AcasăCORONAVIRUSSă dăm țării cât mai mult vaccin

Să dăm țării cât mai mult vaccin

Se moare din cauza vaccinurilor anti-Covid 19? Da, se moare pentru că moartea e o chestiune periculoasă pentru oricare cetățean. Vaccin împotriva morții nu a inventat nimeni. Se moare în toată lumea, indiferent de vârstă, culoarea ochilor, simpatie politică, indiferent dacă citești Pravda sau New York Times.

Singura șansă de a scăpa de pandemie este să ne vaccinăm. Cât mai repede și cât mai mulți. Sau „cîți” mai mulți. Să ne vaccinăm ca să nu ajungem la spital. Să ne vaccinăm ca să nu murim. Asta poți să citești pe site-urile de limbă română. Pe cele în limbi străine nu prea găsești propaganda asta sulfuroasă. Bine, acolo nu există mici  de la Obor sau vaccinări de neuitat la Castelul Bran. În schimb, găsești scris că pușcașii marini americani refuză ordinul de a se vaccina. Mai găsești și cazuri de copii morți după ce li s-a administrat vaccinul. Sau că serul experimental anti-Covid de la Pfizer nu face față variantei Delta. Sau că AstraZeneca este responsabil de formarea cheagurilor de sânge care au dus la deces. Mai găsești și că mai multe țări s-au arătat rezervate de nu știu care vaccin. Iar altele le-au interzis sau au impus restricții severe pentru vaccinarea celor de o anumită vârstă.

S-au făcut și se fac studii din care rezultă că există o legătură evidentă în vaccinare și apariția unor afecțiuni grave. Savanții români au descoperit că, totuși, avantajele sunt mai mari. Sau mai multe. Zic savanți pentru că eu cred că Valeriu Gheorghiță, Rafila, Beatrice Mahler sau Emilian Imbri sunt și ei savanți, nu comentatori de drifting. Savant este și Cîțu, savant este și Iohannis. Ultimul este chiar savant în măști și clăbucii de pe mâini, iar celălalt în stări de alertă.

Să dăm țării cât mai mult vaccin, spun toți la unison. Da, dar de vaccin uite că se moare. Sigur, răspund ei, dar avantajele sunt mai mari. Avantajul de a fi viu îl înțeleg. Dar pe cel de a fi mort nu. Și dacă mor, domnule Iohannis, cum mai învingi dumneata pandemia în discursuri?

author avatar
Valentin Boeru
1.144 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger