DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Boicot la ANAF!

Boicot la ANAF!

Autor:

La fel ca in viata, nici in domeniul fiscal relaxarea, oricat de placuta ar fi ea, nu poate dura la nesfarsit. Astfel ca proiectul de guvernare al noii coalitii prevede ca dupa ce va fi reluat circuitul banilor dupa facilitatile acordate acum pe banda rulanta sa se treaca la fiscalizarea sumelor astfel reintroduse in circuit. Practic, se spera ca romanii sa inceapa sa cheltuie din nou, pentru ca Fiscul sa aiba de unde creste inasarile si, drept urmare, sa sustina si efortul bugetar suplimentar creat in urma aplicarii „relaxarii fiscale”.

 

anaf Boicot la ANAF!Numai ca, desi in teorie planul pare bun si cu sanse de reusita, „practica” s-ar putea transforma intr-o adevarata piatra de moara atarnand atat de gatul ANAF-ului, cat si a actualei formule guvernamentale. Si asta pentru ca nimeni nu garanteaza ca romanii, chiar daca s-ar repezi sa chetuie penii primiti in plus, ceea ce este foarte probabil vor face acest lucru in tara sau in locurile unde fiscalizarea chiar aduce bani la buget. Pentru ca daca vor pleca in vacante in strainatate, ci nu in tara, va fi o problema. Dar nu atat de mare ca faptul ca hypermarket-urile comntinua sa refuze orice dialog, fie el si neoficial, cu autoritatile romane pentru reglementarea impozitarii profiturilor in tara noastra. Asa ca sumele cheltuite „pe la mall-uri” nu vor aduce niciun un leu in plus la buget!

Nu vor!

Strategii noii politici fiscale a coalitiei de guvernamant joaca „totul sau nimic” pe cartea revenirii la „circulatia banilor”. Ceea ce si explica nenumaratele sporuri si facilitati acordate unor largi categorii de romani, tocmai in speranta ca, recunoscuti drept niste „fanatici” ai consumului, contribuabilii vor intoarce astfel banii la buget.

coada Boicot la ANAF!

Banii cheltuiţi in hypermarket-uri nu pot fi taxaţi de ANAF

Numai ca exista si un punct vulnerabil al planului guvernantilor, reprezentat de boicotul pe care multinationalele par decise sa-l continue. Caci daca romanii vor cheltui „bonusurile” primite de la Guvern tot pe la hypermarket-urile companiilor straine, atunci cei de la ANAF vor ramane cu buzele umflate atunci cand vor trebui sa incaseze. Pentru ca vor primi in continuare doar impoziul pe salarii, ci nu si cel pe profit! Asa ca, din nou, Guvernul pare sa fie la mana tot mai influentelor multinationale, care deja au dat „delete” unei propuneri de negociere pe aceasta tema…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 20-07-2018
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!