AcasăCORONAVIRUSStudiu șocant despre Covid. Nu furtuna de citokine a ucis, ci...

Studiu șocant despre Covid. Nu furtuna de citokine a ucis, ci infecțiile căpătate prin intubarea pacienților

ATI-ul care ucide. Infecțiile au surclasat Covidul

Un studiu amplu efectuat de cercetători de la Universitatea Northwestern din Illinois, SUA, a ajuns la rezultate șocante. Astfel, pacienții Covid internați la ATI nu au fost răpuși de furtuna de citokine, omniprezentă în explicațiile medicilor, ci de infecțiile bacteriene din spitale, căpătate prin conectarea la ventilatoarele mecanice. Cercetătorii au concluzionat că pneumonia bacteriană a pacienților de la ATI a fost responsabilă pentru o rată de mortalitate mai mare decât infecția cu Covid-19.

Publicarea studiului cercetătorilor de la Universitatea Northwestern din Illinois, SUA, în Journal of Clinical Investigation, a provocat o adevărată undă de șoc în lumea medicală. Practic, studiul demonstrează că nu furtuna de citokine a ucis pacienții Covid ajunși la ATI, ci chiar ATI-ul în sine, prin contactarea unor pneumonii bacteriene din ventilatoarele mecanice.

”Această pneumonie a fost responsabilă pentru o rată de mortalitate mai mare decât infecția cu Covid-19. Studiul nostru subliniază importanța prevenirii, căutării și tratării agresive a pneumoniei bacteriene secundare la pacienții critici cu pneumonie severă, inclusiv cei cu Covid-19”, a spus Benjamin Singer, pneumolog la Universitatea Northwestern din Illinois, citat de publicația sciencealert.com. Echipa de cercetători a analizat înregistrările pentru 585 de persoane internate în unitatea de terapie intensivă de la Northwestern Memorial Hospital, din Illinois. Toți au avut pneumonie severă și/sau insuficiență respiratorie, iar 190 au avut Covid-19. Folosind o abordare de învățare automată pentru a analiza datele, cercetătorii au grupat pacienții în funcție de starea lor și de timpul petrecut la terapie intensivă. Descoperirile resping ideea că o furtună de citokine în urma Covid-19 (un răspuns copleșitor de inflamație care provoacă insuficiența organelor) a fost responsabilă pentru un număr semnificativ de decese. Cercetătorii au arătat că nu a existat nicio dovadă de insuficiență multiorganică la pacienții studiați.

Nu au reușit să trateze pneumonia secundară

Studiul a relevat că pacienții cu Covid-19 au avut mai multe șanse de a dezvolta pneumonie asociată ventilatorului, iar cazurile în care această pneumonie nu a răspuns la tratament au fost semnificative în ceea ce privește ratele globale de mortalitate. „Cei care s-au vindecat de pneumonia secundară aveau șanse să trăiască, în timp ce cei a căror pneumonie nu s-a rezolvat aveau mai multe șanse să moară”, a declarat Benjamin Singer, potrivit sciencealert.com. Acesta a mai afirmat că datele obținute au sugerat că mortalitatea legată de virus în sine a fost relativ scăzută și că adevărata cauză a deceselor a fost pneumonia bacteriană.

Cercetătorii au concluzionat că rezultatele tratamentelor de la ATI ar fi putut fi îmbunătățite dacă ar fi existat strategii mai bune pentru a diagnostica și trata episoadele de pneumonie bacteriană secundară. Descoperirile evidențiază necesitatea unor studii suplimentare și de a fi precauți atunci când se fac ipoteze cu privire la cauza decesului în cazurile de Covid-19. „Aplicarea învățării automate și a inteligenței artificiale la datele clinice poate fi utilizată pentru a dezvolta modalități mai bune de a trata boli precum Covid-19 și pentru a ajuta medicii de ATI care gestionează acești pacienți”, a afirmat Catherine Gao, pneumolog la Northwestern, mai notează sciencealert.com.

România, încă în faza de negare

În România, mortalitatea pacienților Covid la ATI a fost una uriașă, iar șansele celor intubați de a scăpa cu viață erau undeva, la 5%. Protocoalele de tratament au rămas neschimbate pe toată durata pandemiei, în ciuda avertismentelor unor medici dedicați, care au cerut tratarea pneumoniilor. Medicamentele administrate bolnavilor în ATI au fost cel mult simptomatice, iar antiviralele nu aveau niciun efect în faza dublei pneumonii cu care se confruntau pacienții. Iar noul protocol Covid, lansat acum într-un proiect de ordin al ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, nu schimbă, în esență, nimic.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.927 afisari

16 COMENTARII

  1. Ce vrajeala….
    Nu dati vina pe intubare decat in cazuri izolate. Cand a fost mentinuta prea mult si tubul neschimbat.
    „Schema de tratament” impusa de aia de sus, poate fi problema ….
    Cand pneumonii bacteriene suprapuse nu au fost tratate cu antibiotice….si doctorita din Arad a fost pusa la zid de Colegiul.medicilor.
    Cand afectiuni preexistente, unele cronice, nu au fost tratate
    …pentru ca ” nu exista boli, ci bolnavi”….fiecare cu necesitatile lui.

    • Din pacate toate aceste afrirmatii trebuie stabilite prin expertize INML.Dar autopsierea , au zis atunci ca e interzisa…

      • BÃ , PROSTOVANILOR , ATI UITAT SA SPUNETI CA AVEAU " COMORBIDITATI ". MASACRU CONTINUA IN ROMANIA CU UCIDEREA LENTA A PENSIONARILOR CU "MORBIDITATI" SI PENSIILE CE NU SUNT SUFICIENTE PENTRU A SE HRANI

        GUVERNUL DE GOLANI SI PUSCARIASI SI CONDAMNATI IN FRUNTE CU ALA CE A FACUT FALSURI IN ACTE CIVILE CA SA-SI CUMPERE SASE CASE , SUNT CRIMINALII TARII
        NU UITATI ASTA

  2. este adevarat , cunosc caz concret si tot de la intubare si oxigenare exagerata , la cei care nu era cazul . in concluzie au murit 99% din cei declarati covid , din alte cauze , multi din lipsa de tratament la alte boli , adica salvam un bolnav inchipuit de covid ca sa omoram o mie de alte boli .

    • Cunosc caz in care omul a fost dus pe picioare la ATI, intubat si oxigenat excesiv pana la deces. Sotia a protestat vehement dar se motiva ca asa e „protocolul” …Unde e „protocolul?

  3. criminalii sunt tot la locul faptei. monstrii cu zece guri, in halate albe, au buzunarele ticsite cu bani si sufletele murdare de sange NEVINOVAT

    in facultatile de medicina se invata ca oxigenul dat in exces produce coma si apoi moarte. deci, dincolo de proceduri, ceea ce au facut, au implinit cu buna stiinta si in cunostinta de cauza.
    si apoi, daca furtunele de oxigen bagate in victime de catre criminali, pardon eroii in halate albe, au fost purtatoare de mizerii infectioase… inseamna ca acei criminali au fost nu doar criminali ci si mizerabili.
    curat-murdar, de la inceput la sfarsit pentru muuuulti, foarte multi bani.

  4. Si …mai departe …orice infectie viral-respiratorie se transforma rapid (doua – cinci zile) intr-una microbiana , fara administrare de antibiotice , cu sau fara intubatie ! Vrajeala cu intubatia e pentru prosti , deja aveau pneumopatie interstitiala suprainfectata , cel putin 80 la suta din cazuri . Intubatia e pentru oxigen suta la suta , urmat , firesc , de deces .S-a mai discutat . Se vrea exonerarea reanimatorilor , spunind ca ei nu sunt de vina , nu faptul ca aveau interdictie la tratament cu antibiotice ! Se apropie funia de par , cumva ?

  5. Cioclii vaccinisti si criminalii din linia intii din tara cind vor plati pentru crimele lor?

  6. Moarte prin schimbarea de cravate la toti cei care au participat la Plandemia nazist-progresista din 2020 si 2021 in colonia esuata de la Bukale !! E clar ca le e frica la toti cioclii apocaliptici ai lui prafila, arahat si gheorghitza muitza, vedeti si voi ca astia nu mai behaie nimic, dar absolut nimic de cand a inceput faza cu razboiul civil rusnaco-rusnac din ukro-na-zia, unde progresistii satanisti din Vest se lupta cu traditionalistii din Est !! Stati sa dea drumul nazistii amerloci la virusul ciumei bubonice, sau la orice alt virus din acesta cu mortalitate de 70 %, atunci o sa vedeti voi distractie pe bune, caderea civilizatiei umane in abisul absolut, voi credeti ca degeaba au facut astia atatea filme cu zombie, si filme post-apocaliptice, ei stiu ca toate astea se vor intampla, asa ca, vorba aia, scapa numai care poate !! Bai ciukanezule, sa ai bunkarul bine burdusit cu mancare, daca nu vrei sa mananci si tu numai faina de greierasi 🙂

      • pentru cravata intrebati la i_realitatea tembe’.
        tovarasa pacuraru, capra sefa de la tembeliziunea cu emisiunea libera de nevaccinati stie raspunsul.
        daca s-ar aplica zicala dupa fapta si rasplata,…. ca cam cum ar fi?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger