AcasăCORONAVIRUSRomânia, cea mai mică rată de infectare Covid din Europa

România, cea mai mică rată de infectare Covid din Europa

România nu mai are epidemie de Covid

Potrivit Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, România a înregistrat cea mai mică rată de infectare cumulată la 14 zile din întreaga Europă. Totodată, rata de incidență cumulată la 1.000 de locuitori, în funcție de care se stabilesc zonele roșii, galbene și verzi, a ajuns, pentru prima oară, la 0,0, rată pe care în UE o mai deține doar Polonia.

România a devenit cea mai verde țară din Uniunea Europeană și chiar din Europa. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) atestă că țara noastră are, oficial, cea mai mică rată de infectare la 100.000 de locuitori, determinată în ultimele 14 zile. Diferența este foarte mare față de celelalte state. Astfel, rata de infectare la 100.000 de locuitori, în 14 zile, este, în România de 3,61, urmată de Polonia, cu 3,87, următoarele clasate fiind Ungaria – 6,47, Islanda – 9,34, Germania – 10,58 și Malta, cu o rată de 14,38.

La polul opus se află Cipru, cu o rată de infectare la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile de 493,13, Portugalia – 240,53, Spania – 215,12 și Irlanda, cu 109,16. Totodată, Grecia și Bulgaria, destinațiile turistice preferate ale românilor, au înregistrat rate de infectare de 71,11, respectiv, 14,69. În lista cu clasificarea țărilor în funcție de rata de incidență cumulată la 1.000 de locuitori, România se află printre cele 57 de state din lume cu o rată de 0,0, alături de doar trei țări europene, Polonia, Macedonia de Nord și Albania. Rate de 0,1 au fost consemnate în Bulgaria, Ungaria, Slovacia, Islanda și Germania. De asemenea, rate de 0,2, care le plasează tot în zona verde, au fost raportate în Italia, Cehia, Republica Moldova, Slovenia, Serbia și Austria. În zona galbenă se află Portugalia, cu o rată de 2,4, Spania, cu 2,2 și Andorra, cu 1,7. În zona roșie au fost trecute Cipru, cu o rată de 4,9, și Marea Britanie, cu 4,4. Interesant este că și India este menținută în zona roșie, în condițiile în care rata de incidență cumulată la 1.000 de locuitori este de doar 0,5, rată care se regăsește în zona verde.

Vești bune degeaba

Faptul că România a reușit să scape de Covid este, într-adevăr, o veste bună, dar doar așa, de palmares. Pentru că autoritățile din țara noastră, deși știau foarte bine acest lucru, au prelungit starea de alertă și aproape toate restricțiile aberante. Epidemiologii susțin că rata de infectare la 100.000 de locuitori, determinată în ultimele 14 zile, este cel mai important reper pentru determinarea sfârșitului epidemiei, însă nimeni nu a vorbit despre raportarea Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor. Evident, ca să nu transmită cumva populației mesajul că în România nu mai există transmitere comunitară, scăzând și mai mult, dacă este posibil, ritmul de vaccinare. Pentru că, până la urmă, așa cum ni s-a transmis pe toate canalele, de la OMS, de la UE și de la Guvernul României, pandemia nu se va termina când Covid-ul dispare, ci doar când ne vom vaccina în masă. ”Uniunea Europeană şi-a atins obiectivul de a dispune de suficiente doze pentru a vaccina 70% din populaţia sa adultă împotriva Covid-19, Responsabilitatea de a administra dozele este a guvernelor celor 27 de state membre, iar unele avansează mai repede decât altele. Covid-19 nu este încă învins. Dar suntem pregătiţi să furnizăm în continuare vaccinuri – inclusiv împotriva noilor variante. Acum, statele membre trebuie să facă tot posibilul pentru ca vaccinarea să avanseze. Abia atunci vom fi cu toţii în siguranţă”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Vaccinarea obligatorie, tot mai aproape

Academia franceză de medicină şi cea de farmacie au emis un comunicat comun în care au precizat că obligativitatea vaccinării împotriva coronavirusului a populaţiei începând de la vârsta de 12 ani reprezintă singura opţiune realistă pentru menţinerea sănătăţii proprii, a altora şi de a se ajunge la imunitate colectivă. Obligativitatea se impune atunci când un vaccin eficient şi bine tolerat poate stăpâni o infecţie severă, potenţial mortală şi de necontrolat prin alte mijloace, au susținut academicienii francezi.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.391 afisari

10 COMENTARII

  1. Pai cand va zicea Ginel ca Romania e Gradina Maiculiti Domnului si suntem salvati radeati de Ginel.

  2. Ar trebui sa tinem toate afacerile lumi iar Citu sa ne dea tonomate cu bere gratis si mici.

  3. Se cam joaca baietii miliardari care conduc lumea cu focul in Europa, mai ales actorul ala ratat de Macaroni o sa o cam ia pe cocoasa dobitokul drakului !! Francezii stau pe un butoi de pulbere, acolo e plin peste tot de no-go zone-uri, unde legea o fac bandele de afrikani de nisip si de musulmani, asa ca lasati propaganda baieti globalisti, ca nu va mai crede nici drakul, vine Nuremberg 2.0., si va pun astia pielea pe bat la toti cei implicati in aceasta meg-escrocherie mondiala numita Plandemia pwulii !! Covid Macht Frei, bitches 🙂

  4. Ce-ar fi ca in asteptarea procesului Nuremberg 2.0 sa începem in țară un echivalent românesc, un Nuremberg autohton, românesc. Sper sa găsim cativa judecători infecții care sa raționalizarea din punct de vedere legal ca au facut si vor sa faca urmașii lui Mengele impuiați peste tot, de la guvernul României pana la ultima fituica care se pretinde a fi un ziar.
    N- ar fi rău ca din spirit de economie si echitate sa ii judecăm pe cei care de aproape sau de departe au condus, jefuit, distrus destinele acestei țări, economia si trama socială a poporului român.

    • Fascismul mai apoi partidul natzi au aparut ca replica de aparare a Europei impotriva malariei rosii leniniste. A fost un anticorp al batranului continent.

  5. Nu mai pot aparea astfel de anticorpi la astfel de boli grele. Dar raman sechele… iar corpul poate tremura de autoaparare simuland anticorpii de odinioara.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger