DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » ANAF si Parchetul General se bat sa-si traga sediul „Antenelor”!

ANAF si Parchetul General se bat sa-si traga sediul „Antenelor”!

Autor:

Greu de inteles care mai este ratiunea ofensivei declansate de catre institutiile statului impotriva unor flageluri ca evaziunea fiscala sau coruptia, daca nicio actiune nu doar ca nu poate fi dusa la bun sfarsit, dar chiar unele structuri le pun altora bete in roate. Acesta este si cazul fostelor sedii ale posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3, care au intrat definitiv in proprietatea statului dupa ce instanta a decis confiscarea lor in urma dosarului ICA.

 

a1 sediu 1 ANAF si Parchetul General se bat sa si traga sediul „Antenelor”!

Clădirile pentru care statul plăteste bani grei, în loc să aducă sume importante la buget

Numai ca, dupa tot controversatul „tam-tam” cu care respectivele trei cladiri au intrat propriu-zis in posesia statului, ANAF a ajuns sa se puna intr-o postura de-a dreptul ridicola. Pentru ca, desi nu reuseste sa aduca niciun ban la buget de pe urma acestor confiscari, cu toate ca este vorba de o locatie mai mult decat cautata, in zona de nord a Capitalei, ANAF-ul mai si scoate de la buget bani grei pentru conservarea acelorasi obiective. sedii ANAF si Parchetul General se bat sa si traga sediul „Antenelor”!Astfel ca, doar pentru paza cladirilor, institutia condusa de catre Dragos Doros achita nu mai putin de 26.000 de euro pe luna. Culmea este ca, in ultima vreme, o alta institutie a statului si-a luat inima in dinti pentru preluarea sediului, Ministerul de Interne demarand toate diligentele legale si parcurgand pasii necesari pentru ca aceste cladiri sa intre in administratia sa. Iata insa ca, tocmai cand situatia era pe cale sa se rezolve, exista „indicii rezonabile” ca alte institutii s-au trezit si ele ca vor fostele sedii ale „Antenelor”. antena 3 ANAF si Parchetul General se bat sa si traga sediul „Antenelor”!Insa si mai interesant este faptul ca, in privinta a doua dintre respectivele structuri, se pare ca acestea prefera „sa mearga pe burta”, punand bete in roate altor colegi, doar pentru a-si satisface dorinta ascunsa de a prelua chiar ele cladirile in discutie.

S-a rezolvat, nu se poate!

Cam aceasta pare sa fie pozitia conducerii ANAF, care desi tot anunta ca totul este rezolvat in situatia cladirilor din Baneasa, revine apoi si dezminte singura „asigurarile”. Pentru ca, dupa ce se vaita ca ANAF este obligata sa administreze, in premiera, bunurile intrate in patrimoniu, Doros a asigurat ca acestea vor fi vandute cat de curand. „ In ceea ce priveste cele trei imobile, ne-am facut datoria, sunt evacuate, evaluate”.

dragos doros ANAF si Parchetul General se bat sa si traga sediul „Antenelor”!

Dragos Doros trage de timp

Totusi, tot presedintele Doros sustine ca ar mai fi ceva probleme cu evaluarea, pretext care pare sa fi fost transformat intr-un veritabil „cui al lui Pepelea” in acest caz inexplicabil de „slabiciune” al institutiilor statului roman. Sau, mai degraba, poate la mijloc nu este doar incompetenta, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra.

Se baga in seama

Pentru ca, daca Ministerul de Interne, care oricum se confrunta cu o acuta criza de spatii pentru diferitele structuri subordonate a declansat barem la vedere „ofensiva” pentru preluarea celor trei cladiri, primind pana acum toate avizele necesare, pe fir a intrat si concurenta. Una mai mult neloiala, decat pe fata. Astfel ca, din cate sustin surse din cadrul ANAF, alte doua ministere s-ar fi interesat de starea juridica a fostelor sedii ale „Antenelor”. Ar fi vorba despre Ministerul de Externe si Ministerul Dezvoltarii, care au intrat, la randul lor, pe fir. Numai ca, aceste doua institutii par ca doar s-au bagat in seama, cel putin pana acum ele nefacand nicio diligenta oficiala pentru a-si exprima clar intentiile.

ANABI da „OK”-ul

Deci, statul roman continua sa plateasca bani grei pentru o intarzierea deja nejustificata a unei proceduri prin care, in mod logic, trebuiau aduse sume consistente la buget. Sau barem degreva situatia grea imobiliara a altor institutii. Mai ales ca, din cate se pare, din partea nou infiintatei Agentii Nationale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate nu s-ar intampina nicio opreliste. Asa ca, daca ANABI isi da „OK”-ul, ramane totusi de vazut cine are interes la aceasta „temporizare” a formalitatilor.

Pe burta!

Si, spre marea noastra surpriza, se pare ca marea doritoare a celor trei cladiri din Baneasa ar fi tocmai ANAF-ul! Care, temandu-se sa actioneze pe fata si sa spuna „barbateste” ca ar avea musai nevoie de spatiul imobiliar in plus, prefera sa taraganeze lucrurile la nesfarsit. Mai ales ca nu putem sa nu luam in calcul ca la mijloc este, totusi, vorba de fostele sedii ale „Antenelor”, unele evacuate dupa un scandal monstru. Asa ca, probabil, cei de la ANAF trag de timp pentru a putea spune ca nimeni nu a dorit respectivele spatii si atunci se ofera ei sa le preia , ca tot se platesc aiurea atatia bani pe intretinerea lor. Ceea ce nu spun insa cei de la ANAF este ca exista de acum, totusi, o cerere expresa in acest sens, din partea unei alte institutii a statului, in speta Ministerul de Interne. Insa pentru ca acest veritabil joc de „puzzle” sa se complice si mai mult, se pare ca si Ministerul Public ar fi pus ochii tot pe fostele sedii ale „Antenelor”, insa si cei de la conducerea Parchetului General preferand sa mearga „tot pe burta”. Si astfel, in timp ce structurile isi dau inexplicabil la gioale, statul plateste bani grei pentru cele trei cladiri. Care ar trebui date odata, oricui, numai sa fie date, sa se termine cu acest „balci” costisitor,  atent intretinut de catre ANAF.


1 Comentariu la ANAF si Parchetul General se bat sa-si traga sediul „Antenelor”!

 1. denisa

  Avem planuri mari de dezvoltare!
  Hollywood este acum mai aproape!
  Bani online pe drumul spre Hollywood!
  Succes imens la Hollywood!
  Proiect B: castiguri exceptionale!
  Urgent spre Hollywood!
  Scopul nostru fierbinte este: Hollywood!
  Vino si tu in echipa pentru Hollywood!
  Construieste-ti viitorul!
  Proiect B: cea mai mare sansa!

  Solicita acum detalii la adresa de email:denisa_desanka@yahoo.com


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!