AcasăDezvaluiriAnchete“Nasul” Rusanu, stapanul banilor!. Cum a ajuns Crin Antonescu marioneta “mafiei finantistilor”...

“Nasul” Rusanu, stapanul banilor!. Cum a ajuns Crin Antonescu marioneta “mafiei finantistilor” liberali

Poate deloc intamplator, salariul oficial al presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara este de 10 ori mai mare decat cel al premierului! Dar, odata cocotat in varful piramidei economice si politice deopotriva, probabil ca lui Dan Radu Rusanu nici macar nu-i pasa cat are leafa, din moment ce a si anuntat ca isi va taia singur din ea.

Dan Radu Rusanu, stapan peste 30 de miliarde de euro

Puterea eminentei cenusii a PNL, de care se tem pana si oamenii sincer loiali ai presedintelui Crin Antonescu, este atat de mare, incat, fapt fara precedent in istoria postdecembrista, aidoma lui Nicolae Ceausescu, Rusanu si-a permis sa dea de toti peretii cu Erik de Vrijer, atacandu l grosolan pe seful misiunii FMI  in Romania. De unde atata aroganta? Simplu, pentru ca Rusanu este convins ca, alaturi de” locotenentii” Daniel Chitoiu si Gelu Stefan Diaconu, este stapanul banilor din Romania pentru urmatorii cinci ani. Si, drept urmare, ”nasul” si la figurat, nu doar la propriu, al celor care conduc finantele intregii tari.

Crin Antonescu nu misca in fata sponsorilor sai

Stabor pentru 30 de miliarde de euro

Odata cu instalarea sa in fruntea ASF, Dan Radu Rusanu face jocurile pe o piata de peste 30 de miliarde de euro anual. Pentru ca nou infiintata Autoritate de Supraveghere Financiara comaseaza activitatile Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Practic, sub tutela lui Rusanu au fost reunite cele mai importante piete financiare din Romania, de la cele doua burse de valori, fonduri mutuale, societati de investitii financiare si fonduri private de pensii, pana la brokeri, companii de asigurari si companii listate la bursa cu o valoare cumulata de peste 15 miliarde de euro. Iar rolul lui Dan Radu Rusanu este aidoma celui al unui bulibasa de stabor: emite reglementari si stabileste sanctiuni. Care devin automat litera de lege!

Daniel Chitoiu este finul lui Rusanu

De la nasu’ pentru finu’! Sau invers…

Ce-i drept, mecanismele de functionare ale statului roman prevad doua oprelisti impotriva unor eventuale derapari ale presedintelui ASF. Numai ca ministrul Finantelor si seful ANAF, singurii care s-ar putea opune eficient “rusanizarii” economiei romanesti sunt, stranie coincidenta, finul si omul de casa al acestuia. Dan Chitoiu si Gelu Stefan Diaconu au fost presedinte si, respectiv, vicepresedinte al ANAF  in 2007, cand Fiscul romanesc ajunsese bataia de joc a retelelor arabe de contrabanda si evaziune fiscala.

Noul sef al ANAF, Gelu Stefan Diaconu este omul de casa al ministrului Finantelor

Astfel ca, dupa ce a fost numit in 2012 ministru al Economiei, prima decizie semnata de Chitoiu a fost aducerea lui Diaconu drept director de cabinet, desi acesta fusese cercetat pentru inselaciune cu consecinte deosebit de grave. Iar pentru cei din sistem nu sunt un secret gravele sale vulnerabilitati privind siguranta nationala. Insa ca sa inchida perfect cercul “familiei” si sa poata controla linistit banii tarii, Rusanu l-a presat pe Crin Antonescu sa-l impuna, cu orice risc pentru partid, pe finul sau drept ministru al Finantelor. Iar presedintele de o luna al Romaniei s-a supus fara cartire, demonstrand o data in plus ca nu este decat o marioneta in mainile sponsorilor sai. Si dupa ce Chitoiu a ajuns in postul visat, lobby-ul la limita traficului de influenta de-a dreptul nesimtit a continuat pana la victoria finala: aducerea “acoperitului” Diaconu sef peste Fiscul romanesc. Imediat s-a si declansat sarabanda inlocuirilor cu oameni de casa ai gruparii Rusanu la toate nivelurile din ministerele controlate de liberali, in frunte cu Internele, care ar fi putut incurca planurile de preluare in forta a finantelor Romaniei. Iar dupa ce “nasul” s-a zbatut atata pentru “finul” Chitoiu, a venit acum randul acestuia din urma sa-i intoarca favorurile. Miza este cu atat mai uriasa cu cat toate numirile de acum vor fi intangibile pentru urmatorii cinci ani, cat dureaza mandatele protejatilor. Drept urmare, printre cei care il frecventeaza asiduu pe Dan Radu Rusanu in ultima perioada se numara si miliardari ca Puiu Popoviciu si Dinu Patriciu, care simt ca autoritatile statului strang latul anchetelor in jurul lor. Mai mult chiar, cei doi se viseaza si chiar se prezinta anticipat partenerilor de afaceri drept consilieri financiari de taina ai noului presedinte al ASF!

Chitoiu elimina incomozii din ANAF!

Nu poate fi dovada mai buna a asaltului gruparii Rusanu asupra finantelor romanesti decat asigurarile incredibile date de Daniel Chitoiu in sedinta Biroului Permanent National al PNL cu privire la continuarea eliminarii persoanelor incomode din conducerea ANAF, Garda Financiara si Directia de Supraveghere si Control Vamal. Astfel, ministrul Finantelor nu a avut nici un fel de greturi in a se impauna chiar ca se va implica si va monitoriza personal toate numirile care se fac in aceasta perioada la conducerea respectivelor structuri, indemnandu-i si pe ceilalti fartati liberali sa fie vigilenti si sa nu faca nicio concesie la acest nivel partenerilor din PSD sau PC.

Ministrul Finantelor vrea sa dea teapa FMI

Conform unei inregistrari audio postate pe site-ul pesurse.ro, ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, abia mai face fata cererilor financiare ale presedintelui Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu. Discutia dintre cei doi releva ca ministrul Finantelor este pregatit sa dea teapa FMI, desi s-a angajat sa reduca arieratele  autoritatilor locale.  „Dupa ce se introduce scrisoarea in Board cu FMI-ul (20 iunie – n.r.), un urmator acord o sa il negociem dupa alte principii, il negociem noi”, l-a linistit Chitoiu pe Cancescu, asigurandu-l ca, din iunie 2013 se va rectifica bugetul de stat, iar consiliile judetene se vor putea indatora „de voie”.

In zilele urmatoare vom reveni cu amanunte uluitoare despre ce s-a stabilit la  intalnirile de taina care au avut loc la mii de kilometri distanta de tara intre sefi ai Politiei Romane si liderii atotputernicei mafii turcesti a legumelor si fructelor.

author avatar
Catalin Tache
2.816 afisari

2 COMENTARII

  1. Rusanu i-a comunicat lui Daniel Tudor ( Inca actual Presedinte CSA ) ca pt mentinerea functiei lui, trebuie sa plateasca o taxa anuala de 2 milioane de euro.Bine, practic, Tudor trebuie sa isi injumatateasca astfel „veniturile” impartindu-le cu prea-cinstitul tehnocrat Radu Rusanu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger