AcasăDezvaluiriAnchete„Ayatolahul” moralitatii detoneaza „bomba” plagiatelor!

„Ayatolahul” moralitatii detoneaza „bomba” plagiatelor!

Mircea Dumitru a fost informatorul Securităţii cu numele de cod "Negulescu" în perioada 1980-1989

Mircea Dumitru a aparut parca din „neant” pe ultima suta de metri a guvernarii tehnocrate, facandu-si insa remarcata prezenta intr-un mod care i-a eclipsat pe toti ceilalti membri ai Cabinetului Ciolos, indiferent cat de avizi de publicitate s-ar fi dovedit si acestia din urma.

Mircea Dumitru a fost informatorul Securităţii cu numele de cod "Negulescu" în perioada 1980-1989

Numai ca fostul instructor de pionieri a lasat pe toata lumea cu gura cascata cand, prins cu „ocaua mica” a publicarii unei carti, a sustinut sus si tare nu doar ca el chiar a tradus din germana in romana, fara a cunoaste limba lui Goethe, dar si ca astfel de traduceri „in orb” sunt cele mai reusite!

Apoi, ca un veritabil „ayatolah al moralitatii”, asa cum poza in toate iesirile sale publice, Mircea Dumitru a pornit un razboi total impotriva fostului ministru de Interne, ajungand chiar sa schimbe comisie dupa comisie, doar pentru a putea obtine un verdict de plagiat. Si tot de pe redutele fundamentalismului moral, ministrul Educatiei a cerut „belirea” a mii de directori de crese, gradinite, scoli sau licee, fortand organizarea intr-un timp limitat a unui concurs national pentru schimbarea tuturor sefilor unitatilor de invatamant. Si uite ca, tocmai el, „ayatolahul moralitatii”, a fost informator la Securitate, in perioada 1980-1989, dupa cum sustin surse din cadrul CNSAS. Iar cum a tot amenintat de atatea ori ca se va retrage din guvern, barem acum ar fi momentul sa se tina si Mircea Dumitru de cuvant. Si, odata plecat acesta din fruntea Educatiei, scandalul plagiatelor poate lua o cu totul alta turnura decat pana acum.

Misiunea de la Interne

Obsesia ministrului Educatiei, de cand a fost invitat sa intre in guvern, a fost Ministerul Internelor. Asa ca a ajuns in situatia halucinanta de a-si presa subordonatii sa schimbe toti membrii comisiei de verificare a acuzelor de plagiat la adresa  lui Petre Toba, pana ce acestia vor da verdictul cerut insistent si in mod public de Mircea Dumitru. Iata insa ca, dupa ce a ajuns la infiintarea celei de-a patra comisii superspeciale si tot nu i-a iesit pasenta cu „plagiatul”, ministrul Educatiei tot o tine langa cu indeplinirea acestei misiuni „sinucigase”, chiar si acum, cand la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii a fost gasit un dosar de 11 file, care demonstreaza ca ministrul care a tradus din germana fara a cunoaste aceasta limba a fost informator al Securitatii. Avand numele de cod „Negulescu”, acesta a semnat angajamentul fata de organele Securitatii si apoi a predat ofiterilor de legatura note informative despre studentii romani si straini.

Miza CNATDCU

Astfel ca doar Mircea Dumitru este singurul vinovat ca scurtul sau mandat de la Educatie s-a invartit doar in jurul CNATDCU. Comisie pe masa careia, cat de curand, va ajunge si teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, desi pana acum ministrul a sustinut ca sesizarile facute pe aceasta tema ar fi fost „incorecte”. Numai ca, premierul neavand cum sa mai tina un informator al Securitatii in Guvern, chiar daca acesta refuza sa-si dea demisia, soarta lui este ca si pecetluita. Si uite cum, dupa ce a fost deschisa „cutia Pandorei” in cazul plagiatelor, „fisa de traseu” initiala poate fi acum modificata spectaculos din mers…

author avatar
Catalin Tache
1.302 afisari

2 COMENTARII

  1. Domnule Mircea Dumitru nu aveti decit o singura obtiune „DEMISIA DE ONOARE” asta daca aveti onoare, daca nu dl. Ciolos urgent sa va ceara demisia sau sa va demita. Daca nu se intimpla acest lucru in 10 zile se compromite de tot MINISTERUL EDUCATIEI ca tine in frunte un fost informator al securitati asa ca alegeti, pprofesori din tara sunt hotariti sa iasa in strada sa-si salveze M.E.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger