DEZVALUIRI Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » Dezvaluiri » Catalin Tache » „Loteria pensiilor” in Servicii!

„Loteria pensiilor” in Servicii!

Autor:

Alegerile bat la usa. Si emotiile cresc pe masura. Nu doar cele ale politicienilor, ca oricum electoratul se duce la vot mai mult din inertie, dar mai ales ale celor care ocupa diverse functii de conducere. Si care stiu foarte bine ca nu doar cariera lor, dar chiar viata lor viitoare depinde de ceea ce se va intampla pe 11 decembrie.

 

opris „Loteria pensiilor” in Servicii!

Nemuritorii“ generali Lucian Pahonţu de la SPP şi Marcel Opriş (foto) de la STS

Mai ales la varful serviciilor secrete, acolo unde s-a tras de timp pana acum. Insa o victorie a stangii la alegeri ar duce la o adevarata „hemoragie”, pana si altfel prea-tolerantul Liviu Dragnea anuntand ca vor plati toti cei care i-au sprijinit pe tehnocrati in ultimul an. Ce-i drept, nici daca dreapta va remonta actualul deficit de voturi lucrurile nu sunt prea clare, pentru ca s-ar putea ca PNL-ul sa nu mai faca singur jocurile, „vocea strazii” userista fiind foarte posibil sa vrea sa penetreze si sistemul, dupa ce au reusit acest lucru cu clasa politica si aparatul de guvernare.

pahontu „Loteria pensiilor” in Servicii!

Lucian Pahonţu

Asa ca, pe ultima suta de metri, oameni grei din servicii au preferat sa nu mai resimta presiunea acestui razboi al nervilor si sa se pensioneze, mai ales ca beneficiaza inca de niste conditii financiare de invidiat. In schimb, „grosul” sefilor din servicii au ales sa joace la „loteria pensiilor”, pentru ca si-au facut documentele necesare, dar le tin inca la sertar.

Semnal de la varf

Desigur, lucrurile se pot linisti si multi dintre actualii sefi sa ramana inca pe functii. Sau sa faca pasul inapoi de-abia dupa alegeri, urmand sa manance apoi o pensie mai mult decat imbelsugata. Insa tot atat de bine cei care stau cu ordinele de pensionare la purtator stiu ca isi asuma si un risc imens, scenariul de la „Doi s un sfert” putandu-se repeta si la alte structuri. Pentru ca, fie si dupa ce DNA a dat iama in serviciul secret al Internelor, prea putini dintre cei de aici au acceptat varianta „pensionarii de onoare”. Iar in urma aplicarii unei ordonante de urgenta socante, s-au trezit acum pusi la dispozitie, nestiind ce le rezerva viitorul. Mai ales ca frontul anchetelor anticoruptie care face deja ravagii la actuala DGPI se largeste pe zi ce trece. Numai ca, mai ales la SPP si STS se asteapta un semnal de la varf. Iar daca „nemuritorii” Lucian Pahontu si Marcel Opris vor face singuri pasul inapoi chiar inainte de Sarbatorile de iarna, atunci puzderie de alti generali si diversi subalterni isi vor da drumul la hartiile de pensionare gata facute. Daca insa cei doi „nemuritori” vor rezista si acestui hop, probabil ca oamenii acestora vor rupe la randul lor „proiectiile” pensiilor pe care le tin sub cheie, prin sertarele resurselor umane. Ce-i drept, la DGIA se trag ceva mai multe sperante, oamenii lui Marian Hapau tinand cont ca apropierea acestuia de Gabriel Oprea i-ar putea fi de folos si in cazul revenirii PSD-ului la guvernare. In schimb, dinspre SRI nu razbate niciun semnal concret ca ar urma o „dezertare” la pensie in masa, desi se forteaza cu disperare intarirea zvonisticii pe aceasta tema.    
Ziarul National
Recomandarile zilei 22-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!