DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » CSM executa „completele negre”!

CSM executa „completele negre”!

Autor:

Iata ca, in sfarsit, reformarea Justitiei incepe de acolo de unde trebuie, si anume din interior. Iar dupa cum dezvaluia „National”, multi dintre noii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, fiind specialisti cu ceva experienta in spate,  chiar pozitionati pana acum in tabere de influenta diferite, vor demara actiuni spectaculoase de „resetare” a sistemului judiciar.

 

csm CSM executa „completele negre”!

Reprezentantii magistratilor iau masuri revolutionare

Si dupa ce Inspectia Judiciara si-a intrat deja in paine, dupa ani de zile in care a „vegetat”, neindraznind sa ia masuri radicale precum recenta excludere din magistratura a controversatei judecatoare Camelia Bogdan, iata ca din interiorul CSM razbat tot mai multe informatii privind declansarea unor operatiuni spectaculoase, cum ar „executia” temutelor „complete negre” formate din cate cinci judecatori de la inalta Curte de Casatie si Justitie.

Pe „culoarul mortii”

De atata amar de vreme, cam toti inculpatii ale  caror dosare ajung la „completele de cinci” de la Curtea Suprema se simteau precum condamnatii condusi pe „culoarul mortii”. instanta sala de judecata2 CSM executa „completele negre”!Pentru ca au existat nenumarate cazuri in care pana si cei care au ajuns pana la instanta suprema cu achitari s-au trezit „capaciti” cu ani grei de puscarie. In schimb, reversul medaliei nu prea a existat, fiind aproape de neconceput ca, la vreunul din „completele negre”, sa fie diminuata vreo pedeapsa dictata de instantele inferioare. Desigur, aceasta nu inseamna automat ca judecatorii de la Curtea Suprema sunt prea duri sau cei de la Tribunale si Curti de Apel prea ingaduitori. Si doar ca avem o lege atat de proasta facuta, incat fiecare instanta o interpreteaza cum vrea, in lipsa unei veritabile jurisprudente aplicate „pe bune”.

Se umbla la componenta

Din primele semnale publice aparute din CSM reiese clar ca unii dintre noii  membri se gandesc inclusiv la cresterea numarului de judecatori din aceste complete suspectate a face jocuri politice la cel mai inalt nivel, tocmai pentru a fi redusa posibilitatea unor decizii „unidirectionale”. Nu neaparat in urma unor interventii externe, cat mai ales pentru ca, lucrand in aceeasi formula de cinci judecatori cate un an de zile, se poate forma un „prost obicei”, inclusiv subconstientul magistratilor operand in sensul de a nu-si stirbi renumele de „completele negre”. Insa, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, cea mai importanta modificare poate fi aceea prin care la Curtea Suprema, completele care dau decizii definitive sa nu poate „rasturna” decat intr-o anume proportie hotararile instantelor anterioare. Si daca, de exemplu, la Curtea de Apel un inculpat a primit o condamnare de trei ani, aceasta sa nu poata sa fie marita sau micsorata decat intr-un procent de 50%. Asta dupa ce au existat cazuri in care achitati la Curtea de Apel s-au trezit condamnati si la 15 ani de inchisoare la ICCJ, exact pe judecarea aceluias dosar!


1 Comentariu la CSM executa „completele negre”!

  1. Mirela

    Codrut Olaru este cel mai bun specialisti in musamalizari si fabricarea de tapi ispasitori. Dl. reporter, va imaginati cum se simt oameni pe care i-a distrus, i-a nenorocit acest om pe nedrept,cand citeste stirea? Si sefa CSM este unul din judecatorii care i-a confirmat si sustinut cel putin una din mizerii.
    Incercati sa va abtineti sa mai laudati astfel de indivizi sociopati (jeguri le zic eu), pentru ca imi face rau si imi vine sa imi pun streangu cand ma gandesc ca isi vad de viata linistiti si fericiti in timp ce victimile lor (nevinovate) plang si sunt morti vi.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!