AcasăCORONAVIRUSSe investighează un nou efect advers al vaccinurilor anti-Covid. A apărut o...

Se investighează un nou efect advers al vaccinurilor anti-Covid. A apărut o boală incurabilă

Apar semnele prăbușirii sistemului imunitar post-vaccinare

Comitetul European de Evaluare a Riscurilor de Farmacovigilență investighează o posibilă reacție adversă a vaccinurilor anti-Covid, aceasta apărând atât la Pfizer și la Moderna, cât și la AstraZeneca. Este vorba despre miozită, o boală extrem de gravă, în care sistemul imunitar atacă în mod eronat țesuturile sănătoase ale organismului, provocând inflamații. Maladia nu are tratament și provoacă dureri, slăbiciuni musculare, precum și probleme de respirație și de înghițire.

Comitetul de Evaluare a Riscurilor de Farmacovigilență (PRAC) al Agenției Europene a Medicamentului a primit semnale despre apariția miozitei după administrarea vaccinurilor anti-Covid de la AstraZeneca, Moderna și Pfizer. Cauza principală a apariției miozitei o reprezintă răspunsul autoimun, care determină sistemul imunitar să atace în mod eronat țesuturile sănătoase ale organismului, provocand inflamația. Boala se manifestă printr-o inflamație cronică și progresivă a mușchilor, iar simptomele apar brusc sau treptat și se pot manifesta foarte diferit, de la durere, oboseală, slăbiciune musculară, tuse seacă, febră și pierdere în greutate, până la probleme de respirație și de înghițire. În acest moment, nu există un tratament specific pentru miozită. Medicii recomandă în special corticosteroizi, pentru reducerea inflamației și durerii, dar si medicamente imunosupresoare (imunoglobulina), pentru a ține sub control sistemul imunitar hiperactiv. De cele mai multe ori, tratamentul medicamentos este completat de alte tipuri de terapie. În lipsa unui tratament adecvat, început cât mai repede după declanșarea afecțiunii, calitatea vietii bolnavului se va deteriora constant, iar riscul de a se ajunge la complicații sau chiar la deces este foarte mare, avertizează medicii.

Drum lung până la recunoașterea oficială

Potrivit Comitetului de Evaluare a Riscurilor de Farmacovigilență,  evaluarea și prioritizarea semnalelor, categorie unde a fost semnalată miozita provocată de vaccinurile anti-Covid, ar fi doar un semnal de siguranță privind informații despre un eveniment advers nou sau incomplet documentat care este potențial cauzat de un medicament și care justifică investigații suplimentare. Instituția susține că semnalele sunt generate din mai multe surse, cum ar fi rapoarte spontane, studii clinice și literatura științifică și că evaluarea semnalelor de siguranță este o rutină, face parte din farmacovigilență și este esențială pentru a se asigura că autoritățile de reglementare au o reglementare cuprinzătoare cunoașterea beneficiilor și riscurilor unui medicament. ”Prezența unui semnal de siguranță nu înseamnă că un medicament a provocat evenimentul advers raportat. Evenimentul advers poate fi un simptom al unei alte boli sau cauzat de un alt medicament luat de pacient. Evaluarea semnalelor de siguranță este necesară pentru a stabili dacă există sau nu o relație cauzală între medicamentul și evenimentul advers raportat. În cazurile în care o relație cauzală este confirmată sau considerată probabilă, pot fi acțiuni de reglementare necesar și aceasta ia de obicei forma unei actualizări a rezumatului caracteristicilor produsului și a prospect”, arată Comitetul de Evaluare a Riscurilor de Farmacovigilență.

Pericol și la medicamentele pentru diabet

O avertizare șocantă a fost primită de instituția europeană și pentru o serie de medicamente utilizate de diabetici, care ar putea cauza cancer tiroidian. Este vorba despre medicamentele Trulicity, Bydureon, Byetta, Xiltophy, Saxenda, Victoza, Lyxumia, Ozempic, Rybelsus și Wegovy. Totodată, în cazul medicamentelor din clasa satinelor, utilizate pentru scăderea colesterolului, de genul atorvastatin, fluvastatin, lovastatin, pitavastatin etc, a fost semnalată apariția afecțiunii miastenia gravis, ca posibil efect advers. Slăbiciunea musculară gravă sau miastenia gravis este o afecțiune autoimună care se manifestă prin tulburări de transmitere neuromosculară ale impulsurilor nervoase, din cauza reducerii numărului de receptori de acetilcolină de la nivelul sistemului nervos periferic, prin mecanisme autoimune.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
5.217 afisari

26 COMENTARII

  1. Serurile covid produc orice fel de boala incurabila. Ptr asta a fost facut. Cei intepati sa-si caute loc de veci ca nu scapa.

    • da, asa este, era nevoie de asta…..aia neintepati nu au fost oricum vizati de conspiratia asta…era inutil, oricum sunt incurabil de prosti, daca mor sau daca traiesc e oricum irelevant, se situeaza sub euglena verde pe scara evolutiei

    • Aceste seruri nocive satanice ,au fost prevestite de derbedeu bily Ghețu încă din 2011 ,pt cine a vrut sa înțeleagă ,ca acest globalism l sataniști trebuie târât intr,un proces de zile mari ,un nuremberg 2,sa vedem mai face bily Ghețu pe autistu ,ca în 1997 când a fost în acel proces din SUA ,clasa politică românească imprecu impostoru Werner, cu toți ziariști care au promovat acest maglavait ucigaș

    • ”A apărut o boală incurabilă” Totul va fi incurabil iar bolile vor fi diversificate. Injectarea cu nu se stie ce (cafea ne spunea Citu) va duce la zdrobirea sist imunitar . Sindromul Imuni Deficitar Dobandit va soune ceva? SIDA? Si nu uitati ca SIDA se ia pe calea sangelui. Aveti grija cand si cu cine o puneti!

  2. Aia este. Ei au „crezut în știință”. În „știința” lui faiță, fauci, arahatovici, jumară, ghiță pensatul… GHINION.

  3. Virusul a fost fabricat in laboratoare de NATO care au omorit milioane de oameni pe planeta ,iar obligarea la vaccinare este un alt genocit si se stie ca UE si NATO au platit toata media sa convinga sclavii sa se vaccineze si au obligat guvernele sa cumpere cit mai multe vaccinuri,este un mare genocit uman al occidentului care folosesc acesti bani murdari impotriva Rusiei pentru armament Un lucru este clar aceste gunoaie expirate de criminali care s au intilnit la Davos cind au rezervat privat Jet au solicitat piloti nevaccinati de i este foarte clar ca vaccinurile nu sint ok si in timp vor murii incet si sigur cei naivi si creduli care au pus botul la propaganda NATO si s au vaccinat

    • E un plan mai amplu pentru „curatarea” planetei de actuala varianta umana si restartarea civilizatiei pentru un nou ciclu de exploatare genetica. Razboiul are rol de a „acoperi” urma adevaratilor criminali care isi doresc o stergere completa a istoriei asa cum s-a intamplat acum aprox. 10.000 de ani cand a fost distrusa civilizatia (Lemuria si Alantis) si apoi creata varianta umana Adamu.

    • pacat ca s-au intalnit parintii tai…asta daca nu esti colectat de pe faianta si facut intr-o eprubeta sparta in care se pishase inainte un muskal rus

    • @Marco Silva,nu numa țarile nato s-au capsat ArnM, ci si Rusia cu injectia Sputnik și China cu Sinovac care si la ei au cauzat multi mortaciuni.Și boli.Mai tii minte cind Putin zicea ca cine nu sa intepat cu Sputnik si a fentat va fi identificat ca au nu ș ce substanta fluorescenta in el?La ei in Rusia..

  4. Lucrurile sant cat se poate clare!
    Mizeria fascistá nato cu toata sleahta de satánici sant autorii acestui vaxen blestemat care cautá sa ne extermine ca pe soareci!Sper ca lumea sa se destepte si sa nu mai cada in plasa falsei vaxenari!
    Increderea e doar una,in Dumnezeu!

    • lucrurile sunt clare……muscalii nespalati de la esti vor ramane tot muscali nespalati imbibati in vodka…am incredere maxima in Dumnezeu ca o sa arda in iad toti criminalii si violtorii de copii din muskalia, imperiul maro si urat mirositor al minciunii, urii si prostiei

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger