AcasăDezvaluiriAnchete„Cucu lu’ Badalau” nu „ciripeste” la DNA!

„Cucu lu’ Badalau” nu „ciripeste” la DNA!

Razvan Cuc (foto) este cunoscut drept omul „baronului” Niculae Badalau

Guvernul Grindeanu, desi s-a dorit a fi unul format din figuri politice noi, nu a putut fi ferit in totalitate de influenta inca mare a atat de puternicilor „baroni” teritoriali ai PSD-ului. Iar un exemplu clar este cel al giurgiuveanului Niculae Badalau, care, desi nu a primit chiar toata „felia” pe care si-o dorea, a reusit totusi sa-si „marcheze teritoriul” la Ministerul Transporturilor.

Razvan Cuc (foto) este cunoscut drept omul „baronului” Niculae Badalau

Unde ministru avand la dispozitie unul dintre cele mai impresionante bugete a ajuns Razvan Cuc. Despre care pana si in partid nu se stia mare lucru, decat ca  este „al lui Badalau”. Insa in ciua acestei „apartenente” politice, primul gest facut de noul ministru la conducerea Transporturilor a fost sa-si traga drept sfetnic de taina pe nimeni altul decat Dan Costescu. Adica tocmai cel „girat” de Vasile Blaga drept ministru tehnocrat la MT.

Niculae Badalau

Totusi, dupa dezvalurile din „National” cu privire la trimiterea de catre TAROM a doua aeronave AIRBUS 310 practic la „fier vechi”, Razvan Cucu a avut o intalnire oficiala cu conducatorii companiei aeriene tocmai cu privire la aceasta speta.

Ancheta interna

Afacerea Airbus 310 continua sa macine compania aeriana de stat, dupa ce conducerea executiva si Consiliul de Administratie al TAROM sunt acuzate de posibila creare a unui prejudiciu de nu mai putin de 11 milioane de dolari.

Avioanele Airbus 310 trase pe dreapta, ca sa se cumpere altele

Asta dupa ce oamenii „tehnocratului” Dan Costescu au dispus oprirea din operare si „conservarea” a doua aeronave Airbus 310, desi acestea nu fusesera amortizate integral si mai aveau inca resurse de zbor. Mai mult, masura a fost luata fara aprobarea prealabila a Adunarii Generale a Actionarilor TAROM, una absolut obligatorie, dar si in lipsa unei pozitii bugetare alocate unei astfel de operatiuni.

Contra vantului!

Iar drept urmare a acestor suspiciuni, la sfarsitul anului trecut a fost dispusa demararea unei anchete interne. Numai ca, la intalnirea oficiala cu conducerea TAROM convocata de catre pesedistul Razvan Cuc, cel consiliat de tehnocratul Dan Costescu, s-a stabilit doar ca prioritatea ministerului este „necesitatea gasirii unor solutii pentru achizitionarea cat mai rapida a celor doua aeronave care sa inlocuiasca Airbusurile A310, retrase din flota anul trecut”. Pai si despre ancheta interna niciun cuvintel? Si tocmai cand conducerea PSD a cerut ca toate rapoartele care dovedesc jafurile tehnocrate sa fie trimise de urgenta procurorilor? Acum, e normal ca Dan Costescu n-avea cum sa-l sfatuiasca pe Cuc sa-l toarne la DNA, dar chiar asa sa-si permita tanarul ministru sa fie contra vantului de la varful PSD? Sau sa fie la mijloc alte interese? Mai ales ca achizitionarea unor costisitoare noi avioane este fortata pana la sfarsitul anului, in timp ce celelalte ruginesc prin hangare…

author avatar
Catalin Tache
2.682 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger