DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » Amnistie fiscala pana in 200.000 lei!

Amnistie fiscala pana in 200.000 lei!

Autor:

Pe parte economica, guvernul continua sa se miste bine si chiar pregateste o noua lovitura, care va fi o adevarata gura de oxigen, in special pentru micii intreprinzatori autohtoni. Este vorba despre darea cat mai repede, cel mai probabil chiar luna aceasta, a unei amnistii fiscale , proiectiile de pana acum aratand ca limita maxima a acesteia va fi suma de 200.000 lei noi.

 

antifrauda Amnistie fiscala pana in 200.000 lei!

ANAF incearca sa repare relele facute de catre inspectorii Antifrauda

Mai mult chiar, dupa cum sustin sursele noastre, din primele date de la ANAF reiese ca numarul beneficiarilor acestei amnistii care, sa nu uitam, vine dupa „marea prigoana” fiscala din ultimii doi ani si jumatate va fi de cateva zeci de mii de intreprinderi mici si mijlocii sau de mici afaceri de familie. Adica intreprinzatori care, dupa ce au fost calcati de „raidurile” aberante ale inspectorilor antifrauda, s-au trezit impovarati de taxe pe care nu mai ar fi avut nicio sansa sa le achite vreodata, mai ales in lipsa oricarei posibilitati de negociere sau de sprijin financiar bancar. Deci, cei care au rezistat si nu au tras inca obloanele ar putea sa-si „reseteze” acum afacerile. Numai ca, desi „bomba” nu a explodat inca public, se pare ca multinationalele si reprezentantii unor colosi comerciali internationali s-au plans deja „neamtului” de la Cotroceni si fac presiuni majore, temandu-se ca astfel vor reinvia „buticarii” de la parterul blocurilor, afectand cifra de afaceri a hypermarket-urilor care deja detineau monopolul pe piata romaneasca.

Oxigen pentru patronii romani

Dupa cum „National” a dezvaluit in exclusivitate, una dintre prioritatile actualului guvern era acordarea amnistiei fiscale.

cartier Amnistie fiscala pana in 200.000 lei!

Se acorda o sansa afacerilor de familie

Iar dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, zilele acestea ar fi fost finalizata calcularea proiectiilor fiscale pentru stabilirea sumei de care vor fi iertati cei care deruleaza activitati comerciale sau de productie si care au datorii la stat. Iar cel mai probabil, pragul maxim prevazut in iminentele schimbari legislative va fi de 200.000 lei noi. Este vorba despre un prag in care se incadreaza mai mult micii intreprinzatori romani, de la cei care detin magazine de cartier si pana la cei care au diverse ateliere sau mici unitati de productie si care, dupa ce s-au trezit cu conturile blocate de catre inspectorii Antifrauda, nu au mai avut nicio sansa sa-si achite darile, asa ca au ramas cu acestea in urma. Si, desi multi au castigat deja in instanta procesele intentate Antifraudei, statul roman nu le-a intins pana acum nicio mana de ajutor sa scape de taxele cumulate in timpul in care si-au cautat dreptatea si pe care nu le-au avut cum plati. Pentru ca batjocura fata de patronii romani a fost atat de mare incat acestia, desi au facut cereri in acest sens, nu li s-a permis nici macar sa verse catre ANAF taxele cuvenite din conturile blocate tot de ANAF! Deci, pentru capitalul autohton, amnistia fiscala, desi nu ajuta pe toata lumea, este vazuta drept o gura de oxigen cel putin pentru intreprinzatoriii mici si mijlocii.

Soc si groaza la multinationale

In schimb, cu totul altfel stau lucrurile in tabara marilor jucatori de pe piata, mai ales printre reprezentantii multinationalelor care au acaparat economia romaneasca, cu preponderenta in ultimii ani.

multinatioanl Amnistie fiscala pana in 200.000 lei!

Marii retaileri straini fac deja presiuni sa nu fie ajutat capitalul autohton

Desigur, acestia nu sunt afectati direct, sub nicio forma, de noua lege a amnistiei fiscale. Pur si simplu pentru ca, indiferent cate sute de milioane sau chiar miliarde de euro invart in Romania, ei nu prea platesc taxe aici, bazandu-se pe strategia de repatriere a profiturilor catre firmele mama sau suveica de off-shore-uri la care apeleaza cam toti marii colosi globali care au filiale in Romania. Asa ca ei platesc doar impozitele pe salarii. Insa prin masura maririi salariului minim de la 1 februarie luata de ministrul Finantelor, Viorel Stefan, „bastanii” straini s-au vazut obligati sa scoata mai multi bani din conturi. Iar aceasta „jena” financiara i-a ascos deja din sarite.Cu toate ca, la prima vedere cel putin, acestor „elefanti” nici macar n-ar trebui sa le pese de „soarecii” carora li se arunca niscai „frimituri”, ca sa reziste si sa nu „sucombe financiar”, prin aceasta amnistie fiscala. Si, cu toate acestea, deja se pare ca se fac presiuni uriase pentru ca guvernul sa nu indrazneasca sa dea drumul la amnistia fiscala, desi aceasta nu este una generala, avand un plafon maxim in care nu se incadreaza decat cei cu afaceri mici.

viorel stefan Amnistie fiscala pana in 200.000 lei!

Ministrul Finantelor este gata cu noul proiect legislativ

Numai ca, poate nici chiar teama ca odata redeschise, de exemplu, micile magazine de cartier le-ar putea fura ceva clientela nu este atat de mare. In schimb, astfel s-ar crea un precedent, asa cum s-a intamplat in Polonia si Ungaria, tari in care guvernele de acolo au luat apoi mai multe masuri legislative de protectie a capitalului autohton si ingradire a libertatii fiscale totale de care se bucurau multinationalele. Insa, de aceasta data, poate ca guvernantii ar face bine sa explice dinainte, cu exemple clare, despre ce este vorba. Si sa dea eventual exemplul Italiei, unde amnistia fiscala de acum cativa ani nu doar ca a salvat cateva sute de mii de locuri de munca, dar a si condus ulterior la incasari record la bugetul stat.    
Ziarul National
Recomandarile zilei 24-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!