DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Ce comanda are de executat Klaus Iohannis!

Ce comanda are de executat Klaus Iohannis!

Autor:

Situatia geo-strategica tot mai alarmanta din aceasta parte a Europei a schimbat traiectoria Romaniei de pe axa de interese Bucuresti – Londra – Washington, cea atat de clamata de catre fostul presedinte. Numai ca, lasata sub tutela Germaniei, tara noastra a intrat intr-o cu totul alta zona de influenta, astfel ca ultimele interese ale Marilor Puteri au facut ca agenda de politica externa a actualului sef al statului sa fie schimbata din mers.

 

klaus iohannis angela merkel Ce comanda are de executat Klaus Iohannis!

Klaus Iohannis nu o poate refuza pe Angela Merkel

Drept urmare, dupa cum sustin sursele noastre, Klaus Iohannis va continua sa faca figuratie pe plan intern, cel putin pana in preajma alegerilor locale de anul viitor. In  schimb, „neamtul” de la Cotroceni va trebui sa stranga cat mai mult relatiile pe plan extern pentru formarea unei noi coalitii regionale, aflata sub stricta coordonare a Germaniei si formata din Ungaria, Croatia, Romania si Serbia. De altfel, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, cea din urma tara va trebui smulsa cu orice pret de sub influenta Moscovei si adusa pe calea integrarii europene, chiar daca viitoarea aderare la UE este conditionata de recunoasterea Republicii Kosovo. Lucru pe care, de altfel, va trebui sa-l faca si Klaus Iohannis, in ciuda temerilor fortelor politice si publice romanesti care cred ca astfel se creaza un precedent periculos pentru acceptarea Tinutului Secuiesc.

Tace pana trec caravanele

autocar1 Ce comanda are de executat Klaus Iohannis!

Caravanele cu chipul lui Iohannis pe autobuze vor fi din nou la moda

Pana si cei mai infocati lideri ai noului partid liberal sunt constienti ca omul pe care l-au propulsat la Palatul Cotroceni nu va misca vreun deget pentru rasturnarea actualului guvern. Mai mult decat atat, se pare ca presedintele Klaus Iohannis isi va prelungi actuala stare de veritabila „silenzio stampa” – sparta doar de cate vreun mesaj de sustinere pe facebook pentru bicilistii patriei – pana la anul, in primavara. Cand este posibil sa iasa din actuala letargie politica si sa sprijine fatis unii dintre candidatii „iohannisti” pentru marile municipii, cu totul altii decat cei din vechea garda liberala. In schimb, deja se lucreaza intens la crearea unui sistem de propaganda teribila care sa asigure suflul castigator pentru grupul care se va forma in jurul presedintelui, intreaga operatiune fiind derulata de un holding tot mai influent, sub acoperirea organizarii unor caravane publicistice. Care vor intra in paine chiar din aceasta vara, urmand ca pana la anul sa-si faca rodajul necesar pentru ca gigantul financiar sustinator al lui Iohannis sa poata impulsiona promovarea „oamenilor presedintelui”.

Noul „pumn de fier”

kosovari Ce comanda are de executat Klaus Iohannis!

Germania cere recunoasterea independentei noului stat kosovar

Probabil ca nici macar occidentalii nu isi mai fac mari iluzii ca vor putea stavili tavalugul rusesc din Ucraina si Moldova, astfel ca strategii in securitate regionala ai Marilor Cancelarii lucreaza intens la crearea unui nou „pumn de fier” in Estul Europei. Drept urmare, la „rugamintea” Angelei Merkel, patru tari din aceasta zona vor trebui sa-si intareasca semnificativ relatiile de colaborare economica, militara si politica. Este vorba despre Ungaria, Romania, Croatia si, marea surpiza, Serbia, considerata pana acum „oaia neagra” a marii familii europene. Numai ca, pentru a contrabalansa cresterea influentei Moscovei asupra Belgradului, liderii sarbi au primit promisiunea ca vor fi accelerate negocierile blocate momentan privind aderarea Serbiei la Uniunea Europeana. Iar aici un rol major ii va reveni Romaniei. Pentru ca, daca Ungaria va trebui sa traga dupa ea Croatia, Romania s-a ales cu misiunea de sprijinire a „satelitului” sarbesc.

Bonus de zeci de miliarde de euro

In schimbul acestei colaborari „de nevoie”, cele patru tari au promise gigantice intrari de capital occidental in economiile lor slabite de criza economica. Si deja s-au facut primii pasi pentru obtinerea unei pozitii dominante pe piata energetica si a telecomunicatiilor din cele patru state, prin intermediul unor puternice companii private din tarile respective, dar pe zecile de miliarde de euro care vor fi pompate in acest sens de catre „sponsorii” occidentali.

Recunoastere tacita

Pentru ducerea la bun sfarsit a cestui plan extrem de costisitor, mai ramane de rezolvat doar spinoasa problema a independentei Republicii Kosovo. Insa cum liderii sarbi au luat pentru prima oara in vedere purtarea unor negocieri pe aceasta tema, in schimbul aderarii la uniunea Europeana, se poate spune ca lucrurile avanseaza si in acest sens. Mai ales ca, dupa cate se pare, va fi vorba doar de catre o recunoastere tacita, cel putin pentru o perioada de vreme, dupa modelul implementat la competitiile europene de sport. Unde kosovarii participa, dar fara a-si afisa steagul propriu si fara a li se canta imnul national. Iar o astfel de recunoastere tacita va trebui asumata cat mai grabnic si de Klaus Iohannis, pentru ca Romania sa dea astfel un exemplu si celorlalte cinci state membre ale UE care au refuzat satisfacerea dorintelor diplomatice ale Germaniei. Numai ca, la executarea acestei mutari primite „in plic” de la noii tutori internationali, Klaus Iohannis se va confrunta, mai mult ca sigur, cu o puternica opozitie interna, care ar putea sa-i zgaltaie serios soclul increderii populare pe care s-a cocotat la sfarsitul anului trecut. Insa cum presiunea externa in acest sens va creste, nici nu va putea aplica pozitia pasiva de pana acum si va trebui sa ia o decizie. Si, desigur, sa explice si de ce scenariul kosovar nu s-ar putea repeta si in Transilvania…

Credeti ca parlamentarii vor da curs solicitarii presedintelui Klaus Iohannis si vor schimba regimul incompatibilitatilor ?

Vezi Rezultate

loading Ce comanda are de executat Klaus Iohannis! Loading ...


1 Comentariu la Ce comanda are de executat Klaus Iohannis!

  1. Nelu Stiuca

    Privitor la cadrul legislativ din Romaniea, dupa 25 de ani, s-a constatat ca, acesta a generat mecanisme nedemocratice, neperformante, structuri contradictorii si contine multa imoralitate (coruptie). Legislatia este dezlanata deoarece nerespectarea sau aplicarea in mod preferential si abuziv, chiar de catre demnitari, a regulilor elementare (inclusiv a bunului simt) si a principiilor (care trebuiau dobandite in cei “7 ani de acasa” cum ar fi; cazul ruşinii care a si murit, a bunei cuviinţe care isi da ultima suflare) de convetuirea sociala a devenit pentru majoritatea politicienilor si parlamentarilor motiv de reglementare sau legiferare fara noima in interes personal ori de grup infractional, drept urmare excesul de norme este fara precedent.
    Reglementarile (inclusiv procedurile, metodologiile, etc.) sunt concepute astfel ca cetatenii de rand, in numele asa-zisei democratii originale BALCANICE, sa spere in adevar si dreptate, insa fara a le putea dobandi vreodata sau cu usurinta, spre marea satisfactie inumana a “regizorilor politruci” si judiciaristilor (avocatilor, notarilor, expertilor, etc) bine platiti inclusiv din bani publici. JUSTITIARII reclama adesea ca sunt suprasolicitati oferind, spectacole publice, improprii normalitatii, in dispretul infaptuirii actulului de justitiei, regizate de insasi institutiile judiciare ale statului, folosite politic, de cele mai multe ori, pe post de “BAU” “BAU”, pentru amenintari si santajari, la care romanii de rand asista neputiinciosi.
    Tupeistii si mafiotii din politica si administratie, prin excese de violenta, cu specific balcanic, in coabitare neprincipiala cu puterea judecatoreasca au emis cu preponerenta norme legislative si verdicte juridice, prin care sa-si creeze privilegii, sa-si apere propriile temeri si sa consolideze pozitiile favorabile ale noii nomenclaturi si ticalosii, ignorand totalmente demnitatea umana si interesele majoritatii romanilor.
    Oricat de mult s-au straduit politicienii impostori si demagogi apeland la demagogia sofisticata, n-au reusit sa-i defineasca, statului roman, cu certitudine competentele, orientarile si nici sa-i contureze o structura moderna, eficienta. Dezbaterile publice pe aceste teme au reliefat mari confuzii si contradictii atat in plan politic cat si de natura juridica in defavoarea modernizarii relevante a statului si a cresterii bunastarii generale a romanilor. Astfel politica fara strategii de dezvoltare si previziuni la nivel micro si macro a creeat in mod regretabil, conditiile propice instalarii unui nou tip de feudalism si mafiotism cat mai feroce in Romania.


Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-10-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!