AcasăCORONAVIRUSMinisterul Sănătății pregătește viitoarea pandemie. Amenzi de 3.000 de lei pentru nerespectarea...

Ministerul Sănătății pregătește viitoarea pandemie. Amenzi de 3.000 de lei pentru nerespectarea restricțiilor

Alexandru Rafila pregătește noile amenzi pentru pandemie

Din toate modificările și completările aduse de Ministerul Sănătății la Hotărârea de Guvern privind sancțiunile pentru încălcarea normelor din domeniul sănătăţii publice, două sunt extrem de importante. Prima este introducerea, în premieră, a unor amenzi usturătoare pentru nerespectarea restricțiilor și nepurtarea măștii în situaţii de risc epidemiologic, semn că Alexandru Rafila se pregătește pentru o nouă pandemie. Pentru a mai atenua șocul, o altă sancțiune introdusă este pentru spitalele care mai cer acum teste Covid la internare.

În procesul evoluţiei legislaţiei naţionale în domeniul sănătăţii publice și în contextul armonizării cu legislaţia Uniunii Europene, au fost elaborate şi aprobate noi reglementări în domeniul sănătăţii publice, care nu prevăd, însă, sancțiuni, susține Ministerul Sănătății în nota de fundamentare a unui proiect de hotărâre de guvern.

Potrivit acestuia, constituie contravenții și se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 3.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv cu amendă de la 5.000 lei la 10.000 lei pentru persoanele juridice, nerespectarea măsurilor necesare în domeniul sănătăţii publice cu caracter temporar, în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, pentru prevenirea introducerii şi limitarea răspândirii bolilor infecto-contagioase pe teritoriul României. Modificarea vine după ce amenzile din pandemie au fost anulate pe bandă rulantă în instanță, pe motiv de neconstituționalitate, dat fiind procedurile legislative defectuoase.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, se asigură, astfel, că, la următoarea pandemie, toți cei care vor mișca în front vor primi amenzi usturătoare. Pe de altă parte, abia acum ministerul s-a trezit să impună sancțiuni managerilor de spitale care cer teste Covid la internare. Potrivit proiectului de act normativ, aceștia vor primi amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 5.000 de lei pentru nerespectarea obligației de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienţilor în unităţile sanitare publice, precum şi a accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

Se întorc vremurile tulburi

Noua hotărâre de guvern aduce sancțiuni și pentru lipsa de informare a rudelor despre pacienții internați, luându-se, în calcul, de fapt, interdicția pentru aparținători de a vizita pacienții. Semn, din nou, că se întorc vremurile tulburi.

Astfel, vor fi sancționate cu amenzi între 2.000 de lei și 3.500 de lei, persoanele fizice, și între 5.000 de lei și 7.000 de lei, persoanele juridice, care nu respectă legislația în vigoare privind obligația unităților sanitare publice de a elabora proceduri şi de a implementa un sistem de informare a aparţinătorilor pacienţilor care să permită ca la cel mult două ore de la internarea pacientului să fie comunicate informații aparţinătorilor, telefonic/prin sms, la cerere. Aceste informații trebuie să cuprindă secţia/compartimentul unde este internat, numărul salonului, etajul, numele medicului curant şi numărul de telefon apelabil pentru informaţii despre starea de sănătate a pacientului, cu respectarea drepturilor pacientului. Aceleași sancțiuni se vor aplica și pentru nerespectarea de către secţiile/ compartimentele unității sanitare publice a obligaţiei informării telefonice, zilnice, a aparţinătorilor, prin medicul curant/medicul de gardă/ personalul desemnat, despre starea şi evoluţia pacientului, cu respectarea drepturilor pacientului, în situaţia în care programul de vizită este suspendat.

Echipamente de protecție

Sancționabile vor fi și  neafișarea, la loc vizibil, la intrarea în unitatea sanitară publică a programului zilnic de lucru a medicilor curanți, în vederea solicitării aparținătorilor pacienţilor internaţi pe oricare dintre secţiile/compartimentele unităţii sanitare de a discuta cu medical curant, precum și neasigurarea pentru vizitatori, în mod gratuit de către unitatea sanitară, a echipamentului de protecție adaptat în funcție de gradul de risc al secției. Amenzi între 2.000 de lei și 7.000 de lei vor primi și cei care nu respectă suspendarea programului de vizită la nivelul unităţii sanitare publice  în situaţiile de risc epidemiologic.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.545 afisari

39 COMENTARII

  1. ☠💀🏴‍☠️👻👺👽🤬👿😈😡🥵🐍🤡🤢👹😱🧨🔥⚰💩💩💩💩💩💩💩🍽🍽🦴🦴🦴🦴💩💩💩💩🍴🍴🐑🐑🐏💩💩💩🥄🥄🥢🥢💩💩💩💩💩💩💩
    47 afisari

  2. asa, si cine o sa dea amenzile?
    aceiasi ghiolbani de militieni si jandarmi care acum au pretentii la salarii marite?
    aceleasi cozi de topor carora judecatorii le-au anulat amenzile si unii dintre ei au fost pusi sa le plateasca din propriul buzunar?
    paduchi si carpe, carpe si paduchi… cu sau fara epoleti.

  3. ati observat o chestie, romanii nu se rascoala aproape niciodata si atunci cand o fac nu au un program clar in minte. ati vazut ce batalii s-au dat in pandemie in Olanda, Grecia si unele state din US plus Canada?

    • Si cu toate astea sunt toti vaccinati astia de-l admiri tu din pedophile country….plm de prostalau

      • Esti o erectie maxim de analfabeta. am zis UNELE state. De Florida ai auzit? Dar de protestul camionagiilor? Asta asa ca un exemplu la prima vedere. De Amsterdam nu mai vorbesc. Inca se bat aia pe acolo dar acum s-a schimbat motivarea oficiala.

  4. Isi permit jigodiile, pentru ca nu i-am tras la raspundere si nici nu ne-am dus peste ei in casele lor, ca sa le fie frica.

    Mastile sunt ineficiente, exista o căruța de studii, covidul nu exista decat in computere si ca instructiune in serurile mARN. RT-PCR e fraudulos, pt ca nu poate diagnostica o boala, e un proces pentru domeniul cercetarii, nu un test care sa dea diagnostice.
    Pușcaria e un loc prea frumos pentru criminalul rafila si toti ca el, care au sangele romanilor si mai ales al copiilor pe mainile lor spurcate de crime pe banda rulanta.

  5. Si aceasta initiativa a lui Rafila, indiferent de vectorii care l-au determinat sa o intreprinda, VA DUCE LA PIERDEREA URMATOARELOR ALEGERI DE CATRE PSD-UL ALIAT CU NAZISTII DE LA pnl.
    Ar mai trebui astfel de actiuni pentru ca finalul acestor haite politice sa fie pecetluit !

  6. Asta este urmarea daca acesti criminali nu au fost bagati la puscarie.
    Rafila la racoare, impreuna cu Arahat, Johanus, Catu, Orban, Cercel Streinu de neam si toata gasca de penali.
    Nu-i bai, vine si clipa judecatii…

  7. Revin cu retorica intrebare : a declarat asta public cati bani a primit de la faizãr din 2014 pana in prezent ?!?

  8. Spurcaciunea psd-istá,satanista ,fiul unui abject securist,continua genocidul cu false pandemii!
    De ráie la kur,si máini scurte sá aiba parte aceastá mizerie umaná!
    Deschide ochii,romane!

    • Nu, nu, asta-i vina ta si a celor ca tine. Ce naste din pisica soareci mananca! Degeaba il injuri acum, trebuia sa iei gatul cand ai auzit de el. Daca nu poti sa-l dilesti, taci din gura si joc de glezne!

  9. Urinez pe restricțiile și pe amenzile lui Rafila. Dacă în decembrie 2021 eram pregătit inclusiv să-mi pierd slujba și chiar viața decât să mă vaccinez, acum sunt și mai hotărât. Nu există motiv pentru vaccinare și pentru restricții a căror unică justificare sunt poveștile unor „specialiști”, care povești sunt contrare a tot ceea ce s-a învățat în facultățile de medicină și, pe deasupra, mai sunt și susținute de indivizi ca Bourla, Gates, Imbri, Arafat, Diaconu, etc, persoane care n-au nici-o legătura cu medicina adevărată, cu infecțiile și cu vaccinarea forțată. Am fost des la biserică, am studiat Biblia din scoarță-n scoarță (mai ales pe timpul restricțiilor) și cred din toată ființa mea în justiția dumnezeiască pentru a mai băga în seamă niște cremenali umani care și-au vândut sufletele lui Satanas.

  10. Ce tot spuneti ? ” Guvernul meu ” alcatuit din plagiatori in frunte cu primul plagiator,hotomani,incompetenti,pitiponci,cu ohii si preocupari numai dupa ciordeala, ” da’ noua ce ne iese ? „,creste mereu in sondaje. ” Io sunt multumit de cum lucreaza guvernu’ meu,mi-a suplimentat bugetu’ cu 30%,am bani de tocat cacalau „.

  11. Sigur se pregateste, s-a anuntat si in vest. Invata din greselile din pandemia trecuta dau legile de care e nevoie sa poata pune lumea la punct. Pandemia nu va fi pentru o noua boala, ci pentru un nou vaccin care de fapt este scopul. Sper ca romanii sa reziste si de data asta oamenii sa fie uniti impotriva presiunilor si a minciunilor oficiale

  12. Dute in pustiu cu amenda ta ,tu trebuie sa dpui romanilor care te plateste ce faci cu sist de sanatate care a ajuns o mare morga.

  13. In anul 2023 trebuiau publicate studiile stiintifice finale si concluziile , asupra perioadei de vaccinare EXPERIMENTALE anticovid , asa cum s-a stabilit prin protocolul initial . Nici experimentala nu a fost , nici cercetata nu a fost , nici concluzii nu au fost trase Acest individ , doctor , ministru etc , incalca cu buna stiinta acest fapt si comite un abuz in serviciu , anticipind neanticipabilul , in lipsa unor concluzii macar elementare . Procuratura probabil e plecata sa caute infractorii , dar ziaristii onesti il pot da in judecata pe acest individ doctor , ministru etc pentru abuz in serviciu .

  14. Rafila ne va SUUUUUUGE poooooola cu totzi bugetarii in frunce.

    Johannis sa mi-o belianis…SI cu cooorva tuta de nevasta-ta

    SRI SI Sie sa o ia lu muuuuie..

  15. Prafila mai incearca si el s amai sperie niste cobai tefelisti vaxxinati bine in cap cu 3-4 doxe, ca altii nu merg dupa fenta lui !! Oricum, cand Billie Fukin` Gates va da drumul la urmatorul virus mortal, cica astia au refacut si virusul ciumei bubonice, cam prin 2024 toamna, lumea deja va fi in anarhie aproape totala, asa ca deja va fi cam prea tarziu, dar e clar ca de atunci chiar va fi care pe care, la modul foarte serios !! Iar cei care vor baga in ei si noul vaxxin demonic miraculos, aia sigur vor da coltul rapid, ca doar nu vor fi iar vitamine in ele 🙂 Bai prafila, sa vezi ce schimb de cravate o sa iti faca si tie romanasii, dar nu numai tie, daca nu iti vezi de pw-ula ta, si de viata ta de parazit nazist ordinar !!

    • PE RAFILA JUNIOR TREBUIE ATÂRNAT ÎN ȘTREANG CA PORCII LA ABATOR!😠😏😒
      LUI RAFILA JUNIOR TREBUIE SĂ-I REZERVĂM UN LOC LA PERIPRAVA UNDE TASU’ ALEXANDRU RAFILA TORȚIONARUL A TORȚIONAT PESTE 1500 DE DEȚINUȚI POLITICI ÎN PERIOADA 1948-1953!,😒😠😏

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger