DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Romania sta intr-un singur elicopter la calamitati!

Romania sta intr-un singur elicopter la calamitati!

Autor:

Dezvaluirile din „National” cu privire la situatia incredibila de la nivelul Inspectoratului General de Aviatie, structura MAI care, sub conducerea generalului Reliu Cristinel Ion ajunsese sa-i puna la dispozitie non-stop fostului vicepremier Gabriel Oprea un „taxi elicopter” VIP a accelerat si mai mult ancheta in acest caz.

 

elicopter Romania sta intr un singur elicopter la calamitati!

Doar aparatul greu de la Cluj mai are suficiente ore de zbor

Iar situatia tinde sa devina una de-a dreptul socanta, dupa ce structurile informative au descoperit ca, la acest moment, se sta intr-un singur elicopter de interventii in caz de calamitate! Asa ca, daca ministrul de Interne sau alt for decizional ar da ordin ca, de exemplu, sa se intervina de urgenta pentru salvarea unor eventuali sinistrati, „baietii destepti” de la conducerea Inspectoratului General de Aviatie, care continua sa castige sute de milioane de lei lunar, nu s-ar putea baza decat pe elicopterul de la Iasi. Numai ca, greu de inteles, in pline inundatii in Moldova, acest singur elicopter care mai are suficiente ore de zbor este insistent folosit pentru antrenamente in prevenirea… incendiilor!

Au „papat” orele!

Este jale mare printre ofiterii „plantati” de fostul ministru de Interne Gabriel Oprea la conducerea Inspectoratului General de Aviatie, mai ales dupa ce increderea de sine a acestora a fost spulberata de aparitia informatiei ca nici „colegii” de la DIPI, dar nici procurorii militari nu au intors spatele la ceea ce se intampla in ograda lor.

inundatii galati meteo Romania sta intr un singur elicopter la calamitati!

La inundatii se intervine tot cu barca

Insa, in paralel cu „resetarea” acestor anchete, o alta „bomba” tocmai ce este pe cale sa explodeze, infomatia ca nu sunt elicoptere grele disponibile pentru misiuni de interventie la calamitati neavand cum sa nu puna pe jar conducerea Ministerului de Interne. Desigur, pe langa elicopterul de la Iasi, care, desi iarna nu prea se inregistreaza focuri deschise, este folosit pentru antrenamente de stingerea incendiilor „cu punga”, mai are ceva ore de zbor si elicopterul VIP folosit in trecut pe post de „taxi” de catre Oprea. Numai ca acesta este unul specific VIP, neputand efectua astfel de misiuni de salvare, cu toata pielea de pe scaune. Un alt aparat VIP a fost transformat intr-unul de interventie, dar acum acesta nu este nici cal, nici macar, fara capacitatea tehnica pentru salvarea unui numar consistent de oameni cu troliul. Culmea este insa ca atat un alt Mi-8, cat si elicopterul greu de la Cluj sunt la limita cu orele de zbor, fiecare mai avand cel mult 40-50 de ore de zbor, care vor fi consumate in doar o saptamana! Asa ca mare bulibaseala ar fi daca ministrul de Interne ar ordona si un simplu exercitiu de interventie cu elicopterele la inundatii, ca sa nu mai vorbim de producerea unei nefericite situatii concrete…


1 Comentariu la Romania sta intr-un singur elicopter la calamitati!

  1. Cetateanul

    Băi băiete! Dincolo de faptul că anul trecut nu îți mai ajungeau laudele pentru vicegabriel, chiar e urât să îți asumi celeritatea vreunei proceduri judiciare. Întreabă mai degrabă depre dorel sau mai marele său prieten iliuță…cum unde?…la tizul tău! Și poate îți povestește el că ăia de la 2 și un pic nu știau pe unde să se mai ascundă (nu povești nemuritoare cu ce fapte de vitejie mai fac ei). Că dacă tot îs așa de informați poate îți povestesc și ție despre vinul roșu zburător!
    PS
    Apropos ce mai fac pritenii tăi gelu, geo și corneliu? Bine? Eu am auzit altceva …


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 15-11-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!