folosite mai mult pentru a sigura ”marfa” arhivelor foto ale mass media, iata ca responsabilii NATO au si alte parghii mult mai la indemana pentru a transmite semnale cu privire la noile strategii ale Aliantei. Iar un astfel de prilej pentru ca trimisii din Europa de Est sa ”ia lumina” chiar de la Washington a fost o recenta si discreta intalnire de lucru care a avut loc la sfarsitul lunii mai, in insula greceasca Thasos, fiind prilejuita de o Conferinta de securitate a NATO. Si unde practic s-au pus bazele unei noi strategii de securitate geopolitica in Estul Europei, cea mai importanta decizie luata aici fiind, fara indoiala, rolul rezervat Romaniei de a deveni ”o a doua Polonie” in fata pericolului rusesc.

trump 4 Decizie NATO in Thasos : Romania, a doua Polonie !

Donald Trump grabeste axa Varsovia – Bucuresti

Ceea ce presupune nu doar intarirea Armatei romane, dar si construirea unei axe economice intre Varsovia si Bucuresti, guvernantii nostri obtinand astfel verde inclusiv pentru adoptarea de urgenta a pachetului legislativ care sa preia din mers ”modelul polonez”…


1 Comentariu la Decizie NATO in Thasos : Romania, a doua Polonie !

  1. ALEXANDRU

    Axă economică da, dar militar va fi zero, doar cheltuieli inutile.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 19-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!