DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Adamescu, cercetat si pentru „umflarea” portofoliului Astra Asigurari

Adamescu, cercetat si pentru „umflarea” portofoliului Astra Asigurari

Autor:

Cercetat de DNA pentru coruperea celor patru magistrati arestati de la Tribunalul Bucuresti – Sectia Civila, de la care a obtinut solutii favorabile in dosarele de insolventa privind firmele sale,  omul de afaceri Dan Adamescu mai este in atentia procurorilor si pentru manipularea situatiilor si a portofoliului societatii Astra Asigurari.

 

dan adamescu Adamescu, cercetat si pentru „umflarea” portofoliului Astra Asigurari

Dan Adamescu este incoltit de procurorii DNA

Concret, se banuieste ca societatea de asigurari a incheiat polite fictive cu firme detinute tot de Adamescu pentru a “umfla” artificial cifrele si rezultatele financiare pe care Astra Asigurari le raporta la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (Autoritatea de Supraveghere Financiara in prezent). Politele de risc financiar-asigurare credite sau de raspundere generala, in valoare de cate 5 sau 30 de milioane de lei, ar fi fost apoi folosite de firmele familiei Adamescu in fata institutiilor bancare si ale partenerilor de afaceri, care au fost astfel convinsi ca nu exista nici un risc in derularea creditelor si a contractelor comerciale cu aceste firme.

Ordinul lui Alexander Adamescu

Alexander Adamescu Adamescu, cercetat si pentru „umflarea” portofoliului Astra Asigurari

Alexander Adamescu

In acest joc al asigurarilor fictive au fost bagate 17 firme din cadrul The Nova Group (TNG) – grupul financiar de firme al familiei Adamescu. Printr-un mail intern ce s-a „scurs” catre autoritati, fiul lui Dan Adamescu, Alexander Adamescu, le ordona managerilor celor 17 firme din cadrul The Nova Group sa incheie de indata polite de asigurare de risc financiar si raspundere civila cu Astra Asigurari. „Avand in vedere legislatia in vigoare si dorinta de a fi la zi cu asigurarile veti incheia cu Astra un program de asigurari de risc financiar si raspundere civila.

document frauda Adamescu, cercetat si pentru „umflarea” portofoliului Astra Asigurari

Mailul pe care Alexander Adamescu l-a trimis toturor managerilor din The Nova Group

Sumele de asigurare si primele sunt foarte mari si va vor folosi la negocierea contractelor si reprezentarea fata de clienti. Putine firme se mai pot lauda cu asemenea Asigurari!”, le transmitea Alexander Adamescu managerilor firmelor din cadrul TNG. Si, intr-adevar, sumele asigurate erau uriase: cate 5 milioane de lei pentru “risc financiar-asigurare credite” , cate 30 de milioane de lei pentru asigurarile tip “general liability” si tot cate 30 de milioane de lei pentru asigurarile de raspundere manageriala „D&O”.

Umflarea portofoliului

rani adamescu Adamescu, cercetat si pentru „umflarea” portofoliului Astra Asigurari

Rani Adamescu

Ce este insa mai interesant abia acum urmeaza: fara nici o rezerva, Adamescu jr. ii instiinta pe cei 17 manageri ca, de fapt, nu vor trebui sa plateasca primele de asigurare! „Alt lucru interesant: Avand in vedere ca este vorba de TNG nu veti fi nevoiti sa platiti primele in 2012”, le transmitea Alexander Adamescu, prin mail, managerilor din lista. Cum ordinul era dat in martie 2012, cele 17 firme urmau asadar sa beneficieze timp de 9 luni, pana la finalul anului, de respectivele asigurari, insa fara a plati vreun leu, de aici rezultand ca totul nu era decat o operatiune fictiva ce avea drept scop “umflarea” portofoliului Astra Asigurari si raportarea de date false catre CSA, dar si pacalirea bancilor la care firmele asigurate aveau credite, ori a partenerilor de afaceri ce solicitau garantii. Firmele cele mai importante care au fost obligate de Alexander Adamescu sa incheie politele de asigurare de zeci de milioane “fara plata” sunt: Baumeister SA, Bumeister Utilaje Echipamente SRL, Baumeister Constructii Civile SRL, Megaconstruct SA, Alpha S.P.V. SRL, TNG Real Estate Management SRL, Epsilon Estate Provider SRL, International Business Center Modern SRL, Adaspeed Prestari Comert SRL, Adaspeed International SA, ICSIM SA, Grupul de Presa Roman SRL, Media Gamma Publishers SRL, United Print SRL.

In top, dar in prag de faliment

Politele de zeci de milioane de lei, “fara plata” , incheiate la ordinul lui Alexander Adamescu in beneficiul Astra Asigurari vin sa explice, in parte, si modul in care aceasta companie de asigurari a reusit ani buni la rand sa ocupe locul 1 in topul de profil. Beneficiara a multor contracte incheiate cu statul, Astra Asigurari a constituit si subiect de disputa in interiorul ASF. Cercetat si el de procurori pentru legaturi cu firma Carpatica Asigurari, fostul presedinte ASF, Dan Radu Rusanu, declara ca firma Astra Asigurari ar beneficia de o anumita sustinere din partea mai multor autoritati: „Mi s-a sugerat, din ASF si din piata, ca e bine sa nu ma iau de Astra, pentru ca este liderul de piata. Cei care au avut un conflict cu Astra au terminat prin a pleca de acolo. Nu este usor sa iei masuri vizavi de acest colos”.

In prezent, dupa ce controalele ASF au descoperit mai multe nereguli, Astra Asigurari se afla plasata sub administrare speciala.

Rani Adamescu pierde averi la poker!

In ciuda problemelor cu care se confrunta tatal sau vitreg, cercetat penal pentru dare de mita, Rani Adamescu nu renunta la una din marile sale pasiuni, jocurile de noroc. Potrivit WOWbiz.ro, Rani a tras o distractie de zile mari la Budapesta unde a luat la rand cazinourile pentru mai multe jocuri de poker. Tanarul a avut ghinion, a pierdut masiv, apoi a cerut un ajutor “de la baza” de numai 500.000 de euro. Bani despre care credem ca nu i-au ajuns mult timp.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!