DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Cu judecatorii la psihiatru!

Cu judecatorii la psihiatru!

Autor:

Iata ca, odata cu intrarea in noul CSM a unor profesionisti care chiar stiu nu doar cu ce se mananca Justitia, dar, mai ales, si chichitele „bucatariei interne” a sistemului judiciar, lucrurile iau o turnura mai mult decat interesanta in forul suprem de reprezentare a magistratilor. Si, fara nicio legatura cu conotatiile politice din aceste vremuri care raman inca extrem de tulburi, la nivelul CSM tocmai ce a fost declansata o complicata operatiune de „resetare” interna a sistemului.

 

sedinta CSM Cu judecatorii la psihiatru!

CSM vrea sa-si faca singur „curatenie” in sistemul judiciar

Iar prin surprinzatoarea excludere din magistratura a controversatei judecatoare Camelia Bogdan, Inspectia Judiciara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii tocmai ce a ridicat capacul de pe o veritabila „Cutie a Pandorei” in care au fost tinute, atata amar de vreme, unele dintre cele mai tenebroase secrete ale lumii justitiei. Si a demonstrat ca va iesi din pasivitatea d epanaa cum, dand un exemplu in forta. Dincolod e acest caz insa,  dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, fara prea mult tam-tam public , se va incerca repararea din mers a unor „verigi slabe” din lantul actului de Justitie.

psihi Cu judecatorii la psihiatru!

Inspectia Judiciara ar putea trimite magistratii la controale temeinice

Mai ales ca unii dintre noii membri ai CSM cunosc foarte bine ca exista cazuri paradoxale in care, pur si simplu, s-ar recomanda examene psihiatrice facute pe bune. Caci exista informatii privind „mania puterii” declansata in cateva cazuri, izolate, ce-i drept, de magistrati ale caror decizii aberante nu mai pot fi stapanite nici macar de catre colegii de complet sau de cei de la instantele superioare.

Luati cu binisorul

Ce-i drept, astfel de propuneri au mai fost si in trecut, dar cum ele veneau exclusiv din randurile clasei politice, reactia de respingere a fost una totala. Iata insa ca acum se pare ca, mai nou, chiar membri ai CSM-ului ar impartasi o astfel de solutie socanta, pentru a se lamuri daca unii judecatori chiar sunt in capacitatea de a da verdicte. Mai ales ca, sa nu uitam, au fost inregistrate si in trecut cazuri de magistrati care au trebuit sa paraseasca sistemul judiciar din cauza problemelor comportamentale sau chiar mentale. De aceasta data insa, cum este greu de crezut ca s-ar putea propune chiar din CSM o reglementare a obligativitatii unor controale psihiatrice temeinice,varianta de compromis aleasa ar prevedea ca Inspectia Judiciara care cerceteaza diverse spete sa le propuna magistratilor vizati inclusiv trecrea unui asemenea test. Adica sa-i trimita la psihiatru, dar sub o forma mai finuta, care sa nu razbata in opinia publica.


1 Comentariu la Cu judecatorii la psihiatru!

  1. SOCRATE

    IN TARILE CIVILIZATE ASTA E NORMALITATE. NU NUMAI CEI DIN SISTEMUL JUDICIAR TREBUIE EXAMINATI PSIHIATRIC CI SI CEI DIN ADMINISTRATIA PUBLICA CENTRALA SI LOCALA, PARLAMENTARII, CEI DIN SISTEMUL MEDICAL, DIN INVATAMANT SI DIN BOR. NUMAI ASA NE PUTEM BAZA PE MERSUL SOCIETATII CATRE PROGRES, ADEVAR SI DREPTATE.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!