DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Ciolos, atac la Kremlin sub steagul Semilunii!

Ciolos, atac la Kremlin sub steagul Semilunii!

Autor:

Romania are o sansa economica uriasa, iar actualul guvern tehnocrat pare decis sa profite din plin de ea. Mai ales ca, petru a putea sustine masurile sociale promovate de cabinetul Ponta si preluate in noul program de guvernare, premierul Ciolos are nevoie de bani. Insa cum ANAF-ul nu mai poate salta prea mult stacheta colectarilor la buget, iar fondurile europene, chiar si cu o absorbtie marita, nu sunt, la randul lor, suficiente, singura solutie raman investitiile.

 

Dacian Ciolos Ciolos, atac la Kremlin sub steagul Semilunii!

Premierul Dacian Ciolos incearca sa atraga cat mai multi investitori straini

Care, ce-i drept, in guvernarea trecuta or fi fost ele sublime, dar au lipsit cu desavarsire. Lasand insa gluma la o parte, „inghetul” diplomatic intervenit intre Rusia si Turcia se poate dovedi o adevarata mana cereasca pentru tara noastra. Pentru ca investitorii turci care detin nenumarate fabrici pe teritoriul rus, mai ales in domeniul constructiei de aparatura electrocasnica, se vad nevoiti sa-si relocheze unitatile de productie. Si dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, chiar cu riscul de a-l scoate si mai mult din tatani pe „tarul” Putin, dar cu binecuvantraea Bruxelles-ului, guvernul Ciolos se pregateste pentru a gasi solutii viabile pentru mutarea fabricilor turcesti din Rusia in Romania.

Se retrag

avion doborat 1 Ciolos, atac la Kremlin sub steagul Semilunii!

Doborarea unui avion Suvoi a aruncat in aer relatiile dintre Rusia si Turcia

Dupa ce fortele aeriene ale Turciei, tara membra a NATO, au daramat un avion de vanatoare rusesc acuzat  ca a survolat ilegal spatiul aerian turcesc, relatiile dintre cele doua mari puteri din jurul Marii Negre au continuat sa se deterioreze de pe o zi pe alta. Ceea ce i-a facut pe majoritatea investitorilor turci care construisera, mai ales in preajma Moscovei, nenumarate fabrici de confectii, dar mai ales de electrocasnice, sa caute disperati o solutie pentru a se retrage, de urgenta, din Federatia Rusa. Iar o asemenea decizie radicala pare sa fie agreata si de guvernul de la Ankara, care vrea sa raspunda astfel cu aceeasi moneda Kremlinului, dupa ce administratia lui Vladimir Putin ceruse rusilor sa nu-si mai petreaca concediile pe litoralul turcesc. Iar cum doar anul trecut sase milioane de turisti rusi au lasat o suma uriasa in statiunile turcesti, se poate vorbi de o lovitura financiara importanta pentru autoritatile de la Ankara. Asa ca, in replica, oamenii de afaceri turci au fost sfatuiti sa spele putina, cu tot cu investitii, din Rusia.

Oaza de stabilitate

fabrik Ciolos, atac la Kremlin sub steagul Semilunii!

Fabricile turcesti de electrocasnice din Rusia ar putea fi mutate in Romania

Deja mai multi producatori turci si-au exprimat intentia de a-si muta fabricile de electrocasnice din jurul Moscovei in Romania. Iar feed-back-ul venit de la Bucuresti a fost nu doar unul pozitiv, dar guvernantii romani s-au grabit sa dea asigurari ca tara noastra este „o oaza de stabilitate” unde investitiile directe in industrie sunt mai binevenite decat oricand. Mai ales ca Dacian Ciolos, in toate contactele externe avute pana acum, a insistat ca prioritatea absoluta a mandatului sau este intarirea economiei prin convingerea unor investitori straini de a veni in Romania. Astfel ca liderii europeni nu ar avea nimic impotriva acestei relocari, prin care vor da o noua palma Kremlinului. Iar mutarea are cu atat mai mult sanse de reusita, cu cat, in urma sanctiunilor economice impuse de catre Comisia Europeana, puterea de cumparare a cetatenilor rusi scazuse oricum simtitor. Ceea ce facuse ca si profitabilitatea fabricilor turcesti de pe teritoriul Federatiei Ruse sa fie in cadere libera. Asa ca, daca ambitiosul proiect al guvernului Ciolos este dus pana la capat, economia romaneasca are toate sansele ca, mai curand decat se asteapta multi, sa primeasca un veritabil balon de oxigen. Ce-i drept, care nu vine deocamdata nici de la americani, nici de la occidentali, ci de la turci. Dar ce mai conteaza, daca astfel se vor crea, intr-o prima faza, cateva mii de locuri de munca in industrie…


1 Comentariu la Ciolos, atac la Kremlin sub steagul Semilunii!

  1. lunetistu

    Take , o ei si tu pe aratura ! Ia vesi aici ce sici mai sus :` Iar mutarea are cu atat mai mult sanse de reusita, cu cat, in urma sanctiunilor economice impuse de catre Comisia Europeana, puterea de cumparare a cetatenilor rusi scazuse oricum simtitor. Ceea ce facuse ca si profitabilitatea fabricilor turcesti de pe teritoriul Federatiei Ruse sa fie in cadere libera.` Bun , muta fabricile in Romania , maresc productia , bun pina aici , dar unde o vind , ca era facuta pentru piata rusa ? Te citesc de mult si-mi place cum scrii , dar ce mama-masii , nu `devia`asa cum se poarta acuma in gasca voastra , a presarilor .


Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-11-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!