DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Cum isi turna preotul-deputat enoriasii la Securitate

Cum isi turna preotul-deputat enoriasii la Securitate

Autor:

Politicianul-preot Aurel Ioan Rus, fost deputat PRM trimis in judecata pentru trafic de persoane, vrea sa propovaduiasca din nou cuvantul Domnului si sa se intoarca printre enoriasii pe care, inainte de ’89, ii turna la Securitate.

 

deputat medalion Cum isi turna preotul deputat enoriasii la Securitate

Fostul parlamentar Aurel Ioan Rus a vrut sa faca o lege care sa protejeze turnatorii

foto veche deputat securist 350x277 Cum isi turna preotul deputat enoriasii la Securitate

In tinerete, preotul Rus isi turna enoriasii care ascultau postul de radio Romania Libera

rus ioan aurel 350x233 Cum isi turna preotul deputat enoriasii la Securitate

Preotul turnator, la dreapta lui Funar si a lui Vadim Tudor

deputat dosar diicot 350x77 Cum isi turna preotul deputat enoriasii la Securitate

Procurorii l-au trimis in judecata pe Rus, pentru trafic de persoane

Fostul presedinte al Partidului Romania Mare – filiala Bistrita Nasaud, ex-parlamentarul Aurel Ioan Rus (acesta a fost senator in perioada 2000-2004 si deputat intre anii 2004-2008) tanjeste dupa perioada in care umbla prin altarul bisericii ca la el acasa. Cel care il reprezenta pe Corneliu Vadim Tudor in teritoriu are insa amintiri interesante in legatura cu enoriasii sai din localitatea Nepos, unde acesta a fost preot paroh pana  in anul 2004, cand Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane l-a exclus din randul clerului, pentru ca a refuzat sa renunte la cariera politica.

Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a probat faptul ca, in Epoca de Aur, fostul politician Rus varsa gusa la Securitate in legatura cu tot ce se petrecea in parohia lui. Ii turna pe enoriasii care se „spovedeau” ca au ascultat Europa Libera si Vocea Americii, precum si pe cei care ii compatimeau pe etnicii maghiari care nu reuseau sa fuga din Romania.

Acuzat de trafic de persoane

In perioada in care era deputat, Aurel Ioan Rus a fost trimis in judecata de procurori, fiind acuzat de „savarsirea infractiunilor de racolare, indrumare sau calauzire a uneia sau mai multor persoane in scopul trecerii frauduloase a frontierei, precum si organizarea acestor activitati, respectiv complicitate la tentativa de fals privind identitatea si asociere in vederea savarsirii de infractiuni”. Mai exact, el este acuzat ca a trecut granita in Ungaria o persoana care avea interdictie de a parasi tara. Culmea, cat a fost in Parlament, politicianul „sifonar” a incercat sa faca si o lege pentru turnatori. El a vrut sa propuna o lege prin care sa interzica SRI sa mai aiba colaboratori si informatori.

Potrivit lui Ioan Aurel Rus, aceasta initiativa legislativa ar fi avut rolul de a-i proteja pe cei care pot deveni informatori sau colaboratori, de a nu fi deconspirati pe viitor si a primi verdictul ca ar fi facut politie politica.

facsimil 267x300 Cum isi turna preotul deputat enoriasii la Securitate

CNSAS a stabilit ca fostul presedinte PRM Bistrita Nasaud a colaborat cu Securitatea dictatorului Nicolae Ceausescu    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!