DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Apar si la noi denuntatorii platiti!

Apar si la noi denuntatorii platiti!

Autor:

Cu ceva vreme in urma, „National” dezvaluia o lovitura sub centura pe care procurorii romani o pregatesc „tintelor” pe care vor sa le inghesuie mult mai usor in corzile anchetelor, prin remunerarea unor denutatori! Este posibil insa ca multi sa fi crezut ca asa ceva nu se poate si ca, faptul ca denuntatori ca Dinu Pescariu sau Claudiu Florica au ramas si cu spaga luata, si cu cazierul curat, este deja prea mult.

 

plata Apar si la noi denuntatorii platiti!Iata insa ca lucrurile deja se misca in acest sens, deputatii francezi adoptand recent un amendament legislativ care prevede ca, de la data de 1 ianuarie 2017, denuntatorii vor fi platiti! Iar acum se incearca implementarea de urgenta a „modelului francez”, pentru ca si „sifoanele” din Romania sa fie platite pentru serviciile aduse organelor de ancheta.

Lupta pentru frauda

1 claudiu florica1 Apar si la noi denuntatorii platiti!

Claudiu Florica

Iar motivatia principala a acestui amendament este ca doar astfel se pot inregistra succese pe termen scurt in lupta purtata de autoritatile franceze impotriva fraudei. Iar cum la noi Antifrauda a esuat deja lamentabil dupa ce nu a facut decat sa-si umfle muschii la micii comercianti, se spera ca un sistem organizat de rasplatire financiara a celor care dau „ponturi” Fiscului, procurorilor sau politistilor despre mari cazuri de evaziune fiscala este ultima solutie pentru castigarea acestei batalii.

Experiment pe doi ani

Ce-i drept, noua lege franceza prevede ca aceste norme vor fi aplicate, experimental, doar pe o perioada de doi ani, dupa care statul va stabili daca valoarea incasarilor in urma denunturilor platite depaseste cheltuielile facute cu acestea.

dinu pescariu  Apar si la noi denuntatorii platiti!

Dinu Pescariu

In plus, pentru a se evita un „tsunami” de denunturi false sau facute in scopul razbunarii, oamenii legii vor recompensa doar denunturile care au dus la rezolvarea unor cazuri de pe urma carora statul a avut de castigat la buget sume importante. Insa cum Romania nu este in niciun caz Franta, ramane de vazut cum vom sta cu practica, daca modelul francez va fi preluat si de noi, asa dupa cum se insista de catre mai multi factori de decizie. Pentru ca este posibil ca autoritatile sa fie luate cu asalt de tot felul de denuntatori care sa-si faca socoteala ca, decat sa ia spaga, mai bine incaseaza legal, la vedere, banii pentru „stropeala” facuta. Dar un mare semn de intrebare se pune si cu privire la cei care vor da „OK”-ul pentru aceste plati, ca doar in Romania zilelor noastre am vazut atatea cazuri in care s-au deturnat fonduri asemanatoare. Si atunci, decat sa rezolve „moca”, doar in baza salariului, un caz, „organul” ar putea baga la inaintare un „denuntator”, care sa-i asigure apoi „paraindaratul”.


1 Comentariu la Apar si la noi denuntatorii platiti!

  1. Flor

    Aici ai o echipă senzațională!
    Oportunitatea este extraordinară! Nu ai nimic de pierdut! Ai numai de câștigat! Îți oferim seriozitate și încredere! Profită de această oportunitate!
    florp2560@yahoo.ro


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!