DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » „Cartitele” DGIA, extrase din MAI!

„Cartitele” DGIA, extrase din MAI!

Autor:

Simtind ca i se clatina sandramaua cladita nu doar la nivelul Ministerului Apararii, cum era fisa postului, dar si pe la instantele militare si Ministerul de Interne, ca sa dam doar doua exemple, generalul Marian Hapau a inceput sa-si retraga oamenii. Sau, de ce nu, poate ca acestia sunt cei care fac de fapt pasul inapoi, preferand ca, dupa atatia ani, sa nu-i prinda cumva noua lege a pensiilor speciale tot implantati in prima linie a informatiilor militare.

 

cap cartita „Cartitele” DGIA, extrase din MAI!

Oamenii lui Oprea şi Hăpău (foto jos) părăsesc Internele

hapi „Cartitele” DGIA, extrase din MAI!Asa ca, printre viitoarele plecari in civilie de la varful Ministerului de Interne se vor regasi si doua nume pe care, daca DGPI chiar ar face protectie interna, asa cum le e treaba, ar fi fost pana acum identificati de o mie de ori drept oamenii informatiilor militare. Cu bune si cu rele, cu ORNISS sau fara… Oricum, cert este ca saptamanile viitoare Gabriel Oprea va pierde alte doua nume grele pe care isi mai baza serantele de refacere a „imperiului” al carui apogeu a fost pe cand era vicepremier si ministru de Interne…

Se schimba liniile

Si chiar daca nu sunt asteptate valuri mediatice pe masura unor asemenea retrageri, prea putini fiind cei care sa mai dea astfel de lovituri cu manta la nivelul Ministerului de Interne, asistam la o noua dovada ca, dupa STS si SPP, cel mai probabil se vor schimba liniile si la nivelul DGIA. chestori politie „Cartitele” DGIA, extrase din MAI!Insa, asa cum ii sta bine unui serviciu militar, cel mai probabil „rufele murdare” se vor spala in familie, mai ales ca DGIA este puternic conectat la structurile de informatii militare americane si deci nu este loc de prea mult „tambalau”. Culmea este insa ca astfel „eliberarea”  Ministerului de Interne de sub influenta DGIA nu este meritul vreunui chestor, desi geme fostul sediu al CC de acestia, ci o pura miscare strategica venita din cealalta parte. Ca si o veste mai mult decat proasta pentru Gabriel Oprea cel care, iata, rand pe rand isi pierde ultimele bastioane unde mai avea implantati oameni de incredere. Mai ales ca dupa MAI este de asteptat sa urmeze Justitia Militara, o alta „gaura neagra” a sistemului de unde multe „cartite” vor fi nevoite sa iasa la lumina pensionarii, retrageriii sau trecerii la munca de jos, la alte structuri.


4 comentarii to „Cartitele” DGIA, extrase din MAI!

 1. Gelutzu

  Fostului procuror dna îi tremură rău de tot aflând pe surse e drept ce îi “gătesc” foștii colegi 🙂 Nașpa …rău…

 2. SOCRATE

  ROMANIA STAT MAFIOT.
  Controlul Inspecției Judiciare, din aprilie 2015, a venit în urma sesizării fostului președinte al CMA, generalul Gheorghe Manea. Acesta s-a simțit lezat de acuzațiile colegilor, cum că dosarele cu generali sunt intenționat dirijate, prin repartizare manuală, către el și magistratul general Cezarian Buga. În mod normal și legal repartiția cauzelor se face aleatoriu, prin programul informatic ECRIS. Unul dintre magistrații revoltați arată cum s-a derulat procedura în dosarul 23/81/2014. În această cauză mai mulți ofițeri SRI s-au plâns de abuzuri ale generalului Dumitru Dumbravă, șeful Direcției Juridice a SRI.
  ”Înainte și în perioada soluționării, dosarul a fost repartizat generalului Cezarian Buga care, bineînțeles, a respins plângerea. Am văzut mașina de serviciu a generalului Dumbravă, în curtea unității (la Curtea Militară de Apel n.r.), deși nu avea ce căuta acolo, câtă vreme e justițiabil”, povestește judecătorul nemulțumit. Dar generalul Dumbravă a discutat totuși cu judecătorul Gheorghe Manea. Acesta din urmă a pretextat că întâlnirea viza o modalitate concretă de implementare a normelor privind repartiția dosarelor cu secrete de stat. Numai că, la data primirii în birou a generalului SRI, Manea nu mai era președintele CMA, deci nu mai avea calitatea de a discuta cu Dumbravă. ”Acest episod confirmă că cei doi colegi, Buga și Manea s-au fixat să soluționeze numai ei plângerile împotrivă, întotdeauna dându-le ”dreptate” generalilor”, ne-a explicat judecătorul revoltat de la CMA.
  Raportul Inspecției Judiciare sesizează anomalia prin care generalii sunt judecați doar de către cei doi magistrați cu grad de general, în urma unei decizii a Colegiului CMA. Restul de cinci, din cei șapte judecători militari, au grad de colonel, deci sunt excluși de la judecarea cauzelor cu generali. Inspecția Judiciară și DNA l-au audiat pe judecătorul care afirmă că dosarele sunt intenționat direcționate, sub oblăduirea vicepremierului Gabriel Oprea. El consideră că situația actuală favorizează anumiți generali din serviciile secrete și MApN. ”M-am referit concret la un dosar al generalului Hăpău Marian (șeful Direcției Generale de Informații a Armatei – DGIA, n.r). Dosarul a fost repartizat direct, fără procedură aleatorie, la solicitarea expresă a domnului judecător Buga, aflat în anturajul direct al generalului Hăpău dar și al vicepremierului Oprea Gabriel. Generalul Buga se și laudă că se află în acest anturaj, cu care joacă tenis… ”, afirmă judecătorul rebel. El spune că și alți colegi de la CMA au constatat, în mod repetat, că dosarele ”de interes pentru gruparea cu interese oculte în sistem” reprezentată de Gabriel Oprea, sunt direcționate manual și soluționate favorabil doar de către judecătorii Cezarian Buga și Gheorghe Manea.
  Inspecția Judiciară menționează repartizarea manuală a dosarului Hăpău (nr 493/1/2014), deşi nu exista un motiv obiectiv care să facă inaplicabilă distribuirea prin programul informatic ECRIS. ”Doamna grefier Moise Liliana a arătat că repartizarea dosarului 493/1/2014 s-a realizat manual, din dispoziţia verbală a domnului general locotenent Buga Cezarian, pe care l-a consultat”, se arată în raportul Inspecției. Cauza Hăpău are ca obiect plângerea penală pentru amenințare și abuz în serviciu, formulată de col. Doru Paraschiv, împotriva superiorului său, șeful spionilor armatei. ”Colonelul Paraschiv reclamă că a fost amenințat în curtea Spitalului Militar Central și că, ulterior, amenințarea s-a transformat în realitate. Paraschiv a fost inițial pus la respect și ulterior scos din sistem, pe o dispoziție neconstituțională din Statutul cadrelor militare, aceea că dacă ți se ridică avizul pentru acces la date secrete, nu mai ești apt”, relatează judecătorul din grupul revoltaților.
  Raportul Inspecției Judiciare evidențiază eforturile nereușite ale grefierei Moise, de repartizare aleatorie a dosarului Hăpău (493/1/2014). În final, judecătorul magistrat Cezarian Buga a luat direct dosarul, l-a judecat și a decis respingerea plângerii contra directorului DGIA. Ulterior, judecătorul Buga neagă în fața inspectorilor judiciari că a aplicat dictonul latin ”aut Caesar, aut nihil” (ori Cezar, ori nimic), deci n-ar fi dat dispoziție să i se repartizeze manual dosarul. Este contrazis iar de colegul său din grupul judecătorilor revoltați. ”Cauza generalului Hăpău, prietenul marelui ministru Oprea, a fost repartizată manual la cererea lui Buga, care l-a și rezoluționat, ceea ce e interzis de lege. Generalii Buga și Manea s-au simțit tot timpul apărați și protejați, până când mai mult de jumătate dintre judecătorii Curții Militare de Apel s-au revoltat (…) Noi nu vrem să fim complici ai acestui aranjament la nivel politico-militar, pentru curățirea emblemei unor generali”, subliniază sursa menționată.
  Revolta magistraților s-a amplificat când în scenă a apărut însuși vicepremierul României. Magistratul nemulțumit spune că Oprea a intervenit pentru avansarea lui Cezarian Buga la gradul de general locotenent cu trei stele, chiar când acesta judeca dosarul Hăpău. ”Pentru Buga însă, Oprea a făcut demersuri exagerate, l-a mințit pe președinte, pe ministrul apărării, spunându-le că are funcție în ștat, iar ștatul CMA a fost modificat ulterior și retroactiv. Asta deși instrucțiunile de profil ale MapN prevăd clar că trebuie să preexiste funcția, pentru ca apoi să poți promova un om pe ea”. Adică judecătorul Buga a fost avansat pentru o funcție care nu exista în ștatul de plată. Intervenția vicepremierului Oprea, în favoarea lui Cezarian Buga, a creat animozitate între cei doi generali și cei cinci colonei de la CMA, ultimii simțindu-se lezați de tratamentul discriminatoriu, adaugă sursa citată.
  Inspecția Judiciară consemnează ”situația nefirească” de la Curtea Militară de Apel, prin care avansarea la gradul de general este hotărâtă de MApN şi nu de autoritatea judecătorească. Practic, Ministerul Apărării Naţionale, când este interesat de cauzele judecate la instanţele militare, poate să-şi aleagă judecătorul. ”Unul dintre judecători a fost avansat la gradul de general cu trei stele (Cezarian Buga, n.r.) și i s-a făcut, de Ministerul Apărării Naţionale, modificarea în statul de plată, în condiţiile în care preşedintele CMA avea prevăzut gradul de general cu o stea, vicepreşedintele şi ceilalţi judecători fiind poziţionaţi pe funcţii cu grad mai mic, respectiv de colonel”, scrie în raportul Inspecției. Concluzia inspectorilor judiciari este că ”în actuala situație nu se asigură independenţa şi imparţialitatea judecătorilor CMA”.
  Inspecția Judiciară ne-a comunicat că încă are pe rol cazul dosarelor atribuite direct dar ne-a refuzat accesul la anexele raportului rezultat în urma controlului din aprilie 2015. Interesant este că Inspecția n-a considerat necesar să sesizeze Parchetul privind neregulile găsite la verificarea din aprilie. Iar omisiunea sesizării organelor de urmărire penală este o infracțiune prevăzută de Codul Penal.
  Să vedem cum a contribuit, concret, vicepremierul interesului național, la avansarea rapidă a judecătorului Cezarian Buga? Există trei reglementări aplicabile la avansarea magistraților militari:
  HG 554/2006 menționează că gestionarea funcţiilor militare ține de MapN.
  Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor prevede că avansarea judecătorilor militari se face potrivit regulamentui comun al Consiliului Superior al Magistraturii și MapN.
  Ordinul M 47 al ministrului apărării naționale consfințește că MapN și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie propun ministrului apărării înaintarea în gradul militar următor.
  Vicepremierul Oprea cunoștea toate aceste prevederi legale de la directorul de resurse umane al MAI, chestorul Ion Burciu. Din informarea chestorului către Gabriel Oprea se desprinde că vicepremierul n-are nicio calitate ca să intervină pentru avansarea unui magistrat militar. Gabriel Oprea a ignorat datele primite de la expertul său. El i-a cerut, în scris, ministrului apărării să-l avanseze la gradul de general locotenent pe Buga, în 27 septembrie 2014. Ministrul Mircea Dușa ”s-a executat”, a obținut și avizul premierului Victor Ponta și a trimis propunerea de promovare la Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Acolo unde Oprea se angajase să-l susțină pe Buga. Înaintea acestor demersuri, potrivit Statutului cadrelor militare, ministrul Dușa trebuia să consulte Colegiul MapN. Ministerul Apărării a refuzat, de două ori, să ne comunice dacă această consultare a existat și dacă există solicitarea vicepremierului Oprea, de avansare a magistratului militar Buga. Solicitarea există iar documentul îl puteți consulta aici.
  Epilogul acestei afaceri politico-militare e în derulare. Inspecția Judiciară cercetează dosarele nerepartizate aleatoriu la CMA. Cel puțin un judecător al Curții Militare de Apel a fost audiat la DNA, într-unul dintre dosarele cu generali, soluționate de Curte. Magistratul audiat susține că ”s-a urmărit, deliberat, încălecarea noastră ca instanță, așa încât prin dirijarea, contra legii, către cei doi judecători, a cauzelor cu oamenii care îl interesează pe Gabriel Oprea, aceștia să primească soluții favorabile”.
  Am solicitat lămuriri privind această situaţie şi la Curtea Militară de Apel, inclusiv intermedierea unei discuţii cu judecătorul Buga. După două săptămâni CMA ne-a răspuns că a redirecţionat cererile noastre către Direcţia Instanţelor Militare. De asemenea nu am primit niciun răspuns la întrebările adresate pe 25 septembrie, prin biroul de presă al MAI, ministrului şi vicepremierului Gabriel Oprea.
  Cezarian Buga este general locotenent cu trei stele, deși pe portalul justiției încă figurează ca general maior la Curtea Militară de Apel. Născut pe 22 iulie 1955, Buga a avut o ascensiune spectaculoasă în ultimii șase ani, când a obținut trei avansări, de la colonel la general locotenent. În schimb, ca să avanseze de la căpitan la colonel, Buga a avut nevoie de 18 ani. În 1990 era căpitan de justiție la Tribunalul Militar Teritorial București și judeca dosarele inculpaților în evenimentele din decembrie 1989, alături de maiorul Aurel Dumbravă. Cei doi sunt și azi colegi în CMA, doar că situația s-a inversat: Buga îi este superior, cu trei grade, colonelului magistrat Dumbravă.
  Ca judecător al Curții Militare de Apel, Buga a respins revizuirea condamnării la moarte a disidentului Constantin Răuță. Acest om de știință, racolat de Securitate ca ofițer de informații externe, a cerut azil politic în SUA. Răuță a lucrat 24 ani pentru americani, la centrul de cercetări NASA. Regimul comunist l-a judecat pentru trădare şi l-a condamnat la pedeapsa capitală.
  Buga a făcut parte şi din completul care a decis eliberarea provizorie, din motive medicale, a generalului Mihai Chițac, deși legea prevedea că acesta poate fi tratat sub pază. Chiţac are o condamnare de 15 ani de închisoare, pentru reprimarea revoluționarilor din Timișoara, în 1989.
  Site-ul Lumea Justiţiei lansa, în februarie 2013, zvonul că magistratul Cezarian Buga ar fi un vechi ofiţer acoperit al serviciilor secrete. În aprilie 2013, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii constată că nu există date din care să rezulte legăturile lui Buga cu fosta Securitate.
  Cezarian Buga a urmat cariera de magistrat, ca şi tatăl său, judecător în regimul comunist. Constantin Buga a condus Judecătoria din Roșiorii de Vede, orașul natal al fiului. Buga senior a fost ales apoi judecător la Tribunalul Suprem al Republicii Socialiste România. A fost eliberat din funcție de la Curtea Supremă de Justiție, imediat după căderea lui Ceaușescu, în ianuarie 1990. Constantin Buga e un tată şi socru generos. În noiembrie 2008, le-a donat fiului şi norei sale 100.000 euro şi 67.775 lei, pentru achiziţionarea de bunuri. Carmen Mariana Buga, soția generalului locotenent magistrat Cezarian Buga, a lucrat pentru Guvernul Ponta, consilier juridic la Departamentul de Luptă Antifraudă.
  EI FAC PARTE DIN GROPARII DE SEAMA AI ROMANIEI.

 3. DAN IOSIF

  TICALOSII SI IZMENARII CONDUC ROMANIA.
  Există multe plângeri penale pe numele IZMENARULUI pretins academician Gabriel Oprea, dar acestea stau in nelucrare pt ca din 2008 izmenarul este in mod ILEGAL si in detrimentul prestigiului acestei institutii coordonator de doctorate la Academia Națională de Informații Mihai Viteazul, instituția de învățâmânt superior a Serviciului Român de Informații UNDE i-a facut doctori pe multi din sefii SRI si din Justitie. IZMENARUL PUSCARIABIL Oprea l-a facut doctor pe , prim adjunctul directorului SRI, Florian Coldea, de asemenea si pe Bogdan Licu, prim-adjunctul procurorului general al României, Tiberiu Nițu. De asemenea si PE fostul vicepreședinte CSM, Gheorghe Muscalu. . Oprea l-a mai făcut doctor și pe fostul membru CSM și fost procuror-șef adjunct în cadrul Parchetului General, George Bălan, achitat recent într-un dosar de corupție, în care este implicată și judecătoarea Georgeta Barbălată. Chiar și avocata lui Victor Ponta, Loredana Radu, a devenit doctor sub îndrumarea IZMENARULUI. Primarul Sectorul 2, Nicolae Onțanu, care este în același timp și secretar general UNPR, a devenit doctor în științe militare tot sub coordonarea IZMENARULUI Oprea. Fostii adjuncți SRI, Ionel Marin și Dumitru Zamfir, condamnai de ICCJ la un an de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraii, și-au dat și ei doctoratul IZMANA. La fel și Remus Șpan, fost șef în serviciul secret al Ministerului de Interne, cercetat în dosarul de corupție în care este implicat Ovidiu Silaghi, este și el doctor în științe militare. Șpan este cercetat pentru complicitate la trafic de influență. Dumitru Pârvu, actualul adjunct al inspectorului general al Poliției Române, este și el doctor în siguranță națională, sub coordonarea lui INDENDENTULUI izmenar. Dar și Constantin Bolboșanu, director adjunct al Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din cadrul Poliției Române. TOTI ACESTI INDOCTRINATI nu au PIC de respect fata de ei insasi din moment ce au acceptat sa primeasca o diploma semnata de cineva fara potential stiintific si fara pic de moralitate din moment ce acestii doctori facuti la norma si de forma cunosc si stiu de faptele penale unele penibile ale domnului coordonator fara nici un merit de doctorate ale izmenarului academician . Ro este un stat MAFIOT??????????

  Legea 140/2015 pentru modificarea Legii nr. 56/2012 privind organizarea si functionarea Academiei de Stiinte Militare ESTE NECONSTITUTIONALA. Academia de Stiinte ale Securitatii Nationale -ASSN este NULA pentru ca se suprapune COMUNITATII NATIONALE DE INFORMATII. Comunitatea Nationala de Informatii functioneaza sub coordonarea Consiliului National de Aparare a Tarii si reprezinta reteaua functionala a autoritatilor publice din sistemul securitatii nationale bazata pe unitatea de scop, obiective si strategie, asigurata prin informatiile furnizate de urmatoarele structuri, denumite si componente ale Comunitatii Nationale de Informatii Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe, Directia Generala de Informatii a Apararii si Directia Generala de Informatii si Protectie Interna din Ministerul Administratiei si Internelor. Potrivit legii NECONSTITUTIONALE de funcționare și organizare a ASSN, aceasta este definită drept for național, de consacrare științifică, ce reunește personalități știintifice reprezentative din domeniul de apărare, ordine publică și siguranță națională, aflată în coordonarea științifică a Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații. Adică toți doctorii FARA VALAOARE STIINTIFICA A doctorului plagiator Gabriel Oprea-zis conserva, acestea sunt personalitățile reprezentative? ASSN este instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, și reprezintă în justiție interesele proprii. ASSN poate fi reprezentată în justiție și de organele de specialitate ale Ministerului Apărarii Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații, după caz, mai spune legea. Academia are în componența sa membri titulari, membri corespondenți, membri de onoare și membri asociați.Numărul maxim al membrilor titulari și al membrilor corespondenți este 100, din care 50 membri titulari.Membrii titulari beneficiaza de o INDEMNIZATIE LUNARA VIAGERA egală cu salariul mediu pe economie. Membrii corespondenți beneficiază de o INDEMNIZATIE LUNARA VIAGERA egală cu 50 din valoarea salariului mediu pe economie. CE ALTA NEMERNICIE MAI MARE DECAT ACEASTA TICALOSIE A puscariabilului IZMENAR mai poate exista in CONDUCEREA UNUI STAT ca din lumea a treia.
  IN RO PROSTIIA SI TICALOSIA ESTE ACOPERITA CU DIPLOME SI TITLURI, IAR HOTIA SI MAFIOTISMUL SUNT ACOPERITE CU IMUNITATI PARLAMENTARE, JUDICIARE, MINISTERIALE, ETC

 4. CINE ESTE IZMENARUL OPREA

  CINE ESTE de fapt GABRIEL OPREA – este o creatura biologica fara IDENTITATE nu se cunoaste locul nasterii lui si numele parintilor sai, este cuscru cu DANUT Tudor – fost secretar general adj. la MAI, cumatru cu PONTA W.C-turcesc si cu socrul sau RASPOPITUL Sarbu Ilie, a absolvit în 1983 cursurile şcolii militare de ofițeri de intendenţă-profil izmene de la Sibiu, 10 ani mai târziu a trecut în rezervă la cerere cu gradul de căpitan deoarece i se intocmise dosar pt ca a furat de la M.Ap.N doua scari de bloc cu zeci de apartamente cu alti excroci care acum hoinaresc in randul politicienilor si oamenilor de afaceri fraudisti din Ro. In mod abuziv si ilegal a fost reactivat la începutul lui 2001, de catre PSD-ul condus de Iliescu Ion ca recompensa pentru ceea ce facuse in timpul revolutiei si mineriadelor, cand si-a luat in primire sefia MAFIEI lui NASTASE A. La sfârşitul aceluiaşi an 2001 a fost avansat ABUZIV tot pentru a fi recompensat la gradul de general direct de la gradul de capitan(r). Până în 2002 a fost secretar de stat și președinte al Administrației Naționale a Rezervelor Statului unde a praduit rezervele statului de s-au speriat subordonatii lui multi dinte ei si-au dat demisia din functiile de raspundere detinute atunci de teama de a nu fi complici. Între 2002 și 2003, a fost prefect al municipiului București cand si la numit subprefect pe intendentul (coleg de promotie) CUCUTENCU Ion ajuns sef la Audit Public intern la MAI cu ajutorul sutelor de kg de icre negre si sturioni carati de la Tulcea la Bucuresti. Cu ocazia acestei functii izmenarul si-a insusit in mod abuziv mai multe imobile. Tot ILEGAL a primit si a doua stea de general , iar între anii 2003 și 2004 a fost ministru delegat (ARANJOR cu terenurile si padurile) pentru Administrația Publică, în Ministerul Administrației și Internelor. Gabriel Oprea a “fost ales” deputat de Ilfov în 2004, în 2008 şi în 2012 unde a devenit mare MOSIER (detine zeci de hectare intra si extravilan),. A primit pentru INALTA TRADARE a treia stea de general la 1decembrie 2008. În perioada 23 decembrie 2009 – 7 mai 2012 a fost ministru al Apărării Naționale, mai întâi în guvernul Boc 2 și apoi în cabinetul Ungureanu ocazie cu care a comis infractiuni multiple si continue privind avansarile abuzive in grad militar si ordonand sefilor de Centre militare judetene sa elibereze adeverinte cu venituri salariale impuse de el pentru recalcularea pensiilor, existand astfel mii de pensii militare mai mari decat cel mai mare salariu/venit lunar obisnuit, norman, obtinut in perioada de activitate a cadrelor respective. Toate aceste anomalii si ilegalitati au fost comise cu scopul de inavutire si de crestere a nr membrilor din UNPR (o adunatura de ramasite umane).
  Declaratia sa de avere este una ca de nabab (fara sa dezvolte mari afaceri decat una de tip mafiot cu suedezul Julian RosengrenVisby pe care l-a tepuit) arata ca perioadele de acumulare fara limita si de avansare ILEGALA in grade profesionale, corespund cu cele in care a ocupat diverse functii publice ceea ce ii confera in continuare si in prezent IZMENARULUI statutul de “Capo di tutti capi “.
  In timpul mineriadei din Bucuresti geal Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei, s-a ocupat pe 14 iunie 1990 cu încazarmarea, echiparea și hrănirea a circa 990 de mineri în două unităţi militare ale MApN de pe şoseaua Olteniţei din Bucureşti. Ajutoarele sale de nadejde au fost locotenenţii majori izmenarul pretins academician Gabriel Oprea şi veselaru -spalator de blide – Eugen Bejinariu, amindoi au condus asa zisi mineri la adresele partidelor politice istorice si alte locatii din Bucucureasti si ambii au devenit parlamentari pt “serviciile” criminale facute imotriva normalitatii. Tot cu ocazia mineriadei sediul Asociaţiei „21 Decembrie” din Bucureşti a fost luat cu asalt de 60 de ortaci, doar 4-5 dintre ei fiind mineri, restul cadre ale Batalionului 404 aparţinând DIA, echipaţi în mineri, cu căşti, lămpaşe şi bate, toate furnizate de locotenenţii majori izmenarul Gabriel Oprea şi veselaru Eugen Bejinariu, din dispoziţia geal Ioniţă Botoș, șeful comandamentului Serviciilor Armatei.
  Drept urmare a serviciilor făcute lui Ion Iliescu pe timpul mineriadelor din 1990-1991, Ilie Botoş peste noapte a fost facut magistrat militar de către unchiul său geal Ioniţă Botoș. În 2002 procurorul militar Ilie Botoş a fost numit si procuror șef-adjunct la Parchetul Naţional Anticorupţie. În 2003, la vârsta de 38 de ani, a fost avansat la gradul de general de brigadă pt ca a OBSTRUCTIONAT Dosarele REVOLUTIEI si MINERIADEI.(fără să fi urmat măcar cursurile unei şcoli militare de ofiţeri) şi totodata a fost numit procuror General al României, funcție pe care a ocupat-o până în 2006.A a fost consilier a lui Ponta V V si om de taina a vicelui izmenar Oprea G care l-a numit secretar de stat la MAI militarizand institutia si deviind mersul firesc al democratizarii acesteia.
  FAPTE PENALE ale IZMENARULUI Oprea Gabriel comise, in perioada 2012-2014 din functia de vicepremier (fara portofoliu) al Guvernului cumatrului sau PONTA V.V., ministru interimar si ministru la MAI, datorita caracteristicilor sale comportamentale de om alunecos, ambiguu, ascuns ori confuz de tip MAFIOT, prin abuz, necunoastere sau neglijenta, care au produs mari prejudicii si perturbatii in functionarea STATULUI de DREPT respectiv a sistemelor, judiciar si de ordine publica pot fi concretizate prin:
  – Aducerea in subordinea Guvernului a D.G.I.P.I. din cadru M.A.I. si organizarea la nivel de departament a acestei structuri conduse de un secretar de stat numit de cine altcineva decat de responsabilul pe domeniu, desi era fara portofoliu???? Daca in tarile U.E nu exista cazuri in care un serviciu de informatii operative (judiciare) sa fie subordonat unui om politic cu atat mai putin este normala subordonarea directa guvernului, deoarece nu permite asigurarea principilui separatiei puterilor in stat (cea judiciara de cea executiva si implicit de cea politica);
  – Tentative esuate, de a extinde in mod nejustificat si aberant competentele DGA din cadrul MAI si asupra unor structuri administrative cunoscandu-se public in tara si afara unele conflicte de competenta materiala existente deja intre D.N.A. si D.G.A ceea ce a fost o “gafa” cu riscuri mari imputabila tot vicepremierului –fara porofoliu
  – Propunerea de a trece STS din structura CSAT in cea a MAI este un atac fara precedent la siguranta nationala ca urmare a lipsei de viziune, logica si ratiune umana de nivel intelectual superior “nici un IDIOT din lumea asta nu omoara vaca daca da lapte stricat ci ii aplica tratamentul medical necesar pentru insanatosire” supune un vechi proverb romanesc;
  – Lipsa reusitei interventiei normale din muntii Apuseni, in cazul catastrofei aviatice cu pilotul IOVAN se datoreaza in primul rand lipsei de norme si neexercitarii unor aplicatii specifice, lipsei de reactie si de (pre)viziune imputabile tot IZMENARULUI ca vicepremier. Functiile managementului public sunt; previziunea, organizarea, coordonarea, antrenarea si control-evaluare-reglare pe care “geal conserva” nu le poate intelege cu cei 1,5 neuroni ai sai;
  – Dispunerea in mod abuziv si in acelasi timp hilar de catre izmenarul ministru interimar si vicepremier a constituirii, Celulei de Criza la nivelul MAI in cazul disparitiei elevei IULIEI IONESCU pe motivul ca tatal acesteia are o functie importanta la firma IVECO si este in relatii foarte apropiate cu EL, desi la nivel national sunt sute de asemenea cazuri de disparitii de persoane.
  – Numirea lui Ilie Botos ca si consilier la Guvern al unui vicepremier fara portofoliu si apoi ca secretar de stat cu grad militar desi MAI este o institutie demilitarizata staful si aparatul sau central au in componenta “personal cu staut special” si contractual;
  – Ca vicepremier IZMENARUL Oprea Gabriel l-a reangajat pe cumnatul sau rezervistul VALERIU MICUT ca secretar de stat sef al Departamentului de Politica de Aparare si Planificare din MApN ;
  – Izmenaru Oprea.G. ca vicepremier fara portofoliu si-a angajat in mod abuziv fiica Ana Maria Tudor la ASF, ca sa participe si el la impartirea cascavalului, cu toti mafiotii din politica romaneasca, de unde incaseaza necuvenit sume mari in euro (fara a avea meritele cuvenite pregatirea si experienta necesara in domeniu financiar-bancar) in detrimentul unei populatii pauperizate.
  La aceste abuzuri si anomali comise in managementul sistemului de ordine si siguranta publica mai pot fi adaugate si alte relatii, care compromit obiectivitatea, oportunitatea si calitatea actului de dreptate si justitie, cum sunt cele de cuscrie, cumnatie, verisorie, colegi de promotie (consilierii lui la MAI sunt toti intendenti izmenari si chilotari)si de afaceri necurate ce exista intre exponenti din structurile sistemelor de aparare,de ordine publica, judiciar si a celui politic cu repercursiuni grave asupra normanitatii din societatea romaneasca.


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 17-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!