AcasăCORONAVIRUSOrdinul dat de la Bruxelles: certificatul verde, obligatoriu din decembrie

Ordinul dat de la Bruxelles: certificatul verde, obligatoriu din decembrie

Alexandru Rafila ne spune că vaccinarea este un gest de iubire

Aproape toți politicienii din coaliția de guvernare au susținut, la unison, că Legea certificatul verde va fi adoptată în decembrie. Este din ce în ce mai evident că acesta este ultimatumul dat de Bruxelles, având în vedere că și Luxemburgul va vota, tot în decembrie, legea ”rușinii”, cum o numește populația. În afară de Italia și Grecia, care au mers pe forma extremă, nicio țară nu și-a permis să impună obligativitatea generală a certificatului verde la locul de muncă.

Marcel Ciolacu a anunțat și el că Legea certificatului verde va fi votată luna aceasta, spulberând orice speranță a vreunei amânări. Votul pentru o asemenea lege înseamnă, fără niciun fel de îndoială, sfârșitul drepturilor și libertăților omului în România. Bruxelles-ul presează însă, și nu numai în țara noastră, ci și în Luxemburg, unde a și fost fixată data de vot a certificatului verde, în 18 decembrie, în ciuda protestelor și opoziției cetățenilor. Ce este certificatul verde? O obligație foarte puțin fardată pentru vaccinare.

Faptul că se permite alternativa testării este doar o iluzie, pentru că prea puțini sunt cei care își vor permite să plătească testele, în special în țările sărace, cum este România. Că veni vorba de testare, în coaliție se poartă discuții aprinse pe tema gratuității testelor, în care PSD este polițistul bun și generos, iar PNL și UDMR sunt polițiștii răi, care spun că bugetul nu poate susține așa ceva. Atenție la nuanțe, însă. Nici PSD nu este polițistul bun, ci doar creează această senzație, Alexandru Rafila nu a spus niciodată și nici în amendamentele proiectului de lege nu se regăsește așa ceva, că testele gratuite se vor da pe o perioadă nelimitată. În niciun caz. Discuțiile în contradictoriu la nivelul coaliției se purtau pe marginea perioadei de gratuitate a testelor, o lună, două, sau deloc. Foarte mulți români au înțeles că se introduce și testarea pentru o lună-două, după care se termină cu pandemia și cu insistența pe vaccinare. Nimic mai fals. Vaccinarea mascat obligatorie nu va dispărea, ci se vor face presiuni crâncene până când și ultimul răzvrătit se va supune.

S-a sucit Rafila

Puțini au observat faptul că, din discursul lui Alexandru Rafila, a dispărut partea cu introducerea certificatului verde pe o perioadă limitată, atunci când incidența cazurilor crește peste 1,5. Era poate cea mai importantă măsură, care mai lăsa un dram de speranță că nu vom trăi permanent în frică și în dictatură. Chiar dacă și aceasta era restrictivă, în sensul că statele cu 1,5 la mie incidență, la nivel mondial, sunt trecute în zona verde. Și chiar dacă ridicarea obligativității certificatului însemna să ai, timp de trei săptămâni consecutiv, sub 1 la mie incidență, cifre ce puteau fi ușor manevrate din pix. Chiar și așa, exista o ușoară urmă de normalitate, mai ales că Rafila a și afirmat că nu poți introduce certificat verde când numărul de cazuri a scăzut extraordinar de mult. Toate acestea s-au pierdut și noul discurs al lui Rafila conține, obsedant, vaccinarea.

”Trebuie să le dăm oamenilor o alternativă până se vaccinează”, a spus ministrul Sănătății și nu este prima oară când o spune. Adică, mai pe înțelesul tuturor, ne dă un răgaz de o lună, cel mai probabil, ca să avem timp să ne vaccinăm, dar de vaccinare nu scapă nimeni.

Vaccinul este ”iubire”

”Vaccinarea, testarea, protejarea celor cu care trăim zi de zi sunt un gest de iubire”, a spus Alexandru Rafila la întâlnirea cu romii. Sigur, vaccinul este iubire, și nici nu ar avea cum să fie altceva în agenda ministrului Sănătății. Pentru că nu trebuie să uităm nicio clipă faptul că Alexandru Rafila este reprezentantul OMS în România, același OMS care și-a trimis emisarii să facă presiuni în Parlamentul țării noastre pentru votul certificatului verde obligatoriu la locul de muncă, pentru a forța vaccinarea în masă. O încrâncenare inexplicabilă, atâta vreme cât România, proasta Europei, a rămas singura zonă verde de pe bătrânul continent.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
7.900 afisari

23 COMENTARII

  1. Grefa de HIV identificată de Luc Montagnier in Covid coroborata cu cercetările pentru dobândirea de funcție la care a fost supus virusul și de care vorbea Fauci duc la concluzia ca acest virus este o arma biologica. Minciun ca China a împrăștiat virusul o cred doar prostii. Dar observam ca în timp ce Europa e roșie ca focul, in US virusul și vaccinarea nu mai sunt de actualitate și tot mai multe state federale abandonează restrictiile. Concluzia este ca vânzătorii de seruri experimentale create peste noapte împotriva unei arme biologice au parteneri de încredere pentru a face profit printre corupții ce conduc Europa. La dracu cu ei!

  2. Greva generala si-i arucam jos. Or sa ne roage sa le inmanam lista cu ce trebuie facut.

  3. CINE E BRUXELLUL ASTA? HOCEAGUL UNDE S-AU EXPATRIAT LA SERVICIU CEI MAI MARI TALHARI AI TARII? SI AU LUAT SI CURVELE CU EI..BELGIA A FACUT SI PARTICIPAT LA CONSTRUIREA INCHISORILOR DIN ROMANIA…ASTA AR FI TREBUIT SA SPUNA CEVA IMBECILILOR SI JEGURILOR DIN POLITICA ROMANEASCA ATUNCI CAND AU TARAT TARA IN KKATUL DE U.E. CARE SE VA FACE PRAF SI PULBERE CU ZDREANTA PENALA DE URSULA….PUTIN ARE BOMBARDEAUA TINTA SPRE INIMA U.E. NUMAI ROMANIA CUMPARA FIER VECHI SI SPUNE CA ARE APARARE…ARDELENII IOBAGI AI LUI DANCU FRATI AU DISTRUS ROMANIA!!! SI CE II MAI PLACE LUI IOHANNIS…

  4. Dementul asta pus la zid si ciuruit pina nu mai ramine nimic din el ! marsssssssssssssssss javra !

  5. Dacă acceptăm vaccinarea ca „gest de iubire”, următoarele dovezi de iubire pretinse vor fi vaccinarea bebelușilor la 8 zile de la naștere când imunitatea se află la cea mai înalt nivel din întreaga viață (ce nevoie să mai aibă de imunitate dacă există vaxxinul) și eutanasierea voluntară a persoanelor care au peste 60 de ani care au devenit un balast pentru bugete. Au început deja să se clocească în zonele „civilizate” ale planetei și astfel de idei.

  6. Acum la 32 de ani de la asa zisa revolutie avem prilejul sa facem un bilant a ceea ce au facut marii conducatori dupa preluarea puterii.Eu cred ca suntem obligati sa facem aceasta analiza si sa actionam ca atare.Toti strigau LIBERTATE, ACUM O AVEM?Nu ne convenea ca primim dispozitii de la Moscova.Acum nu mai primim dispozitii de la Bruxells?Strigam sa nu mai fim urmariti de securitate acum cum e.Intrebarile pot continua dar ma opresc.Fata de dictatura in care traim imi este scarba de jigodiile politice, justitie,procuratura si celelalte institutii de forta care au transformat romane in rame taratoare.Fiindca toleram in continuare ne meritam soarta.

  7. intai sa explice mafia de la brxls de ce contractul cu pfizer este secret . de ce , daca asa de tare ne vor binele ?

    • În SUA se fac presiuni pentru creșterea perioadei de sectetizare de la 50 de ani la 75 de ani !!! Ce este asta, dacă nu război declarat împotriva cetățenilor ??

  8. Un popor civilizat, nu pune la îndoiala un rezultat ștințific, un popor cu mulți retardați și analfabeți pupă oasele aduse de biserica lui daniel…niște proști d-le!

      • anonim ai fost, anonim ai rămas. Vezi-ți de treaba ta , clonatule și nu comenta postările mele! Ești mic și uscat!

      • anonim ai fost anonim ai rămas…despre spălat nu vorbești tu care lingi oase…

  9. Mi-a plăcut gluma aia: „fiecare femeie convinsă, un viol mai puțin”. Cu miorlăieli, vaiete și scuze, mulți se vor lăsa convinși, așa, ca să nu trăiască cu trauma violului.Eu am protestat în stradă, încă din martie. Voi ce ați făcut? Mai important, ce veți face? Chiar mă interesează răspunsurile voastre!

  10. ATI ABROGAT CONSTITUTIA NOAPTEA CA HOTII BAI SLUGILOR ?.
    DE CAND DICTEAZA BRUXELLES IN CEEA CE MA PRIVESTE ROMANIA ?.
    UNDE-I LIBERATEA ?, DEMOCRATIA E CUMVA O PAIATA ?.
    VOI ” SPARLAMENTARII GHIOCEL „ASTIA VA CHEMATI ARENDASI ! PE MOSIA UE ?
    CE NE-ATI ASCUNS ATUNCI LA ADERARE ?,INAFARA DE DISTRUGEREA ECONOMIEI ROMANESTI SI TRANSFORMAREA ROMANIEI IN
    PIATA DE VECHITURI SI REBUTURI DIN UE CE SECRETE MAI AVETI VOI CEI CARE NE-ATI VANDUT ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger