DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » ANAF, destructurat de Split TVA!

ANAF, destructurat de Split TVA!

Autor:

Deja celebrul procuror „Portocala” avea el o gluma preferata, pe care le-o spunea intotdeauna inculpatilor care-i treceau pragul biroului de la DNA – Ploiesti, in timp ce le zanganea catusele prin fata : „ Daca ma duc la Gradina Zoologica, iau o maimuta, ii tai coada, zic ca esti tu si o duc la tribunal, orice judecator ii da mandat”! Iata insa ca glumele proaste ale procurorului Mircea Negulescu au ajuns o cruda realitate intr-o alta institutie vitala a statului de drept, ANAF-ul „gemand” de astfel de „maimute” carora chiar ar fi interesant de stiut cine le-a taiat coada.

 

coada ANAF, destructurat de Split TVA!

In timp ce cozile sunt tot mai mari la ghiseele ANAF, inspectorii sunt blocati pe „Split TVA”

Pentru ca altfel nu se explica excesul nebun de zel de a se infiinta deja mega-structuri specializate strict in aplicarea Split TVA, chiar si dupa ce datele oficiale ale ANAF-ului aratau ca din numarul total de 650.000 de firme din Romania, doar 175 dintre acestea s-au inscris in halucinantul mecanism de plata defalcata a TVA! Mai mult chiar, pentru ca bulibaseala sa fie una totala, cu doar o zi inainte ca insusi premierul Mihai Tudose sa puna piciorul in prag si sa declare public ca Split TVA se va aplica doar la firmele de stat, cele in insolventa sau in faliment, sute de functionari ANAF, inclusiv de la directii de control sau administrativ erau mutati cu japca la nou infiintatele structuri.

Misa Ionut ANAF, destructurat de Split TVA!

Mai poate opri Ionut Misa bulibaseala din ANAF?

Unde fisa postului contine doar „introducerea in sistemul informativ dedicat  a cererilor (formular 310) ce vor fi primite prin depunerea de catre contribuabili direct la registratura organului fiscal competent sau prin posta (introducerea datelor stocate pe CD)! Deci, atatia inspectori de care era nevoie ca de aer pentru a aplica programul de debirocratizare a ANAF, pentru ca sa inceteze odata bataia de joc de care se plange intreg mediul de afaceri sunt acum blocati, de fapt pusi sa someze la birouri pentru indeplinirea fantasmelor cu Split TVA ale ministrului Ionut Misa! anaf ANAF, destructurat de Split TVA!Ca si cum, la un meci cu 200 de spectatori, Ministerul de Interne ar fi mobilizat toate trupele de interventie ale Jandarmeriei si Politiei si ar mai fi cerut si ajutoare de la alte structuri teritoriale!

Or sa moara procedurizat!

Desigur, ca si pana acum, probabil ca si idiotenia cu infiintarea structurilor de aplicare a Split TVA-ului a fost acoperita cu acte, documente, oridine interioare si tot felul de proceduri. Pentru ca, dupa ce au blocat instant conturile a sute de firme, de multe ori pentru prejudicii calculate din burta de „calaii” de la Antifrauda, cei de la ANAF se umplu de proceduri ridicole pana in cap atunci cand este vorba sa indrepte excesul de zel al unora dintre predecesori. Asa ca, uite ca de acum inainte vom avea si directii specializate in aplicarea Split TVA, desi este foarte posibil sa nu mai avem deloc Split TVA! Si uite cum firmele continua sa fie lasate sa „moara” procedural, in timp ce inspectorii fiscali sunt pusi sa taie frunza la cele doar 175 de firme care au aplicat pentru Split TVA… Asa ca, daca se continua in acelasi ritm, pana la destructurarea chiar din interior a ANAF nu mai este decat un pas…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 16-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!