DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » 100 de milioane, salariul minim al procurorilor!

100 de milioane, salariul minim al procurorilor!

Autor:

La ce scandal s-a iscat in clasa politica pentru marirea salariului minim de la 1.250 la 1.450 de lei, aproape ca ai crede ca miza este una uriasa.

 

bani 100 de milioane, salariul minim al procurorilor!

Se verifică deconturile la chirii

Iata insa ca societatea romaneasca ar putea fi zguduita cat de curand de noi dezvaluiri pe care, dupa cum sustin sursele noastre, le-ar pregati reprezentantii noii Puteri. Mai ales ca pragmaticii consilieri de afara si-au sfatuit clientii sa joace cu cartile pe masa, daca vor sa aiba vreo sansa sa castige razboiul din Justitie. Si cum deja au inceput cu stangul, complicand aiurea situatia proiectului legislativ de gratiere, pe care l-au fortat sub forma unei ordonante de urgenta, dinspre Soseaua Kiseleff pare sa se fi dat liber la un plan prin intermediul caruia romanii sa afle, pe acte, cam care este „situatia reala” din Justitie. O Justitie in care, dupa cum vor sa demonstreze acestia, venitul minim garantat pentru procurori s-ar invarti undeva la o suma de aproximativ 100 de milioane lei vechi.

csm 100 de milioane, salariul minim al procurorilor!

Se anunţă dezvăluiri explozive în CSM

Lucru care s-ar putea lesne dovedi cu publicarea „fluturasilor” care, desigur, i-ar demoraliza nu doar pe medicii si profesorii tarii, dar si pe membrii altor structuri de elita, fiind suficient sa amintim ca, de exemplu, ofiterii care lucreaza sub acoperire si isi risca viata infiltrandu-se printre cele mai periculoase retele de traficanti de droguri „nu pupa” nici macar jumatate din aceasta suma. Iar daca sistemul a fost cuprins de indignare afland ca un chestor de politie ca Irina Alexe a iesit la pensie, la 42 de ani, cu 13.000 de lei, nu ar fi greu de anticipat reactia daca oamenii lui Dragnea merg pana la capat si dau drumul la situatia financiara a procurorilor, dintre care multi castiga sume absolut halucinante, luna de luna. Iar prin acest mod, s-ar adanci si falia tot mai mare care s-a creat oricum  intre judecatori si procurori. Mai ales ca strategia noii Puteri pare sa se bazeze pe incurajarea celor dintai si dezavuarea publica a celor din urma, care ar putea fi astfel aratati cu degetul ca intr-adevar au transformat Romania in „Republica Procurorilor”.

Sa nu puna botul!

Ratiunea maririlor succesive a salariilor procurorilor a fost tocmai aceea ca acestia sa reziste ispitelor si sa-si faca treaba fara „sa puna botul”.

sala 100 de milioane, salariul minim al procurorilor!

Judecătorii, gata să-şi plătească poliţele

Numai ca, in conditiile in care parca toate guvernele din ultima vreme, indiferent de culoarea lor politica, s-au intrecut cu generozitatea fata de aceasta categorie aparte a magistratilor, s-a ajuns acum in situatia in care chiar colegii de sistem au ajuns sa se planga de discrepantele majore de salarizare. Mai ales ca, dupa cum sustin chiar politistii judiciari detasati pe langa anumite Parchete si care lucreaza cot la cot cu procurorii, acestora din urma le-ar intra usor suta de milioane pe card, in fiecare luna. Si ca, pornind de la aceasta cota, se ajunge chiar la sume la care nici macar nu viseaza alti slujbasi la stat, indiferent de poitia sau performantele lor manageriale.

Chiriile se sparg in CSM

Desigur ca visul cel mai mare al oricarui profesionist este sa avanseze si sa ajunga cat mai sus spre varful priamidei. Insa, parca in nicio alta breasla nu a fost incurajat, in ultima vreme, un astfel de exod precum cel al procurorilor din teritoriu care au ajuns sa lucreze in structurile centrale. Ceea ce, pe langa o grila de salarizare mult mai favorabila, le-ar fi oferit si sansa de a-si compensa veniturile si asa frumusele cu tot felul de decontari ale chiriei. Iar dupa cum sustin surse chiar din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, cat de curand aceasta problema ar urma sa fie ridicata chiar in sanul acestui for suprem al Justitiei, existand nenumarate plangeri ca se deconteaza de la buget sume de-a dreptul astronomice, la nivel national, cu chiria si deplasarile acasa, pe weekend, ale multor procurori, deloc putini dintre ei cu importante functii de conducere. De asemenea, daca „buboiul” va fi spart in CSM, se va ajunge si la inventarierea situatiei locative atat din „blocurile de magistrati” din Capitala. Dar si verificarea, pe teren, a prezentei fizice a procurorilor in locuintele declarate in acte si pentru care se deconteaza chirii de sute de euro lunar. Iar surprizele cica ar fi unele de-a dreptul uriase, inclusiv la cel mai inalt nivel, existand procurori care si-ar scoate astfel si peste 500 de euro lunar, numai din astfel de tertipuri birocratice …

Separati de judecatori

La randul lor, multi procurori deja se asteapta la un puternic contraatac, stiind ca exista riscul sa ajunga, la randul lor, „tintele” unor dezvaluiri devastatoare. Cum ar fi, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, impunerea unor sechestre nebunesti, pe absolut orice bun si pentru motive de multe ori minore, doar pentru a se putea raporta la bilanturile de activitate  cifre tot mai ametitoare. Care insa, din pacate, in majoritatea cazurilor, nu reprezinta si bani recuperati propriu-zis la buget. Mai mult, exista acuze si ca acesti „campioni ai sechestrelor” ar fi beneficiat, implicit, si de niscai sporuri salariale. Oricum, cert este ca noua Putere vrea sa declanseze razboiul din Justitie pe frontul procurorilor. Iar judecatorii, care vor fi menajati de o presiune prea mare, deja cer „separarea” de procurori, fie si prin revenirea simbolica a acestora, in salile de instanta, alaturi de avocati. Mai mult chiar, cum unii judecatori au inceput sa se planga tot mai fatis ca s-au saturat sa simta rasuflarea procurorilor in ceafa, initiatorii planului de „decantare” a magistratilor spera sa aiba si mai multi sorti de izbanda. Mai ales atunci cand vor scoate actele contabile pe masa, ca si unele rapoarte ale Curtii de Conturi, dupa cum se zvoneste tot mai insistent in sistem, in ultima vreme…


1 Comentariu la 100 de milioane, salariul minim al procurorilor!

  1. cetatean

    PROCURORII si judecatorii sa aiba salarii mari …. dar cu cei ce le fac dosarele, politistii judiciari sa ramina cu salariile de mizerie ?… asta da dreptate guvernule….


    
Ziarul National
Recomandarile zilei 21-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!