AcasăDezvaluiriAncheteDe ce nu i-au saltat pe Videanu, Vosganian si Niculae din 2010

De ce nu i-au saltat pe Videanu, Vosganian si Niculae din 2010

In urma cu peste trei ani, Adriean Videanu a picat pe tehnica in timp ce vorbea cu omul de afaceri Ioan Niculae, dar si cu mai multi subalterni din ministerul Industriilor, pe care il conducea la acel moment. Iar in urma acestor interceptari, dupa ce SRI a inaintat procurorilor DIICOT tot materialul probator, a fost intocmit un dosar  in care fruntasul pedelist, impreuna cu liberalul Varujan Vosganian si miliardarul Ioan Niculae, sunt acuzati de subminarea economiei nationale si producerea unui prejudiciu record de 130 milioane de euro.

Dosarul „ROMGAZ” nu a explodat in mandatul lui Codrut Olaru in fruntea DIICOT
Dosarul lui Adriean Videanu tulbura apele in justitie
Ioan Niculae este acuzat ca a primit gaze la pret redus

Numai ca speta a fost scoasa la lumina de-abia acum, dupa ce s-a schimbat conducerea structurii care a instrumentat ancheta. Astfel ca ramane in urma intrebarea fireasca pe care si-o pun toti romanii, si anume de ce a fost nevoie de atata amar de vreme, daca lucrurile erau clare, ca acuzele sa devina publice. Iar raspunsul trebuie sa il dea, printre altii, si fostul sef al DIICOT.

Varujan Vosganian a preluat contractul buclucas

Prea multe suspiciuni

Dincolo de „indiciile temeinice”  din acest dosar, pe care, instantele de judecata  urmeaza sa decida daca sunt probe viabile sau nu, un mare semn de intrebare planeaza asupra acestei spete. Este vorba despre perioada de timp mult prea indelungata in care respectivul dosar nu a „miscat” deloc. Ceea ce, in mod normal, nu poate decat sa creeze tot felul de suspiciuni. Mai ales ca, din momentul  in care s-a semnat decizia prin care grupul INTERAGRO, patronat de Ioan Niculae, beneficia de gaze ieftine, a inceput sa curga si prejudiciul! Iar toate aceste suspiciuni nu fac decat sa dauneze, in primul rand, tocmai structurilor de ancheta. Asa ca „scoaterea pe masa” a tuturor dosarelor instrumentate, metoda brevetata de noua conducere a DNA si preluata din mers si de DIICOT, nu poate fi decat una benefica pentru increderea in actul de justitie. Mai ales ca, dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, deja au fost descoperite mai multe posibile „vulnerabilitati” in cazul fostului sef al procurorilor anticoruptie, Daniel Morar fiind deja suspectat ca, pe ultima suta de metri a mandatului sau din fruntea DNA, a incercat sa traga propriile ite in dosarele aflate in sertarele sale.

Explicatii tehnice

O situatie cel putin la fel de interesanta se regaseste si in ograda DIICOT. Pentru ca – daca acuzele procurorilor sunt reale – prelungirea excesiva a cercetarilor prealabile in dosarul Videanu nu a facut decat ca statul sa piarda o gramada de bani pe fiecare zi ce trecea. Si astfel s-a ajuns la o suma totala colosala, de nu mai putin de130 milioane de euro! Asa ca fiecare zi in care dosarul a fost blocat i-a costat pe romani o gramada de bani, care nu mai pot fi recuperati.Asa ca o dilema asemanatoare trebuie sa o lamureasca si fostul sef al DIICOT, proaspatul doctor Codrut Olaru, cel a carui cariera profesionala fulminanta este trasa acum, cel putin momentan, pe o linie moarta. Pentru ca acesta a iesit totusi din operativ, fiind pus sef peste logistica, adica un soi de administrator al „papetariei” Parchetului General. Iar clarificarea strict tehnica a dilemei privind cei trei ani in care dosarul Videanu, dar si altele asemanatoare, au zacut prin sertare, nu poate decat sa faca bine activitatii si imaginii DIICOT. Institutie care oricum se afla in pragul unui viitor „cutremur”, semn ca sistemul se autocurata incet, dar sigur.

08.09. 2013 - „National” a dezvaluit „revolutia” de la DNA, copiata acum si la DIICOT
author avatar
Catalin Tache
2.497 afisari

1 COMENTARIU

  1. romanii au platit fiecare zi ce trecea magariile banditilor astora si platesc si acuma datorita coruptiei la nivel de guvern, si acuma ne spune ca prejudiciul nu poate fi recuperat? pai cum nu poate fi recuperat ca nicolae este miliardar nu milionar si parte in aceasta frauda si furaciune iar voi ne spuneti ca prejudiciul nu poate fi recuperat ? pai sa,i ia averea lui nicolae ca are peste 1 miliard de euro si gata sa recuperat prejudiciul

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger