DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » DNA anuleaza prescriptia!

DNA anuleaza prescriptia!

Autor:

Dosarul in care Bogdan Olteanu a fost „turnat” de catre Sorin Ovidiu Vantu ca a incasat un milion de euro pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu guvernator al Deltei Dunarii, in timp ce o suma similara ar fi ajuns la actualul presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu este, fara indoiala, una dintre cele mai spectaculoase anchete instrumentate pana acum de catre procurorii anticoruptie.

 

bogdan olteanu7 DNA anuleaza prescriptia!

Lovitura uluitoare a procurorilor din dosarul lui Bogdan Olteanu cutremură Justitia

Insa, dincolo de speta propriu zisa, rechizitoriul prin care fostul vice-guvernator al BNR a fost trimis in judecata reprezinta o miza cu adevarat uriasa pentru cei de la DNA. Care, astfel, au reusit sa anuleze prescriptia pe care se baza Bogdan Olteanu pentru a nu mai putea fi tras la raspundere pentru comiterea traficului de influenta din urma cu opt ani. Numai ca, gaselnita juridica gasita miraculos de catre procurori nu doar ca i-a venit de hac lui Olteanu, dar ea poate fi folosita de acum inainte cu succes, daca va fi insusita de catre instantele de judecata, si pentru anularea prescriptiilor invocate de alti „clienti” cu nume sonore ai DNA.

Intrerupere neprevazuta

In luna iulie 2008, Bogdan Olteanu ar fi inceput sa beneficieze de banii si sprijinul logistic pus la dispozitie de catre miliardarul Sorin Ovidiu Vantu, drept „recompensa” pentru impunerea lui Liviu Mihaiu in fruntea rezervatiei Delta Dunarii. Iar dupa cum reiese din stenogramele depuse la dosar, Olteanu respira deja usurat, stiind ca prescriptia pentru faptele pentru care pedeapsa inchisorii nu este mai mare de zece ani, termenul de prescriptie intervine la opt ani de la savarsirea infractiunii. Numai ca, dupa cum procurorii anticoruptie i-au convins pe magistratii de la Curtea Suprema, „cursul termenului de prescriptie a  fost intrerupt prin indeplinirea unor acte de procedura in cauza, fiind incidente dispozitiile art.155 Cod penal”, dupa cum se mentioneaza chiar in rechizitoriu. Mai mult chiar, procurorii au avut castig de cauza in instanta, sustinand ca acest „curs al termenului de prescriptie se intrerupe prin indeplinirea oricarui act de procedura penala, chiar si fara ca respectivele acte sa fie comunicate invinuitului sau inculpatului, adica sa fie inceputa urmarirea penala, asa cum prevedea legislatia anterioara”!

Asa ca multi dintre cei care deschisesera deja sticlele de sampanie sarbatorind ca prescriptia i-a scapat de puscarie au acum toate motivele sa se teama ca nu cumva DNA sa scoata din maneca niste acte de procedura penala care sa anuleze indeplinirea termenului…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 16-10-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!