AcasăDezvaluiriAnchete„Doamna de fier“ a FMI, „pisica“ pentru Ciolos!

„Doamna de fier“ a FMI, „pisica“ pentru Ciolos!

Delia Velculescu are o fulminantă carieră internatională

Nu doar ca se anunta vremuri tot mai grele pentru Dacian Ciolos, daca acesta va alege sa mearga pana la capat pe drumurile atat de incalcite ale politicii dambovitene, dar este tot mai posibil ca premierul sa incaseze un cutit in spate de acolo de unde se astepta cel mai putin. Adica de la sustinatorii sai cei mai ferventi, nimeni altii decat cei care l-au presat pana acum sa accepte sa intre in cursa pentru un nou mandat, de aceasta data unul politic, la Palatul Victoria.

Delia Velculescu are o fulminantă carieră internatională

Insa atat schimbarea de ultima ora de la Washington, cat mai ales „fitele“ lui Ciolos, care face pe „mironosita“ si nu pare decis a pune cu totul osul la bataie acum, cand liberalii si useristii nu reusesc inca sub nicio forma sa se apropie de scorul electoral al PSD-ului, i-a facut pe adeptii curentului tehnocrat, fie el si unul vopsit politic de acum incolo, sa recurga la o ultima solutie, una de-a dreptul disperata. Mai ales ca, dupa cum a lasat sa se inteleaga din ultimele sale luari de pozitie, presedintele Klaus Iohannis, unul trezit brusc dupa o „motaiala“ prezidentiala de un an si jumatate, nu pare dispus sa se identifice prea mult cu „tehnocratii“, care in niciun caz nu reprezinta „guvernul meu“. De asemenea, este clar ca „neamtul“ nu a uitat nici „arogantele“ lui Ciolos, care merge ba fara coloana si sta la semafor, ba se lasa pozat la clasa economic a unor curse aeriene de linie. Asa ca Dacian Ciolos nu se poate astepta la prea mult sprijin de la Cotroceni, mai degraba putand fi lasat sa-si rupa singur gatul. Mai ales ca „nucleul dur“ al dreptei deja incearca sa-i arate „pisica“ unui premier considerat „prea ezitant, prea ca de la tara“, in anumite medii se vorbeste deja de o noua propunere surpriza la postul de premier, prin care sa fie tinuta in sah alianta PSD-ALDE. Si, dupa cum reiese din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, posibila inlocuitoare a lui Dacian Ciolos ar putea fi nimeni alta decat Delia Velculescu, numita si „doamna de fier“ a Fondului Monetar International.

In doua barci

Desi „defileaza“ cu el in campanie, liberalii nu au fost deloc dati pe spate de Dacian Ciolos. Mai ales ca premierul a refuzat cu incapatanare sa fie transformat in „locomotive“ Partidului National Liberal, ceea ce i-a adus nenumarate acuze ca, de fapt, prefera sa stea cu fundul in doua barci, pentru a nu risca o scufundare a propriei cariere, daca lucrurile nu merg asa cum trebuie.

Dacian Ciolos, „înjunghiat“ pe la spate chiar de către sustinătorii săi

De altfel, pana si apropiati ai premierului sustin ca acesta, ca si alti oameni ai sai de incredere precum Dragos Tudorache tind mai mai mult sa se intoarca in structurile europene de la Bruxelles, decat sa-si „murdireasca“ gulerele albe in „cloaca“ politica din Romania. Iar simtind animozitatea liberala, asa dupa cum „National“ dezvaluia in exclusivitate, Ciolos ar fi pus conditia sa preia presedintia Uniunii Salvati Romania, ci nu pe cea a PNL-ului, daca ar fi sa fie instalat la Palatul Victoria. Ceea ce, desigur, nu prea avea cum sa-i pice bine lui Nicusor Dan, asa ca premierul se afla deja intre „ciocanul“ liberal si „nicovala“ sorosista, adica tocmai principalii sai sustinatori la vedere.

„A doua Merkel“

Astfel ca, pur si simplu, unii dintre „radicalii“ care cer ca accederea stangii la guvernare sa fie impiedicata prin orice mijloace deja au pregatit un plan de rezerva, daca Dacian Ciolos nu vrea sa le faca jocul pana la sfarsit. Si, pur si simplu, ar incerca sa-l „impulsioneze“ pe acesta, vehiculand posibilitatea unei puternice lovituri de imagine prin sustinerea Deliei Velculescu pentru a prelua sefia Guvernului. Desigur, ramane de vazut si daca aceasta din urma va accepta sa renunte la fulminanta cariera internationala pe care o are la Fondul Monetar International, institutie care a desemnat-o sa supravegheze politicile financiare ale Ciprului si, ulterior, ale Greciei. Insa lucuruile par sa se lege, tinand cont si de faptul ca Delia Velculescu este considerata drept reprezentanta gruparii „ultra-neoliberale“ din cadrul FMI, adica lidera „nucleului dur“. Cunoscuta pentru pozitiile sale instransigente, romanca a iscat chiar un scandal diplomatic de amploare, dupa ce dezvaluirile Wikileaks au aratat ca aceasta a incercat sa forteze atat mana guvernului grec, dar si pe cea a influentului cancelar german, pentru a-si  impune propria viziune a Fondului, ajungand astfel sa fie numita si „noua Angela Merkel“.

Pe mana americanilor

De asemenea, daca Dacian Ciolos a fost identificat drept omul Bruxelles-ului numit la conducerea Romaniei, surprinzatoarea varianta Delia Velculescu ar putea fi una agreata de catre administratia americana. Desigur, daca SUA chiar vor sa lupte pentru a-si pastra ultima „insula“ loiala pe care inca o mai au in Estul Europei si la malul Marii Negre. Pentru ca, prea putin cunoscuta in tara natala, Delia Velculescu a trait visul american dupa ce, la terminarea Colegiului National „Gheorghe Lazar“, nu a mai dat examen la facultate in Romania, primind o bursa de studii in Statele Unite ale Americii. Iar acum, casatorita cu reputatul medic oncolog Victor Velculescu, a ajuns sa fie cunoscuta drept „doamna de fier“ a FMI-ului, cea trimisa in cele mai sensibile zone de pe glob pentru a negocia cu guvernele tarilor aflate in criza. Pozitie care i-ar putea folosi acum si drept rampa de lansare pentru o revenire spectaculoasa in tara pe care a parasit-o la varsta majoratului. Oricum, ramane de remarcat si saracia „pepinierelor“ de cadre ale partidelor, care se vad nevoite sa importe „stranieri“ pentru a putea castiga un plus de incredere. Si uite cum, dupa ce stanga ia tot mai in serios varianta inaltului functionar al ONU, Calin Georgescu, pentru sefia guvernului, a venit acum randul dreptei sa se gandeasca la un alt inalt functionar, de aceasta data al FMI, pentru a contracara aceasta posibila miscare.

author avatar
Catalin Tache
2.377 afisari

3 COMENTARII

  1. Tu castigi bani cu cel mai interesant film! Hollywood: magie si bani! Bogatia e la Hollywood! Cel mai bun regizor ne asteapta! Foarte multi bani online! Hollywood va straluci! Hollywood are nevoie de un subiect nou de film! Rapid! Hollywood e aici! Castiga si tu bani!
    Solicita mai multe informatii la adresa de email: cristinalupu1690@yahoo.com

  2. A doua Merkel, spuneti? A doua Poul Thomson, un asasin economic. Sa pui un vampir in fruntea Vampirland, inseamna ca ai planuri mari pentru specia asta.

  3. Sper sa nu fie adevarat, domnule Tache. Ne-am saturat de premieri care lucreaza pentru altii, mai putin pentru romani.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger