DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Coldea, cine a sters baza de date a sistemului?

Coldea, cine a sters baza de date a sistemului?

Autor:

Iata ca desi nu mai este mult si se implinesc trei ani de la unul dintre cele mai socante incidente de securitate din Romania postdecembrista, nimeni, dar absolut nimeni nu indrazneste inca sa ridice batista de pe ”tambalul” unei operatiuni care a fost si continua sa fie tinuta in cel mai mare secret. Si cu toate masurile de-a dreptul paranoice de protectie luate pentru a nu se ”sapa” in jurul acestui subiect si care au dus in cele din urma inclusiv la ”decaparea” unor importanti functionari si demnitari ai statului roman, altul decat cel paralel, bineinteles, lucrurile s-ar putea misca totusi in cele din urma.

 

02aaaa03 Coldea, cine a sters baza de date a sistemului?Mai ales ca un recent raport contrainformativ pune degetul direct pe rana, riscand astfel sa ”sparga buboiul” artificial creat in jurul dosarului ”fraude in Sanatate”, unul parca anume documentat ”unidirectional”, pentru a deturna atentia altor organe de ancheta de la adevarata miza a halucinantului incident de securitate cibernetica din 2016. Atunci cand,  dupa cum reiese din notele informative intrate in posesia noastra ar fi fost pur si simplu stearsa intreaga baza de date a Casei Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti!!! Iar si mai socanta decat penetrarea sistemului SIUI ”negociat” de Lucian Duta la peste 200 milioane de euro este faptul ca aceasta ”preluare informativa” nu a fost raportata structurilor competente, desi initiatii sistemului stiu foarte bine ca procedural ar fi fost ca ”atacul raider” sa ajunga imediat pe masa de lucru a  Consiliului Suprem de Aparare a Tarii! Fie si pentru simplul fapt ca baza de date a Casei  O.P.S.N.A.J  cuprindea date mai mult decat sensibile a tuturor celor din sistem, pornind de la Ministerul de Interne si cel al Apararii, pana la serviciile secrete si magistrati! Insa misterul este adancit si de una dintre ”suspiciunile rezonabile” din notele contrainformative in care, dincolo de vulnerabilitatile aduse astfel tuturor celor din sistem si familiilor lor se sugereaza ca de fapt la mijloc ar putea fi o uriasa miza financiara. Iar capturarea unei astfel de baza completa de date este o adevarata mina de aur pentru oricare din marii jucatori din domeniul pharma, unul de miliarde de euro anual doar in tara noastra. Iar pentru ca reusita ”hackerilor” neprinsi  sa fie si mai spectaculoasa exista informatii ca, tocmai in acea perioada, ”parintele”  campurilor tactice, generalul Dumitru Dumbrava era un mare pasionat al ”navigarii” prin sistemul informatic  SIUI, in fiecare joi dupa-amiaza existand raportari facute direct lui Florian Coldea despre tot ceea ce misca in Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.  02 0aaaaa3 Coldea, cine a sters baza de date a sistemului?Cel care, din orice parte ai privi acest episod, tot ar cam trebui sa aiba stiinta de ce s-a intamplat de fapt cu baza de date a Casei O.P.S.N.A.J.

Apararea, Ordinea Publica, Siguranta Nationala si Autoritatea Judecatoreasca

Acestea sunt domeniile deservite de Casa Asigurarilor de Sanatate O.P.S.N.A.J. Astfel ca nu este greu de imaginat ca o baza de date privind informatii personale despre toti angajatii din aceste ministere si structuri mai mult decat sensibile poate reprezenta oricand o ”tinta”. Mai ales ca baza de date a Casei este cam singura care cuprinde la un loc informatii despre cadrele sau rezervistii din toate aceste structuri, in rest find vorba doar de baze separate, pe fiecare minister sau serviciu in parte. Si uite ca tocmai aceasta baza de date a fost stearsa, fara a se sti inca daca din greseala, din ”capriciul” vreunui hacker plictisit sau urmare a unei operatiuni de spionaj. Pentru ca atata vreme cat nici macar nu s-a incercat sa se faca lumina deplina in acest caz, chiar ca toate cele trei variante de lucru, ca si altele de altfel stau inca in picioare.

Penetrata la greu

Si cu toate ca scriptic vorbind baza de date, ca si intreg sistemul SIUI era securizat si pazit ca ochii din cap, inclusiv de influente personaje care au facut si continua sa faca peste tot in sistem cariera, ”minunea” s-a intamplat. Ce-i drept, dupa cum dezvaluiam nu cu multa vreme in urma, la acea perioada CNAS-ul intrase in ”raza de actiune” a generalului Dumitru Dumbrava, cel care isi facuse un adevarat obicei din a-si bea cafeluta navigand prin sistemul SIUI. Ce-i drept, ”obiectivul” CNAS parea atat de important incat, alaturi de Dumbrava si generalul Dumitru Cocoru isi extinsese aria de competenta asupra Sanatatii. Mai mult chiar, in fiecare joi dupa-amiaza un cuplu mai mult decat interesant de la varful CNAS dadea un raportul saptamanal despre care exista informatii ca ar fi fost solicitat personal de catre insusi Florian Coldea. Dar mai mult pe persoana fizica…Si uite ca, desi baza de date cu firmele racordate la decontarile din Sanatate era oricum penetrata si chiar clonata de mult, cineva si-a bagat totusi coada si in Casa O.P.S.N.A.J… Astfel ca, la un moment dat aceasta a fost stearsa cu totul. Sau poate si copiata…Ceea ce nu poate duce decat spre doua directii pe care, de altfel le si are in vedere structura contrainformativa care incearca acum sa deschida o ancheta care se anunta devastatoare. Pe de o parte, cineva a vrut sa aiba la un loc toate ”resursele umane” ale intregului sistem romanesc de siguranta nationala. Ceea ce, mai ales daca in spate or fi si niscai servicii straine, chiar ca este grav. Cu toate acestea se pare ca nu ”agenturili straini” sunt principalele vizate, ci  interesele financiare uriase ale unei anume firme din domeniul pharma…


7 comentarii to Coldea, cine a sters baza de date a sistemului?

 1. Geku

  Neamul prost tot neam prost ramane.Cocalari …..

 2. Wow

  E firma varului…nu credeam ca o sa mai deschidă cineva subiectul…bravo

 3. 60%din romani nu vor schimbarea ambasadi

  Vedeti ca acuma toate arhivele Sri si arhivele statului o sa fie inspectate de Bibi.

 4. marcel

  un articol de doi bani, unde autorul isi scrie singur si comentariile… si tot el le si citeste…

 5. Vasile Borcan

  Ce mai e azi statul român, dacă la nivelul puterii legislativev si, prin recul, și la nivelul guvernului, totul s-a dat către “agenturili” care-i susțin în posturi pe cei doi turbați care ar vinde-o și pe mă-sa că ei sa de mențină “pe capră și cu biciul in mână”. Ăștia care ne-au șters in anii 90 istoria, ne vorcstergecsi că nație de pe hartă (sper sa nu le iasă), urmând cacaici sa fie numai “o pista dectrap și de galop” pentru gloabe, că din poporul ăsta, după calculul și vrereaclor nu va mai rămâne decât o adunătură de floare, numai bună să muncească pământul ptr ei. Că de, este o îndeletnicire pe care am cantat-o cu mare bucurie in anii revoluției culturale pcr-iste, bine instrumentată de Gardul de la Scornicești și menestrelii lui, Adrian ai Vadim, pe care pretindea îi regretă profund azi. Ei “făceau merele și vinul” , iar prostimea “ara pământul”. Și uite așa ne-am pecetluit pe veci destinul.

 6. gee

  hai, ba, florine sa ne pisam pe ei. ca prea siau luat lumilen cap

 7. Finutu

  Ce urmat după securitate a fost sereistii, ceea ce urmează după sereistii se numesc coldistii.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 22-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!