AcasăCORONAVIRUSUn tânăr a leșinat, la 5 minute după vaccinare. Cazul de șoc...

Un tânăr a leșinat, la 5 minute după vaccinare. Cazul de șoc anafilactic, înregistrat în Brașov

Un tânăr a leșinat, la 5 minute după vaccinare. Cazul de șoc anafilactic, înregistrat în Brașov (sursa foto: stiridecluj.ro)

Pe măsură ce continuă, la nivel național, campania de imunizare împotriva COVID-19, s-a aflat cu ce s-a confruntat recent un tânăr, la scurtă vreme după ce a fost vaccinat antiCovid.

Este vorba, din câte a anunțat joi Prefectura Brașov, despre un caz de reacție adversă severă post-vaccinală ce a fost înregistrat miercuri, 21 aprilie. Când ”un bărbat în vârstă de 31 de ani a prezentat o reactie adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin leșin, paloare tegumentară și hipotensiune. Reacția a apărut la 5 minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech”.

I-au sărit în ajutor

Imediat ce s-a observat că tânărului nu îi e bine, personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit și a acordat primul ajutor, cerând și echipa de resuscitare din serviciul Unitate Primiri Urgențe (UPU). ”Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în Unitatea de Primiri Urgențe a spitalulului. În seara zilei de 21.04.2021 pacientul a plecat la domiciliu”, mai anunță reprezentanții instituției conduse de către Mihai Cătălin Văsii, via Facebook.

Tânărul a fost vaccinat la Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență „Regina Maria” Brașov, iar din câte se mai precizează în comunicatul Prefecturii , ”nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic” în istoricul medical declarat al bărbatului de 31 de ani.

Un alt caz, pe 20 aprilie

Recent, Prefectura Brașov raportase că pe 20 aprilie, respectiv în a doua zi a acestei săptămâni, un tânăr în vârstă de 23 de ani avusese o ”reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde. Reacția a apărut la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech”.

Episodul nedorit a avut loc la centrul de vaccinare din cadrul aceluiași spital brașovean.

292 afisari

3 COMENTARII

  1. Mișto. Dăm năvală la vaccin, ca vitele la tăiere, în loc să le luăm gâtul criminalilor care ne-au îngenuncheat și se pișă în capul nostru. E drept că o fac și cu concursul nemijlocit și bine remunerat al ” presei ”. Cum ziceam, mișto. Bogățiile le-am dat, de libertate ce nevoie mai avem? E mai bine să fii sclav, Libertatea e pentru retrograzi. Bravos, națiune!

  2. Sa nu ne miram daca vor spune si in acest caz ca „nu s-a stabilit nicio legatura cu vaccinul”!
    O fi facut el altceva in cele 5 minute care sa-i provoace socul anafilactic.

  3. A ha ha, tinere de 31 de ani, asa e cand vrei sa fii cobai de buna voie, Arahat si Gheorghita isi rad in palma cand ii vad pe astia ce boi sunt, vin ca prostii la taiere !! 🙂 Omule, odata ce ai bagat The Software of Life in tine, cum zicea geniul nebun Billie Fukin` Gates, ai tras lozul ne-castigator, acum numai trebuie sa ai rabdare pana dai si tu coltul in urmatorii 4-5 ani, doar nu crezi ca miliardarii astia au facut tot macelul asta ca sa va salveze pe voi, adica, nu poti sa fii chiar ata de naiv !! 🙂 A ha ha, asa incepe adevarata selectie naturala, asa incepe si segregarea de tip nou nazist – progresist, asa incepe noua fericire a popoarelor in Iadul de pe Pamant !! 🙂 Ignorance is bliss, man, so just go and fuck yourself 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger