AcasăCORONAVIRUSRafila a scăpat porumbelul. Presiuni uriașe la adresa României

Rafila a scăpat porumbelul. Presiuni uriașe la adresa României

Alexandru Rafila dă vina pe UE

Actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut, la o întâlnire cu sindicatele, că certificatul verde este impus de Uniunea Europeană. De altfel, Rafila susținea, la sfârșitul lunii octombrie, că în Parlamentul European se discută despre faptul că românii și bulgarii sunt cei care aduc Covidul în țările UE.

Confederația Sindicală Națională Meridian s-a pronunțat ferm împotriva introducerii certificatului verde, arătând că acesta îngrădește dreptul la muncă și că și-a dovedit și inutilitatea pe plan european. Conducerea confederației ne spune că, la ultima întâlnire de la sediul PSD, argumentul lui Alexandru Rafila pentru certificatul verde a fost acela că este o obligație impusă de Uniunea Europeană.

”Noi suntem împotriva certificatului verde, pentru că nu considerăm că este o măsură corectă, constituțională și este împotriva Tratatului de funcționare a Uniunii Europene. Mai mult, s-a dovedit că nu există o îmbunătățire chiar cu aceste măsuri pe care le-au luat ei, decât îngrădiri și mai multe abuzuri față de cetățeni, iar acestea nu sunt acceptabile pentru noi. Mai ales că România este una dintre țările foarte puțin vaccinate, pentru că oamenii nu au încredere. Avem polițiști, pompieri, lucrători din domeniul sanitar care nu sunt vaccinați și asta ce înseamnă, că își pierd locurile de muncă? Nu putem accepta așa ceva. La întâlnirea pe care am avut-o la PSD, Alexandru Rafila ne-a spus că este o chestiune europeană, că o să zică ăia că noi nu vrem să ne supunem dispozițiilor lor și s-ar putea să avem restricții pe piața europeană și, tocmai de aceea, ar trebui să adoptăm Legea certificatului verde”, ne-a declarat Dumitru Fornea, secretar general al Confederației Meridian.

În fapt, mai mult de atât, argumentul adus de Rafila la discuția cu sindicatele a fost acela că România și Bulgaria nu pot fi ”distincte” în Uniunea Europeană și că, la Parlamentul European se discută că românii și bulgarii aduc Covidul în țările UE.

Certificatul duce la anarhie

Reprezentanții Confederației Meridian atrag atenția că certificatul verde îngrădește dreptul la muncă și dreptul la circulație. ”Și nu este de joacă cu dreptul omului la muncă, pentru că asta poate să ducă la anarhie și nu mai ține de organizațiile sindicale. Noi nu suntem convinși cu privire la utilitatea acestui tratament, care s-a dovedit că nu are efect, dacă noi după 20 de luni încă vorbim despre lockdown și restricții. Unul dintre liderii de sindicat prezenți la întâlnirea de la sediul PSD a spus chiar că a avut de suferit după vaccin, că a făcut miocardită și că nu poate recomanda vaccinul atâta vreme cât el a ajuns în spital”, ne-a precizat secretarul general al Confederației Meridian, Dumitru Fornea.

Nu este garantată imunizarea

Confederația Meridian arată că niciun producător de vaccin nu poate garanta imunizarea, nu garantează faptul că cel vaccinat nu o să mai transmită virusul și nu indică nici perioada în care o persoană rămâne imunizată.

”Chiar și acele efecte negative înscrise în prospectele vaccinurilor sunt atât de puțin previzibile în acest moment, pentru că toate se află în studii clinice, încât măsura impunerii vaccinării este mult prea abuzivă pentru a sta la baza unei discriminări. Este o adevărată excludere din societate a persoanelor care aleg să nu se vaccineze. Guvernul României nu precizează nicăieri imunizarea naturală, respectiv trecerea prin boală sau efectiv imunitatea în fața acestui virus. Aceasta este discriminarea de facto, pe de o parte se impune masura vaccinării pentru care nimeni nu garantează exhaustiv, iar pe de altă parte, nu se ține cont de realitatea autoimunizării”, consideră reprezentanții Confederației Sindicale Naționale Meridian.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
24.071 afisari

36 COMENTARII

  1. A spus Rafila cati bani a primit de la pfizer din 2016 pana in prezent?? Inca astept…

    • Nici n-o sa spuna ! Spune de presiuni …, dar or fi un fel de santaj, ca si cazul babei (hoaștei) Ursula !
      Cat despre cine aduce Covidul – pai este clar ca lumina zilei ca nu romanii (sau si bulgarii) il aduc in UE, ci cei din UE (vaccinatii – cu tot cu certificatul verde de libera circulatie – ar trebui sa plateasca despagubiri celor care au decedat datorita tulpinei Delta aparuta datorita lor si adusa de ei la noi) il aduc din UE la noi (dovada nr. lor de infectati din prezent, comparativ cu cei de la noi)!!!

    • DECI: sunt șofer contract de NL. firma mea a primit indicații : trimiteți numai șoferi vaccinați ( sunt pe frig și duc marfă de la producător la logisticii mari, toate cite exista în Germania). Stupoare, firma a spus PAS, primiți egal toți șoferii sau nu trimit marfă. Asta pe distribuția mare, pe distribuția mica depozit-magazin la fel PAS toți sau nici unul. 2 zile a durat. Au cedat nemții, bine sa vina indiferent cu sau fără vaccin. Acum stam fără măști și ne doare la moțul de la bască. Ursula zbiară, politicienii și trădătorii zbiară Toată lumea vaccinataaaaa. Zău. Colegii de la cisterne la fel, în parcare și distracție benzină și motorină nema. Era un coleg cu animale vii. Nu avea vaccin. Zice, scrie pe accte de ce nu descarci și eu plec. Ce balamuc, ce sa facă ei cu porcii din mașină era ca la nebuni în parcare. Drepturile animalelor, protecția animalelor, protecția omului, anti vaccinisti – provaccinisti. Și porcii urlau ca la crăciun. Șoferilor nu le este frica de covid, noi nu murim de covid NOI FACEM INFARCT MIOCARDIC LA VOLAN.

  2. Exacerbarea artificiala a cifrelor , protocoalele demonice si limitarea masiva a accesului la tratament pentru majoritatea bolilor . Pe fondul masurilor absurde si ANTIUMANE din agenda „verde” calitatea vietii scade drastic intr-o economie distrusa prin inflatie si hiperinflatie, tot mai rationalizata si „comunistoizata” …
    Singura sansa a Romaniei este eliberarea din cocina imputita UE si NATIONALIZAREA SISTEMULUI ENERGETIC !

    • Aveti perfecta dreptate !!!
      Ei – UE-ul, ne-au distrus economia, ne-au furat resursele si ne-au afectat mediul (ca lovitura de stat din ’89 ei au dat-o prin tradatorii de la noi cumparati de ei), avand interese economice !

  3. Cum pot duce eu, neinjectat, răceala la ei când eu nu pot ieși afară neinjectat??????????????????????????????????????
    Că ei nu-ți dau voie, la ei, fără crotal, nu???????

    ȘI MAI E UN ASPECT: MÂINE-POIMÂINE O SĂ NE CEARĂ PORTUL C-ȚA, COPII PENTRU TRUPELE N.A.T.O, CUM NE CEREAU TURCII, TRANSILVANIA???

    CHIAR AȘA DE VIERMI SĂ FIM?????????

    • Aprob pozitiv!

      Pe de alta parte, daca esti o kolonie si nu un stat independent, o iei prin toate gaurile: LGBTQ, Nazzi Pass, corectitudine politica, distrugerea economiei, exportul fortei de munca pe bani putini, samd.

  4. MARI PORCI ASTIA DE LA DIKTATURA UE!
    Pacat ca ne slugarnicim in fata lor.
    Bine le fac polonezii si ungurii.

  5. Idiotii din Europa au ocazia acum să ne aducă ei virusul, că ei sunt megainfectați și nici vaccinul nici certificatul nu le-a ajutat.

    Dar e important să vedem toti că Europa care era pentru noi un ideal de libertate devine un lagăr condus de comisari sovietici care dau tunuri de miliarde cu negocieri si contracte secrete .

    Adică la 3 decenii de la revolutie, UE ne ordonă să abolim libertățile constituționale, și slugile trădătoare vor executa.

    Ultima solutie, incă o revolutie!

    • CORECT!
      Dar dacă ne va fi furată și această NOUĂ REVOLUȚIE ?
      CUM TREBUIE S-O APĂRĂM ÎNCĂT SĂ FIE CU ADEVĂRAT REVOLUȚIE ?

      • O spun de 32 de ani sa facem ce au făcut Franța in 1789.Au tăiat tot pana la ultimul descendent alregilor, asa să facem. Sa aplicam punctul 8de la Timișoara.

  6. & Se pregătesc „mari afaceri”, cu cooperarea STS, ? A trecut epoca mișcatului din urechi, din nas, a altor „semnalizări”, ?

  7. @ Rafila „sanitarul priceput de la OMS” zise că i-au zis ăia de la Parlamentul European că e un fel de „traficant de viruși” la Parlamentul European , iar Rafila ,ca specialist, nu s-a exprimat în niciun fel, ?

  8. Să își bage Rahila presiunile pe unde îi intră mai ușor. Nu înseamnă că dacă roboții din vestul Europei funcționează cu cheia înfiptă-n dos, noi trebuie să facem la fel. Aceeași ultimă justificare avea și imbecilul de arahat adică „ceilalți au făcut la fel”. Asta e justificare de maimuță care imită tot ce vede, nu de om purtător de creier care gândește. Au făcut la fel și acuma sunt în rahat până-n gât.

  9. Stiam si noi si se vede de la o posta si mai alres anuntate de satanistii eutopeni si monfdali ca e un plan care sr intinde la ordin!!! bilache mondialu stie el cu doi ani prima ce urma!!

  10. RAFILA AI TESTICULE SI CEVA SCOALA? DACA NU, DA-TE DRACU LA O PARTE SI NU TE FRAMANTA PENTRU SPAGILE LUATE DE LA PFIZER…CA TE BELIM NOI AICI…ESTI CRIMINAL CA TAC-TU SAU NU?! D.O.V.E.D.E.S.T.E!!!! LASA KKATURILE CU PRESIUNILE…CA VAD CA NU V-A TORTURAT INCA NIMENI SI NICI NU V-A SMULS UNGHIILE….CUM FACEA TATAL TAU ROMANILOR! DOVEDESTE DACA ESTI MEDIC SAU CRIMINAL….ORICUM O SA TRAIESTI IN ROMANIA SI TE VOM SCUIPA PE STRADA…AICI O SA ITI IEI PEDEAPSA…PRESIUNEA MAMILOR VOASTRE DE IMPOTENTI!

  11. Bai Rafiloiule, cu totii stiu ca voi sunteti santajati de criminalii aia cirkari de la UE din Bruxxelistan, chiar din zona aia care e ingradita cu sarma ghimpata, asa ca plimba ursuletul de plus, daca nu vrei sa ajungi sus pe stalp, bai fiu de cates de sekurici imputit !! Vezi ca romanasii tocmai iti pregatesc niste chestii pentru ianuarie, sigur o sa va placa, la toii porkusorii aia sburatori din parlamentul de criminali oligofreni !! Ha ha ha 🙂 Vine napasata, bai Rafiloiule, singura intrebare adecvata pentru tine e daca chiar ai unde sa te ascunzi, ca de restul are cine sa se ocupe, bai fiu de tortionar korupt !! Sieg Heil, Sieg Heil, Unsulla Not Macht Frei 🙂

    • mai lili , ai pasiune cam mare pentru o femeie pentru gloante pe teava . crezi ca daca-ti spui lili esti protejat cu ceva ?

  12. Buna ma fratilor chiar noi trebuie sa i lasam sa conduca acesti nenorociti POPORUL roman CARE NE AU VANDUT LA STRAINI,EI ACUM INCEP SA NE DISTRUGA INCLUSIV VIATA IN 30 ANI CU AJUTORUL CELOR DIN AFARA SA DISTRUS ROMANIA,NOI NU AM PROSPERAT CU NIMIC,ACUM VOR CHIAR SA NE DISTRUGA CU TOTUL SA OPREASCA ACTIVITATEA POPORULUI SANATOS SA NU MAI POATA MUNCI,EI NU VAD NENOROCITI CA MAJORITATEA DINTR E CEI BOLNAVI SUNT CEI CE S AU VACCINAT//EU VA SPUN SA NU MAI AVETI INCREDERE IN ACESTI SAKALI CARE S AU IMBOGATIT PE SINAREA NOASTRA SI A PARINTILOR NOSTRI,NU VEDE TI CINE CONDUCE ROMANIA CEI CE AU REUSIT SA FACA ROST DE UN CERTIFICAT FALS REVOLUTIONAR,AU CUMPARAT LICEU,AU CUMPARAT FACULTATEA MAJORITATEA IN MOLDOVA DE PESTE PRUT,CARE NU STIU CE MATERIE AU AVUT IN FACULTATE,NU STIU CINE LEA FOST PROFESOR PT.FIECARE MATERIE TREZITIVA CA ACESTE GUNOIE VOR SA NE DISTRUGA!

  13. Oricine impune o regula,o lege fara argumente temeinice care sa protejeze viata si integritatea fizica merita sa-i oferim Moartea in Legitima Aparare.D-zeu sa fii si tot merita sa fii ucis daca iti arogi drepturi peste libertatile mele naturale.Ucideti ori de cate ori sunteti agresati,santajati,constransi de escroci cu uniforme,ranguri si alte forme prin care se autoproclama superiori voua.Politicul e proxenentul poporului si se autoproclama proprietari de sclavi.Esti sclav?Te-ai nascut sa fii carpa escrocilor?Dinte pentru dinte si ochi pentru ochi e singura lege.Razbunati-va sa inlaturati sansa la recidiva.

    • Nu trebuie armata mare , 10 oameni hotărâți pot schimba soarta țării ,dar unde mai găsești așa patrioți.

  14. Acest certificat verde sfidează rațiunea și bunul simț. Dacă un vaccinat poate să se infecteze și să transmită virusul, iar eu prin certificatul verde îi permit să umble prin tot locul, NETESTAT, cum pot pretinde ca documentul ajută la stoparea pandemiei?! Chiar ne credeți pe toți cretini?!

  15. pina acum zicea ca nu este de acord cu vaciinarea obligatorie acum o baga pe ue in fata…du-te ba si impusca-te… ai bani de la pfizer pentru pensie de 100 de ani de acum incolo..lasa-ne pe noi ca nu mai vrem in ue… nici distincata nici nedistincta… si asa ne-au furat pina la os..ia-l si pe mafiotul de ciolacu cu tine

  16. Astia de la UE nu ne dictează noua ce e mai bine pentru sănătatea noastra! Covidul vine de la ei, nu de la noi! Noi suntem in acenariul verde, ei in rosu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger