DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » ANAF, controlat la „cojones”!

ANAF, controlat la „cojones”!

Autor:

Noii strategi ai Ministerului Finantelor pe problematica fiscala, fie ei si „resetati” de catre interventia recenta a premierului Sorin Grindeanu dau noi semnale ca se vor tine de cuvant in ceea ce priveste aplicarea programului guvernamental al PSD-ului. Unde capitolul dedicat relaxarii fiscale i-a adus formatiunii conduse de catre Liviu Dragnea procente in plus si cu atat mai spectaculoase, cu cat au venit din partea intreprinzatorilor satui de „marea hinghereala” tehnocrata.

 

anaf1 ANAF, controlat la „cojones”!

La cine se mai dau inspectorii fiscali?

Astfel, presedintele ANAF tocmai ce i-a prezentat premierului un plan cu 14 masuri propuse pentru imbunatatirea colectarii la buget a taxelor si impozitelor. Deci toate bune si frumoase, mai ales ca noua strategie are in centrul sau facilitatile acordate astfel incat contribuabilul sa poata sa-si achite obligatiile fiscale mult mai usor”, dupa cum a declarat Bogdan Stan.

Riscul… cat e riscul?

Iar cum atat Guvernul, cat si contribuabilii de rand, dar mai ales mediul de afaceri asteapta cu sufletul la gura implementarea noii politici fiscale, demersul ANAF vine tocmai la tanc. Mai ales ca noul proiect prevede si intensificarea controalelor la diferite entitati, fiind vizate „zone si domenii de activitate in care se constata scaderea conformarii fiscale si care prezinta riscuri de frauda”. Ei, insa tocmai aici este „buba” care a „cangrenat” pana acum mediul de afaceri autohton si pe care majoritatea intreprinzatorilor spera sa-l sparga actuala conducere ANAF. Care va si da astfel testul final daca are sau nu „cojones” odata cu delimitarea si stabilirea noilor domenii de risc privind evaziunea. Pentru ca, daca napasta trecerii pe „lista neagra” va cadea tot pe capul micilor comercianti sau strict a oamenilor de afaceri romani, in timp ce multinationalele nu vor fi atinse nici macar cu o floare, ca sa nu mai vorbim de controale tematice care sa le faca sa verse si ele barem ceva mai mult la bugetul secatuit deja de acordarea atator alte facilitati fiscale, atunci chiar ca „relaxarea” promisa ar fi doar ca „agheasma”. Adica nici nu-i va subjuga mai mult pe contribuabilii si oamenii de afaceri romani, dar nici nu ii va ajuta in vreun fel…    
Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!