AcasăCORONAVIRUSS-a dat ordinul. Moldovenii, percheziționați la graniță să nu aducă Arbidol

S-a dat ordinul. Moldovenii, percheziționați la graniță să nu aducă Arbidol

Raed Arafat s-a pus cu răul pe Arbidol

Cu țigări mai poți trece, dar cu Arbidol nu, cam așa sună, ironic vorbind, ordinul autorităților. În ultima perioadă, perchezițiile la granița cu Republica Moldova se fac foarte strict și se caută, cu predilecție, antiviralele pentru Covid, astfel încât prețurile pe piața neagră au crescut vertiginos, iar cursa pentru procurarea acestor medicamente s-a transformat într-una pe viață și pe moarte.

Tot mai mulți români caută cu disperare Arbidol, antiviralul rusesc care s-a dovedit surprinzător de eficient în tratarea Covid, în primele zile de la declanșarea simptomelor. Unii vor să-l aibă în casă, preventiv, iar alții vor să-l ia pentru că au fost infectați cu Covid și nu au ce să ia în afara paracetamolului prescris de medicii de familie. Cel mai ieftin se putea găsi pe filiera cetățenilor din Republica Moldova, unde un tratament complet costă 300 de lei. Pe site-uri însă prețurile variază între 500 de lei și 600 de lei, având în vedere că trebuie administrate două cutii a câte 10 pastile fiecare.

Filiera Republica Moldova însă a fost aproape destructurată, pentru că s-a dat ordin ca perchezițiile să se facă amănunțit, tocmai pentru depistarea celor care îndrăznesc să aducă în România Arbidol. Peste toate acestea, cererea din România a fost atât de mare încât Arbidolul nu se mai găsește aproape deloc în farmaciile de peste Prut. Problema cu perchezițiile este însă una foarte delicată și asta pentru că legislația românească nu prevede interdicția de a aduce medicamente celor care trec granița și nici nu limitează cantitatea acestora, ne spun polițiștii. ”Polițiștii au semnalat că în piețele din orașele aflate la granița cu Republica Moldova se comercializează Arbidol. Astfel, a fost informată Autoritatea Națională a Vămilor, care a început să facă controale la graniță și pentru acest medicament. Avem însă un vid legislativ pentru că, dacă oamenii declară că sunt pentru uz propriu, nu au ce să le facă”, ne spune Marius Iconaru, secretarul general al Sindicatului Polițiștilor Europol.

Arafat ne vrea binele

Pe principiul ”toată lumea vă vrea binele – nu vi-l lăsați luat”, secretarul de stat Raed Arafat s-a autosesizat și a condamnat virulent piața antivirală ilegală, considerând că aceasta dăunează grav sănătății. ”Piaţa antivirală ilegală clar este în atenţia colegilor de la Poliţie şi iau măsuri şi se fac acţiuni în acest sens. Clar că achiziţia de medicamente din surse neautorizate trebuie să atragă atenţia la următorul lucru nu este fenomen nou, este un fenomen foarte vechi. Cutia este identică cu cutia originală, conţinutul este zero, dar mai mult, conţinutul poate să fie chiar şi periculos pentru sănătate. S-ar putea capsulele să fie umplute cu cretă, cu făină, cu altceva. Se ştie acest mod de falsificare. Oamenii să fie foarte atenţi, medicamentele nu se cumpără de pe internet sau de pe tarabe sau de la oameni care le aduc fără să aibă o trasabilitate medicamentul şi origine clară. Altfel, riscul este ca omul să ia un medicament care crede că îl tratează, dar de fapt nu-l tratează, ba mai mult, s-ar putea să îi facă mai rău”, a declarat Raed Arafat.

Vaccinul bun și tratamentul toxic

Același Raed Arafat a șocat din nou afirmând că toate tratamentele pentru vindecarea Covid sunt toxice și că singurul benefic este vaccinul. ”Încep să apară tratamente, dar eu vreau să spun la toţi care aşteaptă tratamentul, să citească foarte bine: tratamentul e mai toxic decât orice vaccin, deci tratamentul este o substanţă chimică pe care o introduci pentru a trata, pentru a opri virusul respectiv – are un impact asupra corpului, ca orice tratament pe care-l luăm – sunt substanţe chimice pe care le introducem pentru a combate un virus, un microb. Pe când vaccinul este un mod de a stimula un sistem imunitar natural, care reacţionează la virusul respectiv. Aşa că să nu aştepte, vaccinul rămâne soluţia”, a afirmat Raed Arafat, sugerând că vaccinul ar fi un produs absolut natural.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
16.976 afisari

40 COMENTARII

  1. In statul roman crima impotriva cetatenilor se face la vedere.Nemernicii nu se mai tem de nimeni si de nimic .

  2. Adica, tratamentul e toxic, dar vaccinul lui, despre care nimeni nu poate sa spuna nimic concret si care nu vindeca, nu previne ci doar(atenueaza forma bolii, cica) e mai bun ???Or fi mai toxice medicamentele pentru COVID decat oricare alt tratament pentru oricare boala ??? nu de alta dar vrem sa stim daca ne mai tratam de o durere de cap de exemplu, sau asteptam un vaccin minune inventat de dl. in cauza. Sa fiu clar inteles, nu sant impotriva vaccinarii, dar sa te cobori atat de jos incat sa spui, fara dovezi, ca un tratament este toxic numai sa te „pupe pe frunte” sefii, este inuman, iar pentru un doctor(asa cum se pretinde) este o crima. Chiar, poporul roman nu poate scapa de ciutan (scuze maestre Boanchis, mi-a placut cuvantul). ???

  3. se lucreaza iarasi la schimbarea definitiei , de la imunizare la o forma usoara de boala , acum la o forma usoara de moarte . asta dupa moartea lui petrica matzu

  4. Teoretic Arahatul are dreptate adică medicamentele vândute neoficial pot fi contrafăcute și periculoase. Faptul ca se interzice vânzarea lor prin farmacii arata ca se urmărește aplicarea terapiei experimentale cu produse modificate genetic cu orice preț, chiar cu pierderea de vieți ce puteau fi salvate cu aceste antivirale. Deci Arahatule ce urmăriți voi de fapt prin „vaccinare”? Te gândești ca vei fi deja „extras” atunci când se va afla? după ce ai nenorocita milioane de români? Și dacă n-apuci sa fugi la timp? Iar voi care v-ați „intepat” la propriu și la figurat, uitându-vă la limba lata a arabului, o sa fluierat a paguba!

  5. Arbidolul este interzis in metodologia occidentala , are repercursiuni asupra organismului ( malformatii congenitale ). Singurele tari unde gasesti Arbidol la liber sunt China si Rusia .

  6. Este o vorba ruseasca pentru cei ce vorbesc ca betivii …pe langa marginea drumului…sceo ve deatco pizdete?! Ce vorbesti nene? Arahat e bun ca va baga oxigen si injectii cu rahaturi..Arbidolul nu e bun ca e rusesc…SI BASESCU SPUNEA CA II PUTE PUTIN, DAR FIE-SA LUA BANI DE LA LUCKOIL….SCEO VE DEATCO PIZDETE?!

  7. Arbidolul nu se administreaza bolnavilor de Covid in Uniunea Europeana , e plin internetul despre riscul utilizarii Arbidol . RO HEALTH REVIEW , 31 octombrie 2021 , articol de Stefan Andreea : ” DR. GABRIEL TATU-CHITOIU , DESPRE ANTIVIRALUL ARBIDOL : ESTE INGHITIT IN ACEST MOMENT DE O GRAMADA DE ROMANI IN SPERANTA DE A NU FACE COVID , IN LOC SA SE VACCINEZE „…………https: //rohealthreview.ro-dr-gabriel-tatu-chitoiu-despre…. Fiecare face cum il taie capul , daca metodologia occidentala l-a interzis inseamna ca are efecte secundare , nimeni din tarile occidentale nu se simte lezat si nici macar n-a auzit de Arbidol , tratamentul impotriva Covid nu prevede acest medicament in U.E .

    • Nenea, anonimu, ca pe chinezi nu-i intereseaza numarul mortilor ca oricum sant aproape 2 miliarde, as crede dar, ca Putin ar ramane insensibil la unele medicamente administrate rusilor, care cica ar reduce numarul „omuletilor verzi” de care are mare nevoie, nu-mi vine sa cred. Cum nu-l pot crede nici pe doctorul mentionat de d-ta, ca vaccinul e foarte bun iar medicamentul in cauza e foarte rau. Langsam cum ar zice conationalii plimbaretului nostru, sa nu facem afirmatii categorice, nu santem in tema.

    • Si vacinul este legal ?! Ce informati ai despre ce contine vacinul, cate teste s.a facut inainte sa fie dat in folosinta. Trezitiva, este o raceala, o pneumonie care exista si inainte de 2019

  8. Bai arabule dement, bai Arahatule, sa vezi tu ce morkov o sa iti bage romanasii tai in kurul tau gras, bai trompeta nazista, lasa oamenii sa bage in ei ce vor, ca doar nu esti cu Anti-hristul, inca, asa ca joc de glezna, bai musulmanule terorist !! Bai arabule, ti-ai ales odata stalpul tau preferat, sau faci si tu ca Plikusor Dan, ala care ii tot minte pe cimpanzeii din Bukale ca o sa bage si el n vaxxinai in cap, la o data nu se stie cand, adica La Anul si La Multi Ani !! Bai Plikusor, baga rapid niste vaxinuri in cap, bai jigodie userista nazista, daca nu vrei sa ajungi si tu pe stalp, ca ai ceva sanse, sa stii !! Ha ha ha 🙂 Hai cu Arbidolul, adevaratul tratament contra armei biologice chinezesti !! Jos cu Diktatura Nazista din Bukalistan !!

  9. Vreau sa-mi dau foc la bojdiuca din Rabnita , praful , pulberea si scrum sa se aleaga de un parlit ca mini …

    • Imi cer iertare pentru postarea de la 11:25 cu pseudonimul „Shark ” , sunt nervos si ma injur F,m,m.d.b.i. ca mi-am pus sutienul invers si mi s-a agatat un cercel in peruca ….

    • Io sunt baragladina trans , am o pipeta in loc de toiag pe care o sug zi si noapte de foame , e efectul placebo , zic ca este acadea …..hihihihihihi

  10. Intr-o romnie nebuna a ajuns sa dispuna masuri pedofilul Arahat…eu stiam ca pedofilii sunt fututi, nu fut…incredibil ce traim, iar gastele inca se mai inteapa si prezinta qr la terase si mall-uri… aoleo ce idioti cat vor regreta!!! Abia astept vremea aceea cand intepatii vor urla de durere…

  11. La cate ” intepaturi ” am , io behai de durere prin maracinii din spatele garii Tiraspol ……behehehe …….

    • Recunosc , sunt inapt FUNCTONAL , o haimana , ultimul prost din pleava boschetarilor aciuati sub pasarela garii Tiraspol !

  12. N-au depasit, inca. planul de „morti la hectar locuit”?! Le deranjeaza „Daciada” vaccinarii?! Psihopatii functional sunt deranjati de o pastila in planul lor sinistru?! Romania are, deja, condamnari la CEDO (de pe vremea cand CEDO nu era apropriat de progresisti) pe cel mai infiorator articol – incalcarea dreptului la viata…ce se intampla acum, e deja, iadul… Vine el si Nurnbergul pandemiei!

    • Pe Voiculescu – Carice l-or fi perchezitionat cand isi cladea viitoarea fatza politica/bisnitarea citostaice fara reteta?! Ori, chiar sunt unii imuni la lege pe motiv de inrudire cu statul paralel securist?

  13. Adevarul.ro , astazi , 9 noiembrie 2021 , ora 07:31 , articol de Stefan Vlaston : ” PROGRAMELE , PRINCIPIILE , FILOZOFIILE DE GUVERNARE ALE PSD SI PNL SUNT INCOMPATIBILE . PIERDEM TIMPUL , QUI PRODEST ? „

  14. Domnul Arafat, daca vaccinul este atat de bun si „natural” va rog din inima sa publicati continutul vaccinurilor ca oamenii sa stie ce e „bun” pentru ei! Nu ca aplicati niste ilegalitati ca asa vi s-a ordonat si oamenii sunt constransi sa se vaccineze tot din cauza ilegalitatilor pe care le faceti. Cum zicea Bill in martie 2020 „Vaccinul va fi unica solutie”. Dul Arafat – a-ti FACUT ca vaccinul sa fie ultima solutie in Romania! Doar ca uitati ca romanii sunt un popor care a rezistat la 40 de ani de dictatura comunista!

    Oare mai numara cineva cantitatea de minciuni pe care le zice omul asta????

  15. Cand o sa moara lumea pe capete de la fully-dozen-injection si o sa avem o creste de 20 de ori mai mare la cancere peste cativa ani (Doamne fereste totusi sa nu) cine o sa raspunda? Ca daca semnam hartia inainte sa ne *superimunizam ii descarcam de raspundere si pe producatori si pe statul roman. Dar alde Gheorghita si Arahat oricum nu scapa. Legislativ se numeste inducere in eroare in mod deliberat si tentativa de crima impotriva umanitatii. Vor scapa multimiliardarii corporatiilor dar ei oricum nu scapa. Natura umana va cere razbunare, orice rau se-ntoarce fie ca vrem fie ca nu.

  16. Cred intr-un viitor mai bun si vorbele lui Anonimu sa se implineasca.
    Sticle si benzina, Carpe si chibrit.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger