AcasăCORONAVIRUSNevaccinații, imuni la Omicron

Nevaccinații, imuni la Omicron

Omicronul îi vânează pe vaccinați

Ezitarea la nivel mondial de a recunoaște faptul că persoanele nevaccinate nu sunt afectate de Omicron este, oarecum, justificată, având în vedere că s-ar recunoaște, astfel, eșecul vaccinării. Cert este încă că, cel puțin în România, noua variantă nu produce decât forme ușoare sau asimptomatice la nevaccinați, după cum admit și medicii din spitale. La nivel european, România apare cu aproape 18% infectați cu Omicron într-o săptămână, deși, în realitate, au fost 3%.

România are mai multe cazuri de infectări cu Omicron, însă acestea nu apar în statistici, pentru că nu au fost testate, persoanele fiind asimptomatice. ECDC estimează un procent  de 17,7% infectări cu Omicron în România în săptămâna 27 decembrie-2 ianuarie, procentul raportat în țară fiind de circa 3%. Cum se manifestă Omicron la nevaccinați, cu greu am reușit să aflăm de la medicii din spitale, pentru că nu prea au avut astfel de pacienți. Și, chiar și atunci când au fost internați, aceștia aveau forme ușoare și erau doar ținuți sub observație, probabil pentru a studia comportamentul noii variante.

”Este greu să tragi o concluzie. Pentru că în momentul de față nu putem vorbi în România de Omicron ca despre o variantă predominantă, deoarece avem mai mult Delta. Relevant este că în momentul de față sunt forme ușoare cu Omicron, dar după 15 februarie vom putea să tragem concluzia clar despre cum se manifestă cei infectați cu Omicron. După părerea mea va fi clar un procent mai mare de forme ușoare față de valul 4, iar nevaccinatul va face o formă mai ușoară cu Omicron, decât cu Delta. Mai este un aspect foarte important, pe lângă cei care s-au vaccinat, mai există un procent mare al celor care au trecut prin boală și au protecție. Oricum, am mai spus acest lucru, Omicron și valul 5 înseamnă ultima strigare din pandemie. Asta nu înseamnă că dispare virusul, pentru că noțiunea de pandemie nu se referă la virus, se referă în primul rând la un număr mare de cazuri într-un timp scurt și care cuprinde cel puțin două continente sau tot mapamondul. Iar noi vom trece la etapa aia în care vor fi cazuri la nivel regional sau cazuri izolate”, ne-a declarat dr. Adrian Marinescu, director medical al Institutului ”Matei Balș” din Capitală.

Simptome, doar pentru imunizați

Studiile observaționale făcute în țările în care Omicron a devenit varianta dominantă arată că pacienții au totuși simptome, chiar dacă ceva mai blânde. În principal, acestea sunt oboseala, tusea și febra. Deși medicii din aceste țări țin să sublinieze de fiecare dată că simptomele sunt mai ușoare pentru că populația s-a vaccinat într-un procent foarte mare, aceștia omit să vorbească despre cum sunt afectați de Omicron nevaccinații, probabil datorită faptului că nu prea există astfel de cazuri. Mai mult, după cum spune și dr. Beatrice Mahler, managerul Institutului ”Marius Nasta”, noua variantă rămâne la nivelul căilor aeriene superioare.

”Se pare că mutațiile pe care le-a suferit virusul prin trecerea de la Delta la Omicron nu mai au capacitatea să recunoască țesutul pulmonar. Acest lucru este un fapt bun, dacă ne gândim la cazurile de Delta și cazurile extrem de severe pe care le-am avut în terapie intensivă”, a declarat dr. Beatrice Mahler.

70% vs 30%

Ultimele cazuri de Omicron raportate în România arată că noua variantă îi vânează mai mult de vaccinați. Astfel, din numărul total al acestora, 70% erau vaccinați și doar 30% erau nevaccinați. Potrivit ultimei raportări a Institutului de Sănătate Publică, au fost înregistrate 112 cazuri Omicron, din care 37 erau nevaccinate. Totodată, dintre cei 112, doar 11 aveau istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
168.195 afisari

110 COMENTARII

  1. aceasta indarjire de a vaccina oameni sanatosi este mai mult decat cusuta cu ata alba .nu avea cum sa reziste o asemenea gogomanie .

    • De vaccinat doar oameni să nătoși se poate!!!!! Gogomania este ptostia pe care o tot sustineți. Un om sănătos la cap se vaccinează cu tot ce există incepând cu copii. Voi ăștia proști afirmati că este mai bine să aștepți să ți se ardă casa in loc să previi incendiul. Tipic românesc. Gândire de maimuță.

      • N-ar fi mai bine, înainte de a posta gogomănii, să pui un pic mâna pe gramatica limbii române? Ai fi un pic mai credibil!

        • Care sunt greselile gramaticale comise de autorul acestui articol?
          Va rog sa va justificati afirmatia!
          Multumesc!

        • toaate lumea are dreptate doar o singura problema este ca corect gramatica nu este ceruta de facebook

          • Am găsit chiar la dumneavoastră. În acest caz, fiind un imperativ, „găsi-ți” se scrie legat – găsiți.

      • Xulescu…noi suntem bolnavi, deci ramai tu cu mai multe doze, ca sa te spargi de sanatate si inteligenta.

      • Ti-e ciuda ca ai fost prost si te-ai intepat? Astae…data viitoare mai si gandeste inaionte de a actua!

        • pentru limba română, ar fi bine sa nu mai fii idiot.toti incepeti sa va credeti doctori,dar nu santeti in stare sa rezolvati tema copilui de clasa a patra!daca parintii vostri nu va duceau de mana sa va vaccinati,azi unde dracu erati mai retardatilor?! in cel mai fericit caz,niste cronici cu cine stie ce boli recidivante, gen piomelita,hepatita cronica,tbc.dar voi santeti destepti,stiti mai bine!

          • Vaccinurile cu care ne am vaccinat cand eram mici au fost testate ani la rand nu ca acum in 2 luni ai facut vaccinul sau există si altă variantă ori lau avut deja preparat dar tot experimental se chiamă acum se experimentează direct pe noi umani si nu pe animale cum sau procedat cu celelalte dea lungul anilor

          • Cu acele vaccinuri, bolile au fost eradicat. Acele boli! Se pare că acest vax în nu are efect în acest sens!

          • Hepatita cronica și celalalte care le menționați au avut un vaccin care protejează studiat mult de-a lungul timpului. Probabil ca vaccinul contra covid va funcționa după mult mai multe studii. Deocamdată e mai mult un experiment testat atât pe animale cât și pe persoane care din câte vedem nu prea funcționează

          • Te crezi destept dar nu esti,se numeste poliomielita ,vaccinul asta se face odata n viata nu din 6 in6 luni inteligentule.

      • Dacă te-ai informa corect,vei vedea adevărul, așa că numai cine are ochi de văzut, vede.

      • idiotule, tu cand erai mic ai primit vaccin din 3 in 3 luni??? asta nu e vaccin si nu inteleg cum de nu vedeti, asta este o injectie care nu te ajuta la nimic!

      • Îți donez eu si doza mea asa o sa fii sanatos tun.poate avem gândire de maimuță dar tu ce gândire ai…ce te interesează pe tine de ceilalți ce fac cu viața lor t-ai imunizat stai în banca ta și aștepta rezultatul final sa vedem atunci cine are creier de maimuță….

      • Vacinează-te și cu dozele mele 😉 poate scăpăm lumea de sclăvăi ca tine 😉 nu tot ce zboară se mănâncă , informează-te , că nici ei nu mai știu ce minciuni să bage , poate te ajută Dumnezeu și îți faci și a 100 doză 😉

      • E drept ca uneori maimuțele se cred oameni deși sunt maimuțe, și ii vad pe alții care de fapt sunt mai inteligenți maimute

      • Ai băgat în tine o substanță despre care nu știi nimic și te mai și lauzi că ești intelighent!😃

        • Ba da,stie ce e,este tehnologia mRNA !
          O parte inactiva a virusului care ajuta sistemul imunitar sa creeze anticorpi pentru varianta activa de virus !
          Faceti vaccinul sa scapam dq de pandemie si de virusul asta !
          Romania,trezeste-te !

      • Esti dus rau . Pai daca intepatii sint cel mai afectati de omicron care I un gutura cel multi pt neintepati , atunci de ce spitalwle sunt pline de intepati , ca si tine, de afectati de omicron cu forme grave ca altfel nu ar fi internati?!

      • Ce prost esti 😂😂😂 bagati-ash 20 de doze in gaoz 😂😂💉💉💉

      • Se vede cat de bun e vaccinul nu? Nu are rost sa va jigniti intre voi pentru o decizie pe care fiecare o adopta pentru el insusi….faceti ce vreti, dar mai cititi si cate o carte…poate va treziti.

      • Si tu esti o vaca!Sau un bou!Eu sunt asistentă, NU am facut nici un.vaccin la copii din fericire, si sunt singurii copii din clasa care au facut cele mai.usoare forme de boli ale copilariei, nici macar febra, 3 zile de boala foarte lejera in timp ce dintre colegii au avut nevoie si de spitalizare. Informeaza te oaie !Nu sunt vaccinuri ca odata, sunt complet otravuri, OGM uri, formaldehide, celule din copii avortati ,embrioni de maimuta …care esti tu. Cauta Dr Montanier, laureat Nobel pt .medicină si vezi ce marturii aduce …Da ți si doua palme!

      • Se pare ca habar ai! Unde ai mai pomenit tu vaccinare de 4,5 ori in maxim 2 Ani?! Care sant prostii?!
        Cum vezi viata ta daca guvernul iti impune sa Te vaccinezi la 4 sau 6 luni ptr Ce? O gripa??!!!

    • In Portugália unde má aflu avem 40.000 cazuri pé zi ,mai exact GRIPA, iar cei nevaccinati sunt internati,din cê in cê mai mult copii,morti 10-25 pé zi cam toti batrani intre 70-90 ani in compartie cu 200-300 morti cand erau 6.000 de cazuri si vorbim de o tara cu 10.000.000 milioanr de locuitori.
      Nu sunt vaccinat má protejez cat pot dar cu siguranta vaccinul ajuta!
      Nu sunt pro sau contra fiecare cu decizia lui problema este si vá fi noua discriminare!

  2. Haide Arafatule
    Iohanus barbatule,
    Haide Catzu,hai,
    Trageti hora bai!!

    Duamna Vonder leya
    Hai rapid cu cheia
    Descue la stocuri
    Ca e rost de cecuri

    Dute intins la Pfaizer
    Ca e rost de kaizer
    Si cere sa ti dea
    Cat vaccin or vrea

    Vaccinam copiii
    Si mortii si vii
    Banul sa se se adune
    Din minciuni cu spume!

  3. Eu vreau un vaccin care sa-mi dea imunitate macar pe 1 an. Vaccinurile covid care au aparut, iti dau o slaba imunitate pe 3 luni. De asta le consider injectii. Mi-e frica de injectii si nu suport sa le fac asa des. Astept un vaccin mai performant.

    • Vaccinurile apărute au o concertare prea mare ceea ce duce la distrugerea sistemului imunitar. Drept urmare dupa 3 luni sau cel mult 6 luni omul vaccinat trebuie sa ia o noua doza lentru a da un “șut in fund” organismului pentru a reacționa la ceea ce a sa vie … Totul e plănuit de sus ! Cu cat apar mai multe injectii cu atat se curata mai multu oameni si in acelasi timp cresc si fondurile celor din Big Pharma .😣

  4. Calmativa , nu va jigniti, noi toti nu stim nimic, suntem doar oameni speriati de boala si restrictii. Dumnezeu sa aiba mila de noi.

  5. Se scrie “du-te”…ajuta-ne, lasa-ma, du-i, scrie-le, treziti-va, prinde-l, citeste-o… zic si eu, dar “bunico, fetito, Maricico”…Daca tot iti scrii NUMELE undeva, verifica!
    Lectia a doua: sa stii, sa scrii, sa vii, sa obtii, sa sustii, sa intervii, asa dupa ureche, fara explicatii gramaticale.
    Lectia a treia: nostri, vostri, INTOTDEAUNA!
    Lectia a patra: copii( doi copii, niste copii, multi copii, cativa copii- are DOUA SILABE, doi “i”); copiii( copiii aceia, toti copiii, are TREI SILABE), dupa ureche.
    Fara suparare, poate CHIAR INTERESEAZA pe cineva! Sa nu ne mai batjocorim limba! “Io scriu cum vreu io, cum vrea muschii mei”???
    BA NU!

    • …și totuși… diacriticele în limba română SUNT OBLIGATORII!!! dacă tot dăm lecții…

    • Arafat pe care il ascultati si urmati stie cum se scrie corect in limba Romana?
      Asteptam lockdown pe tema incalzirii globale, latraii in frunte cu Iohanis au inceput propaganda deja.

    • Cred ca principalul Motiv , de a resctiona arat de….agresiv intre noi( e Absurd) ,este Teama ! Teama …TUTUROR: INCULTI…SEMIANALFSBETI….CULTI….INTELIGENTI…. ETC ETC ! Evident,celor cu Neuroni Functionabili, Umani in definitiv…..lo se termina Radarea ,la Asemenea Comentarii Ridicole……Nu merita! Ne jignim intre noi,in timp ce ” mai marii” Lumii ,rad copios ,vazand reactiile Turmei ! E mai simplu decat va imaginati ,oameni buni: Unu ‘ ,Nu crea sa se vaccineze! E Alegerea lui! E Viata Lui! I si asuma Riscul! Vrajeala Aia cu ” respecta pe cel de langa tine….respecta societatea ” …..era Valabila ,daca ” VACCINUL ” te vindeca ,cu adevarat de Raceala asta…..Unila mea Parere Personala ! O zi buna !

      • Scuze ptr ” greseli”….Domin BN Limba Romana…..je je je….exista un ” corrector, am Google español….si N am nici un chef acum,sa rectific….j e je…..Salutari Anonim !

  6. Xulescu vaccinurile la care faci tu referire, alea de le-ai făcut de copil, erau dezvoltate de institutul national Cantacuzino, special concepute pe genotipul nostru. Statul avea interes să aibă oameni sănătoși.
    Serurile de azi sunt produse de companii farmaceutice, care ar falimenta dacă oamenii ar fi sănătoși.
    Pe de altă parte, aș vrea să te întrebi cine, cum și când a demonstrat eficiența acestor seruri!?
    Încă de la începutul „Plandemiei” au fost oameni care fie au dezvoltat forme ușoare de boală, fie au fost asimptomatici. Corect!?
    După apariția serurilor, cine poate să zică că acestea au protejat cu adevărat pe cel înțepat!? De unde nu știm noi dacă acesta din urmă nu dezvolta oricum o formă ușoară ori poate chiar asimptomatică!?
    De altfel, necesitatea dozelor buster întăresc ideea că eficiența serurilor e zero barat și că totul a fost o înșelătorie.
    Apropo de înșelătorii și de minciuni. In contextul in care virusul ăsta s-a bucurat de cel mai mincinos marketing (adulți aminte de poza celebră cu încăperea aceia plină de coșciuge, din Italia, care s-a dovedit că era din urma naufragiului de la Lampedusa, fără vreo legătură cu Covid și câte și mai câte manipulări) crezi în cifrele autorităților!?
    De ce s-au oprit din numărat morții de Covid când au început să constate că doar 20% dintre cei raportați ca morți Covid ar fi putut să fie uciși de virus!?
    Se mai știe ceva de Comisia aia!?
    Știți că protocolul prevedea administrarea de Kaletra, medicament a cărui principal efect secundar este infectarea aparatului respirator superior și inferior!?
    Pe câți oameni au nenorocit cu Kaletra!?
    Normal că dacă îți e afectat sistemul respirator ajungi pe aparate la ATI. Normal că dacă îți bagă mai mult oxigen decât necesar, te sufoci și mori. Asta dacă nu cumva te rezolvă vreun stafilococ agățat cu ocazia intubării.
    Ce virus!? Ce mortalitate!?
    Chiar nu vedeți că totul a fost despre bani!?

    • 👍👏foarte adevărat. Să ne rugăm pentru toți vaccinatii căci printre ei sunt și cei din familiile noastre,ca efectele adverse ale așa zilelor vaccinuri să nu aibă repercursiuni grave asupra lor. Doamne ajută!🙏🙏🙏😪

    • Bine punctat. In plus verificati datele oficiale ale Ins Nat de Statistica sa vedeti numarul mortalitatii generale in Ro. Sa vedet sa exista un trend crescator al mortalitatii, si sa vedeti daca 1, 2.la mie justifica pandemia.

  7. Celebra dr Beatrice Mahler e manager sau medic? Cu care din cele doua se ocupa ca vad ca le știe pe amândouă. Dacă e director înseamnă că nu practica medicina! Vorbește din amintirile din studenție?

    • Mai bine nu mai deschizi internetul, decât să aberezi pe subiecte ce nu le poți stăpâni!
      Minte îngustă ce ești… Păi ca să ajungă manager de un spital de exemplu, crezi că înainte a fost brutar sau croitor, bă zevzecule?!
      🤦‍♂️

  8. Exista o logica: vaccinurile au deschis calea virusului. De aceea nevaccinatii NU se imbolnavesc. Cine indrazneste sa spuna adevarul? Nimeni. Dar minciuna are totusi picioare scurte; ceva , ceva va iesi la suprafata din minciuna secolului.

    • Bai, cum adica nevaccinatii nu se îmbolnăvesc? S-au imbolnavit si au murit destui nevaccinati. Si acest articol nu garanteaza ca nrvaccinatii nu se vor îmbolnăvi de omicron, inca se studiaza aceasta tulpină.

      • Asa ne-au informat Digi24, ProTv, Arafat, Rafila, etc, dar unii s-au mai informat si din alte surse interne si externe, surse care nu au luat bani de la stat pentru reclama la vaccinuri.

  9. Daca virusul este frecvent in randul vaccinatilor, nu este limpede ca sistemul imunitar al acestora a fost dat peste cap, chiar de vaccinuri ?! Aici nu trebuie sa fii specialist ca sa realizezi acest lucru, nu trebuie sa fii nici pro nici contra, ci pur si simplu rational, macar in ceasul al 12-lea. Arafat, Jurma, s.a. nu mai pot da inapoi dupa aproape 2 ani de campanie agresiva, nesimtita si ticaloasa(greu sa te abtii de la epitete).

  10. Nu va mai dati, docti in gramatica dulcelui nostru grai… Cand, tanti Claudita, ziarista noastra de serviciu, scrie in fraza a doua, din articol ”cert este inCA CA…”, ce pretentii sa mai ai de la epigoni???

  11. Pertinenta observația privind exprimarea jalnică a pretinsei ziariste: „încă că”. Se adaugă disfuncționalităților majore privind logica textului – o dezinformare cap-coadă.

    • hm, mai sunt și erorile de tastatură… „încă că” ar putea să fie foarte ușor „însă că”, dpv gramatical destul de corect, nu credeți? în fond e doar o literă, și dacă citiți cu atenție… am mai putea găsi câteva erori asemănătoare… doar zic

  12. Mda. Parerile sunt impartite.E bine totusi sa ne protejam si sa respectam cu strictete regulile de igiena personala. Zi frumoasa tuturor !

  13. N=?
    Adică: după câte astfel de injecții succesive, corpul uman decedează? Vom afla curând. Ne vom trezi într-o dimineață, că milioanele de vaccinați, nu mai ies din case și nu va mai fi cine să-i îngroape.

  14. Exista dobitoci pe aici care confunda vaccinurile ‘ceausiste’, alea CORPUSCULARE, cu AGENT PATOGEN INACTIVAT, testate si ras-testate, produse IN TARA, cu astea necorpusculare, genetice, ARNm netestate, produse in laboratoarele lui Bilica la supersecret, care fac prapad in sistemul imunitar, sistemul reproducator si cu groaznice efecte pe termen mediu si lung. De astfel de oi proaste au nevoie resetantii lumii ca sa-si aplice agenda (anti)demografica si bio-securizarea digitala a individului. In termeni uzuali se numesc USEFULL IDIOTS

    • Foarte frumos!Felicitări ptr cele relatate poate li se va deschide ochii într-un final și acestor….

  15. Eu, in calitate de „nevaccinat” ( pentru ca, mai nou oamenii nu mai sunt catalogati dupa religie, culoarea pielii, culoarea politica sau alte categorii…, asta fiind noua catalogare mondiala : „vaccinati” si „nevaccinati”…) am fost adesea „acuzat” ca ma iau dupa gura lumii si dupa fake news-uri legate de prostii precum cipuri in ser sau alte gogomanii … Tuturor le-am rapuns ca nu prostiile astea ma determina sa nu ma vaccinez, ci faptul ca acest vaccin interactioneaza direct cu ARN mesager…
    Din cate stiu eu, vaccinurile antivirale, in general, se bazeaza pe inserarea unei doze mici de virus, ca organismul sa identifice tulpina si astfel, sa creeze anticorpi pentru a lupta cu aceasta IN MOD NATURAL si nicidecum sa „dicteze”, direct, prin ARN mesager, celulelor ce au acestea de facut …
    Sa nu uitam ca ARN-ul (Acidul ribonucleic) are stransa legatura cu ADN-ul (Acidul dezoxiribonucleic), care este practic „amprenta” noastra la nivel celular. Mai exact : „ARN-ul mesager reprezintă un set de instrucțiuni pe care o celulă le folosește pentru a sintetiza proteine”
    De aceea, daca eu permit unui vaccin sa dicteze direct celulelor mele ce „proteine” sa sintetizeze, pe baza faptului ca niste „destepti” stiu ei ce-i mai bine pentru structura mea genetica, inseamna ca sunt clar un „cobai”, cu un creier cat o nuca si nu dau doi bani pe mine ca individ …

  16. Voi cei nevaccinati nu înțelegeți. Acum este ca și un război cu victime, chiar multe victime. Lumea încearcă sa lupte. Se vaccinează. La un război nu poți sa spui ca nu mergi,. Vrei sa câștigi războiul vaccineazăte. Alta cale nu e acuma.

  17. Sunt câte unii retardați pe aici cunoscători de medicină, care după ce au studiat publicații și tratate internaționale în domeniul virusologiei au ajuns la concluzia că vaccinul dăunează sănătății și le pune în pericol viața. Vai poola voastra de dobitoci…deosebiți !

    • Dacă tu ești „deștept”, și nu „dobitoc”, ca noi ceilalți, atunci nu ai decât să-ți faci multe alte „rapeluri”, până o să ajungi să DEPiNZi de vaccinul ăsta, pentru că sistemul tău imunitar va fi PRAF, pentru că ăsta este interesul lor – „FiECARE PACiENT ViNDECAT, ESTE UN CLiENT PiERDUT”. Nu ai decât să ai încredere î
      n sistemul sanitar … Mult succes, dar … !!!

    • Tu, mai mult ca sigur, esti unul dintre „inteligentii” aia care nu citesc nici la alimentele de baza prospectul, pentru ca, „UE stie mai bine ce este bun pentru toti” …

  18. numai un nazist nenorocit poate concepe vaccinarea obligatorie.. sa va ia dracu de vaccinisti

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger