DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Civilii preiau Internele!

Civilii preiau Internele!

Autor:

Ministerul de Interne se afla in pragul degringoladei, inca vreo doua-trei „perverse” incasate de la Paltul Victoria fiind suficiente deja sa-l destabilizeze si de pe „buza prapastiei”, unde se afla acum. Oricum, in ciuda strategiilor „surugiste”, hemoragia de cadre va continua si ultima solutie de oprire a acesteia este una pe cat de dureroasa, pe atat de necesara. Si pe care o vom prezenta, de altfel, in zilele viitoare, mai ales ca toate analizele, sintezele, proiectiile si simularile deja facute duc doar catre aceasta varianta de lucru.

 

MAI Civilii preiau Internele!Si cum „gaurile” cele mai „negre” de pe organigrama MAI nu se afla, culmea, in ciuda „circului” mediatic recent, musai la politistii care ar trebui sa patruleze, ci la nivelul structruilor de conducere, mai ales la nivelul functiilor de executie, la varful MAI a ajuns sa se apeleze la masuri pur si simplu disperate pentru a se repara din mers ce mai este de reparat. Astfel ca analize de ultima ora iau tot mai serios in calcul varianta ca la conducerea unor inspectorate generale sa se dea „dispense” sau „sinecuri” pentru numirea unor manageri civili. Ceea ce ar deschide o „Cutie a Pandorei” greu de inchis pe urma.

„Janpier”-ul zburator

Deja organizarea unor concursuri gata anuntate pentru ocuparea functiilor de inspectori sefi ai unor IJP-uri mai mult decat importante a fost suspendata. Si nu neaparat pentru „securizarea” acelor functii de catre fostii sefi ajunsi mari mahari la structurile centrale si care or sa-si tina scaunele libere in caz ca vor fi maziliti de Carmen Dan, asa cum se aude. Dar si pentru faptul ca valoarea candidatilor care au ramas in cursa este atat de „ridicata”, incat a produs frisoane la Bucuresti. De unde nu mai stiu pe cine sa puna pe functiile cheie care sunt vacante de ceva vreme, dupa ce tsunami-ul „marii pensionari” a lovit naprasnic politica de cadre a MAI. Astfel ca s-a ajuns la a se lua in calcul pana si numirea unui civil la o structura cum este IGAV-ul, inspectorat general tocmai pe cale de a se elibera de „dictatura clanului comandorilor”. Solutse care ar reprezenta o sabie cu doua taisuri, mai ales in cazul unor structuri nu doar de elita, dar si cu un obiect de activitate cu totul specializat. Asa ca, pana sa preia civilii Internele, aproape ca ajungi sa inghiti din nou vesnica solutie de compromis a unor cadre de decor precum „janpier”-ul Ovidiu Vasilica, fost sef la Jandarmerie si apoi la Pompieri, mutare dupa care a ramas cu aceasta porecla. Si care, daca ar ajunge si la IGAV, ca tot e in cautare de andrenalina, mai ca ar depasi orice record de polivalenta de pe vremea lui Postelnicu incoace…


5 comentarii to Civilii preiau Internele!

 1. Basilică Avion

  Mda…

  Omul potrivit, la locul potrivit.
  Că așa se face: promovăm competența.., pe cei mai buni.., experți în domeniul de bază pe care-l manageriază.., bla.., bla…, bla..

  Dar hai să ne amintim cum ne povestea Vasilică, pe la posturile TV, despre riscurile de incndii la Stadionul Național, despre proprietățile materialelor folosite și legătura acestora cu focul etc..

  Și noi, o țară întreagă stăteam și ne uitam uimiți, cum ne vorbește cineva despre lucruri de care nu are habar! Cineva fără nicio calificare în domeniu, ne vorbea despre incendii!!!

  Dar dacă un jandarm, uns peste noapte la pompieri, ocupând funcția primește instantaneu și un bagaj generos de cunoștințe, încât să se priceapă foarte bine la focuri și dezastre și nimei nu se întreabă cum este posibil asta.., atunci ne merităm soarta.

  dar să nu uit: cu ce drept umbla un jandarm îmbrăcat în pompier?!..

  Nu trebuie să ne mire, dacă peste noapte va dirija, planifica și conduce elicopterele, mai bine decât toți ceilalți!.. ce dacă nu are habar despre zborul cu acestea?.. Prin numirea pe funcție, îi vor intra cunoștințele automat în cap. Înghesuindu-le pe cele despre pompieri și eliminându-le (din lipsă de spațiu) pe cele despre jandarmi.

  Traiască Aviația!
  Cer senin oameni buni, că se întrevăd nori negri la orizont…

 2. IANCU JIANU

  Lucrurile sunt foarte clare doar că sunt persoane în conducerea MI care doresc să le complice mai mult decât trebuie. La conducerea IGAV ar fi bine să fie numiți piloții tineri din cadrul instituției care au potential, dorință de muncă și cunoștințe despre ce înseamnă aviația. Și ce este mai important este că aceștia chiar vor să facă treabă și să îndrepte prostiile pe care le-a facut actuala conducere. Mai trebuie să aibă susținerea și încrederea actualei conduceri a MI. Am văzut cu toții rezultatele numirii la conducerea IGAV a unor “specialisti” aduși “să salveze instituția” chiar de către cei care au reușit să transforme o unitate într-un Inspectorat General. Rezultatul ….. aceștia au distrus cu bună știință ce au construit cei dinaintea lor și nu s-au îngrijit decât de un singur lucru …cum să se ghiftuiasca mai tare fără să le pese și de ceilalți. Așa că doamnă ministru nu mai aplicați urechea la ce va spun cei din preajma dumneavoastră și dati credit tinerilor din Inspectoratul General de Aviație iar rezultatele vor fi mult mai bune decât orice improvizație vă este propusă de cei care vânează diverse funcții s-au încearcă să propulseze “prieteni” pe acele functii. Așteptăm lucruri corecte si concerte din partea dumneavoastră.

 3. Bâță Iancu

  Se spune că generalul Mihalea Velicu, numărul doi în Miliția ceauşistă, supranumit Omul negru datorită severității sale, i-a răspuns cuiva care a obiectat la numirea unui favorit de-al său într-o funcție importantă:”Fie omul cât de prost, mintea vine după post!”B

 4. IANCU JIANU

  Adevarat, acuzații grave în mintea bolnavă a unui individ care nu are legătură cu realitatea. Spre deosebire de acest paria care nu face decât să arunce cu noroi în oameni care au facut lucruri deosebite persoanele vizate chiar au făcut ceva pentru instituția în care lucrau. În timp ce aceștia munceau, individul care are nesimțirea să se autointituleze “avertizor public” nu a făcut decât reclamații la adresa tuturor colegilor săi. Vreo 20 așa. Să fie el sănătos și ceilalți nebuni? Sau invers? Rusine dl Virgil Codreanu. Sau poate domnu Mititică?


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!