AcasăCORONAVIRUSMinistrul Educației, anunț de ultimă oră. Ce rubrici va conține, până la...

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră. Ce rubrici va conține, până la urmă, formularul pe care-l vor primi părinții, pe tema vaccinării

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră pe tema vaccinării. Ce întrebări va conține, până la urmă, formularul pe care-l vor primi părinții

Cu două săptămâni rămase până la startul noului an școlar, în 13 septembrie, și în așteptarea detaliilor conținute de ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății privind condițiile în care va începe școala, dat fiind contextul generat de noul coronavirus (COVID-19), părinții au aflat un amănunt important.

Sorin Cîmpeanu a făcut referire, marți dimineață, la acel formular pe care ar urma să-l completeze părinții copiilor, pe tema vaccinării.

E vorba despre formularul cu întrebări despre vaccinarea copiilor. Și care ar urma să fie distribuit odată cu începerea școlii, înscris care, conform precizărilor ministrului Educației, va avea nu două, ci trei rubrici.

”Avem în momentul de față 650 de centre de vaccinare cu 815 fluxuri disponibile. După ce vom finaliza acțiunea de informare, la nivelul fiecărei școli este desemnată o persoană pentru a facilita legătura între DSP și părinți, pentru a răspunde tuturor întrebărilor părinților despre vaccinare, pentru a putea să își exprime un acord sau un dezacord informat într-un formular, care va fi lansat în data de 13 septembrie, cu trei rubrici – «doresc să vaccinez copilul», «nu doresc să vaccinez copilul», «sunt indecis»”, din câte a declarat Cîmpeanu.

Ce urmează?

Odată ce se vor primi aceste formulare completate de către părinții copiilor, se vor pune cap la cap răspunsurile, astfel încât să se stabilească exact ce e de făcut mai departe, în sensul în care sunt mai multe opțiuni favorabile vaccinării.

”Se vor centraliza răspunsurile pozitive. Dacă sunt, spre exemplu, 50-60 de răspunsuri într-o școală pozitive, există disponibilitate din partea colonelului Valeriu Gheorghiță de a organiza echipe mobile de vaccinare, care să meargă în școli și care să își poată planifica și resursa umană, și numărul de doze necesare pe baza răspunsurilor care vor fi furnizate, și de asemenea și timpul pe care acea echipă mobilă îl va petrece în școală pentru vaccinare. Deci organizăm tot acest proces pentru a susține vaccinarea în școli”, a mai precizat ministrul Educației.

Gheorghiță: Cred că aceste ședințe cu scop informativ până la urmă aduc beneficii importante

De altfel, încă de zilele trecute, Valeriu Gheorghiță, medicul aflat în fruntea Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, fpcuse la rândul său referire la astfel de acțiuni de informare destinate lămuririi întrebărilor pe care le pot avea părinții pe acest subiect. ”Împreună cu Ministerul Educației vor avea loc în perioada următoare, foarte probabil începând cu luna septembrie, acțiuni de informare online în cadrul ședințelor cu părinții în care reprezentanți fie din direcțiile de sănătate publică, fie din corpul medical din fiecare județ, va fi prezent la aceste ședințe online și va răspunde întrebărilor absolut legitime și firești pe care părinții, dar și cadrele didactice le pot avea în legătură cu vaccinarea.

Cred că aceste ședințe cu scop informativ până la urmă aduc beneficii importante, atât în rândul elevilor, în rândul copiilor eligibili, dar și în rândul aparținătorilor, părinți, bunici, cadre didactice, care pot în felul acesta să afle informațiile de care au nevoie pentru a fundamenta decizia legată de vaccinare”, declarase Gheorghiță, în urmă cu exact o săptămână, într-o conferință de presă.

384 afisari

3 COMENTARII

  1. @ Consiliul Științific ce opinie are despre vaccinare , ? Deci, dacă părinții sunt informați corect despre vaccinare și „tranzacționarea” imunităților pentru care își dau acord scris, pornind de la ideea că imunitățile la vârste mici sunt în cea mai mare parte nealterate, ?

  2. & Sunteți de părere că ăștia de guvernează în astfel de vremuri pregătesc „dictaturi luminate”, în care actualele generații, care nu au încă datorită reglementărilor despre vârstă, capacitate decizională legală, nu vor avea de ales prea multe chestii, findă au decis alții anterior pentru ei, chiar și prin împrumuturile guvernamentale, ?

  3. @ Păi , „înțelepții” s-au apucat să „tranzacționeze” imunități, pentru realizarea „imunității bolșevice globale”, de la persoane fără drept legal de decizie , prin acesări la sistemului de învățământ, și vor să se ascundă de responsabilități după cei ce au dreptul de sămnătură la minorii incluși în sistemul de învățământ, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger