DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » De 1 mai, alt val de plecari la varful MAI!

De 1 mai, alt val de plecari la varful MAI!

Autor:

Proietul de lege privind „noua grila” de pensionare in ceea ce priveste personalul Ministerului de Interne, desi inca tinut la secret, continua sa faca noi „victime colaterale”. Astfel ca, dupa ce „National” a dezvaluit ca noua coalitie de guvernare are in vedere atat ridicarea pragului varstei minime de pensionare la 55 de ani, indiferent de vechimea in minister, dar si „plafonarea” pensiei la 80-85 la suta din leafa conduce deja la un nou val de plecari de la varful MAI.

 

tineri De 1 mai, alt val de plecari la varful MAI!

Prea putini absolventi pentru functiile vacante

Iar „grosul” celor care, dupa o lunga si, nu de putine ori, fructuoasa cariera in MAI au decis sa se retraga „in civilie” va face acest pas chiar cu data de 1 mai. Ceea ce nu face decat sa nasca noi provocari structurilor centrale din minister care trebuie sa gestioneze situatia rezervei de cadre de dupa aceasta data. Insa cum nimeni nu-si pune prea mari sperante ca noul „strateg” de la DGMO, „jandarmul-pompier” Ovidiu Vasilica ar putea avea vreun as in maneca, se va merge din nou, probabil, pe solutia de avarie a „peticirii” organigramei. Care, culmea, are functii vacante, dar nu si oameni cu pregatirea necesara ocuparii acestora, in contextul in care, greu de inteles de ce, este impiedicata inca permiterea accesului subofiterilor cu studii superioare in „corpul ofiterilor”, fie si sub forma organizarii mai multor concursuri interne in acest sens.

E „foame” de bani!

Uite ca, dupa ce peste 12.000 de cadre au parasit MAI iar numarul acestora va creste simtitor in saptamanile urmatoare, principala problema a ministerului condus de Carmen Dan a ajuns „foamea” de oameni. Pentru ca functii sunt, aspiranti sa le ocupe de asemenea, dar nu se gasesc inca solutii viabile pentru a se rezolva deficitul de personal, mai ales la nivelul executiv si la cel al conducerii. Desigur, o prima solutie la indemana ar fi sa se „deschida portile”corpului ofiterilor si pentru subofiterii care au studii superioare, chiar daca nu musai Dreptul sau facultatile de profil. De fapt, sunt semnale ca un prim pas s-ar face in curand, prin organizarea unor astfel de concursuri. Apoi, strategia MAI trebuia sa ia in calcul, tot mai serios, angajarile din sursa externa, ca fiind singura solutia viabila, cel putin pana ce se va „calibra” organigrama scolilor si facultatilor de profil din cadrul MAI, prin cresterea numarului absolventilor care sa umple „golurile” de personal din minister.


6 comentarii to De 1 mai, alt val de plecari la varful MAI!

 1. O mare prostie !!! nu vă mai bateţi joc de MAI!! Nu mai transformaţi managementul în marcheting de imagine!! Regândiţi tot circuitul:recrutare/şcolarizare/practică/definitivare în profesie dacă vă pasă de această nobilă,controversată şi dificilă profesie.Trebuie avut în vedere că parafrazând pe un mare scriitor contemporan : Dacă Poliţie nu e, nimic nu e!!! Au ştiut bine “reformatorii României” că primul lucru pe care îl face hoţul când sare în curtea omului este să omoare câinele!!!!

  • virgil mar

   Analfabetule, se scrie marketing, nu vreti decat sporuri, dar tot militieni ati ramas!

 2. Mogos Marian

  Problema portilor deschise spre OFITER a subofiterilor este batatorita de MIILE de nepoti si nepoate din viata civila ce au eventual studii in agricultura, zootehnie si TUSTI in functi de conducere ale M.A.I. diverse directi, compartimente.

  O alta problema ar fi cea a modului de acordare a gradelor in raport cu varsta si vechimea subofiterului ce ar promova un examen de trecere in corpul ofiterilor. Este inadmisibil ca un subofiter ce are o vechime de 15-20 de ani in sistem, sa treaca la OFITERI prin examen si sa i se acorde gradul de SULOCOTENENT, la o varsta medie de peste 45 de ani. in conditiile in care dupa o scolarizare de numai 4 ani, un elev al scolii de politie,jandarmi,pompieri, ce NU invata din teorie mai nimic fata de PRACTICA efectuata de un subofiter operativ, acesta ajunge la aceeasi varsta cca 45 de ani si o vechime de 15-20 de ani de activitate la gradul de Lt.Col.sau colonel daca nu in cazuri de buna prietenie si supunere GENERAL.

  DECI d.p.m.d.v. apreciez ca vechimea in munca reprezinta o calificare la locul de munca a subofiterului si implicit o GRILA in raport cu gradul profesional ce ii trebuie acordat urmarea promovorai unui examen pentru trecerea in corpul ofiterilor.

  • Monk

   Draga Marian,
   Ai dreptate intr-o oarecare masura, dar depinde in ce mediu dobandesti experienta si modul in care ajungi ofiter.
   Totodata, cei patru ani de scoala de ofiteri sau cei doi petrecuti intr o scoala de subofiteri isi au rolul lor bine determinat.
   Eu am facut scoala militara de la 14 ani, la zi, timp de 8 ani consecutiv, dupa care am devenit ofiter si am avut neplacuta experienta sa am colegi cu functii sau grade mai mari cal al meu, dobandite urmare a trecerii din corpul subofiterilor in corpul ofiterilor prin absolvirea unor facultati particulare pe la care nici nu s-au prezentat.Daca ii intrebi despre termenul de seminar sau ce specialitate au absolvit, au impresia ca faci glume cu ei.
   Subliniez in acelasi timp ca am avut colegi ofiteri proveniti din subofiteri pentru care am toata stima si consideratia, absolvind la modul corect facultati diverse, inclusiv Academia de Politie.
   Din pacate nepotismele si puterea financiara a unora a castigat in detrimentul calitatii profesionale.
   Stiu ca esti un militar fidel si patriot desavarist, te apreciez si imi pare rau ca ai suferit o nedreptate candva, dar Dumnezeu nu a dormit si a inceput sa le aranjeze incetisor pe toate.Si persoana care te-a nedreptatit a devenit ofiter dupa….6 luni de Falticeni facuti la scoala unde era comandant socrul lui….
   Nu renunta sa lupti!
   Tinem aproape

   Cu stima,
   un fost coleg dar mereu prieten!

   • Alexandru

    Scursurile trag sforile încă în MAI .Normal ar fi ca să se revizuiască cariera militară si toti să plece de jos,de la gradul de soldat,cine poate si are capacitate să conducă să urce astfel s.ar vrdea clar rezultatele.Respectele mele pentru voi ,cu Marian am mai vorbit,chiar am avut si discuţii contradictorii dar benefice.Vă aduc la cunoştinţă că cei care au făcut recentele încadrări mai ales la jandarmi au încălcat legea 80 (Subofițerii în activitate provin din: ……În cadrul instituțiilor de stat cu atribuții în domeniul apărării și siguranței naționale, precum și în structurile specializate ale Ministerului de Interne și Ministerului Justiției, subofițerii în activitate pot proveni și din rândul persoanelor care au promovat testele de aptitudini și îndeplinesc celelalte condiții stabilite prin ordin al miniștrilor, respectiv al șefilor instituțiilor menționate și care au pregătire de nivel liceal, postliceal sau superior. Bărbații trebuie să aibă serviciul militar îndeplinit.)si au acţionat intenţionat împotriva celor ce au fost daţi afară în 2011 de basescu,boc si igas.Dar si in Politie s-au angajat nespecialişti pe posturi de specialisti la fel foarte mulţi nepoţei si cotizanţi.Aşa să ne ajute Dumnezeu !

   • SheiculDeRomania

    Fi binecuvantat oricare ai fi, NU i-mi pot da seama cine esti DAR iti multumesc. Totusi cunosti indejuns de bine situatia in care m-am aflat la un anumit moment si perosana ce a generato, etc etc. Urmareste dosarul 6680/2/2016


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!