AcasăCORONAVIRUSMedicul Flavia Groșan: ”Au blocat un antibiotic care ar fi distrus Covidul!”

Medicul Flavia Groșan: ”Au blocat un antibiotic care ar fi distrus Covidul!”

Interese suspecte în blocarea unui antibiotic uimitor

În 2016, întreaga comunitate medicală din lume aștepta cu entuziasm aprobarea unui antibiotic de generație 4, care ar fi urmat să spulbere produsele similare de pe piață. Medicii români, care au participat la studiile clinice, ne spun că acest medicament s-a dovedit extraordinar în tratarea tuturor pneumoniilor, fiind convinși că antibioticul ar fi distrus Covidul.

Solitromicina, regina absolută a tuturor antibioticelor, a fost blocată suspect de FDA, Agenția americană a medicamentelor, după ce a trecut toate studiile clinice și s-a dovedit a avea un efect incredibil în tratarea tuturor tipurilor de pneumonii. ”Urmează să apară macrolidul de generația a IV-a. Eu aici am învățat, am participat la acest studiu în 2002-2003. Iar acest antibiotic stă ascuns în dulapurile FDA, care nu-i dă drumul. Când va apărea acel antibiotic va fi un bum pe piața antibioticelelor. Eu l-am simțit din studiul clinic, este extraordinar macrolidul de generația a IV-a. Din 2016 s-a încheiat studiul și tot atunci au crescut acțiunile Cempra, că se aștepta intrarea pe piață a Solitromicinei. Dar la ședința FDA s-au mai cerut câteva studii. De ce? Cum a fost făcut un vaccin în 3 luni și la ăsta nu-i dau voie? Medicamentul este extraordinar pe tot ce înseamnă pneumonii virale și atipice, tot ce înseamnă Covid, chiar și pe pneumonii bacteriene va merge. Este un medicament ieșit din comun. Eu când și când mai mă uit pe FDA să văd ce se mai întâmplă. Este cu mult peste claritromicină, pe care o folosesc acum în schema de tratament Covid. Dacă ar da drumul solitromicinei ar fi însă mult mai ușor de tratat Covidul”, ne spune dr. Flavia Groșan, specialist pneumolog și bronholog.

Retragere dubioasă

După ce în 2016 compania Cempra Pharmaceuticals a depus cerere de autorizare a antibioticului de generație 4, solitromicina, la Comitetul pentru medicamente de uz uman al Agenției Europeane a Medicamentului, la scurtă vreme cererea a fost retrasă de producător. Astfel, în data de 27 martie 2017, Triskel EU Services Ltd a informat oficial Comitetul pentru medicamente de uz uman (CHMP) că dorește să își retragă cererea de autorizare de punere pe piață pentru Solithromycin Triskel EU Services, destinat tratamentului pneumoniei comunitare, al antraxului prin inhalare și al tularemiei prin inhalare. În scrisoarea prin care înștiințează agenția cu privire la retragerea cererii, compania a declarat că hotărârea sa de a retrage medicamentul are la bază o solicitare din partea Agenției pentru Alimentație și Medicamente din Statele Unite, prin care i se solicită furnizarea de date suplimentare privind siguranța, care să susțină autorizarea medicamentului în SUA. Compania anunța atunci că intenționează să includă aceste date într-o nouă cerere de autorizare de punere pe piață în UE.

Împiedică dezvoltarea bacteriilor

Solitromicina acționează blocând producerea de proteine bacteriene și împiedicând astfel dezvoltarea bacteriilor. Compania producătoare a prezentat date din trei studii, care au cuprins în total 1.855 de pacienți cu pneumonie comunitară, în cadrul cărora Solithromycin Triskel EU Services a fost comparat cu alte antibiotice (levofloxacină și moxifloxacină). Nu s-au efectuat studii pe pacienții cu antrax prin inhalare sau cu tularemie prin inhalare, iar compania a prezentat date din studii de laborator. Îngrijorarea Comitetul pentru medicamente de uz uman la momentul depunerii cererii de autorizare se referea la faptul că nu fuseseră prezentate suficiente date în sprijinul utilizării medicamentului pentru antrax prin inhalare și tularemie prin inhalare. De asemenea, existau îngrijorări că solitromicina ar putea fi nocivă pentru ficat. Din 2017 până în prezent, solitromicina a dispărut efectiv de pe radarele medicale, iar întrebarea rămâne la fel de obsedantă: oare de ce?

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
26.305 afisari

12 COMENTARII

  1. DE CE? Pentru că planul pentru covid memarase deja din 2015, iar în 2017, 2018 s-au vândut milioane de chituri pentru testare, Atenție, Covid 19. ?!

  2. Banii vorbesc. Nimic altceva. Medicul Grosan trebuia sa ramana in umbra, sa nu iasa la rampa. Ma tem ca va avea de suferit. Sistemul nu-i iarta pe cei care ii strica planurile de inavutire, de asta data.

    • Tot timpul ne temem și anticipăm – nu fără temei – că temerarii vor avea de suferit. Atît facem: anticipăm și, cînd se întîmplă, stăm cu mîinile în sîn, băgăm capul între urechi și ne văicărim. Așa s-a întîmplat și cu alți patrioți care ” au ieșit din rînd ” – precum Corneliu Vadim Tudor, în fine, indiferent de ocupația sau vocația lor, medici, artiști, oricine – în loc să le strîngem NOI pe ale noastre (rîndurile), să ieșim, naibii, din case, să-i apărăm pe temerari (mereu îi lăsăm singuri) și să le dăm în cap nenorociților care distrug România, de 30 de ani. Pînă nu ne termină ei pe noi ( mult nu mai e). ” M-am saturat de atîta lașitate la Poporul Român ” – spunea, cu năduf, Vadim. Pînă cînd, oameni (totuși) buni?

  3. Criminalii blochează tot ce este bun si folositor omului. Pentru că scopul lor primordial este exterminarea a cât mai multor oameni. Pe orice cale. Injectarea de tot felul de substanțe în spitale, oxigenare insuficienta, lipsa tratamentelor pentru bolnavii cronici, indiferența pentru cei din spitale si lasarea pacientilor in starea de legume după sedare, lasarea bolnavilor fara hrana si apa, disculparea continua a medicilor in orice situație de malpraxis sau altele de acest gen, protejarea medicilor de către autorități indiferent de cate tîmpenii fac in spitale. Stat de drept? Pe dracu! E dictatură medicală criminală! Pe față. Iar cu doctorița aceea care a vindecat 1000 de oameni, ce aveți naziştilor? Dacă a vindecat, nu este bine? De ce dați peste mâini celor care fac bine. Vă ia vouă caimacul? Voi ce dracului vindecat, că mai mult omorati oamenii la ATI. Plus ca vaccinați oamenii cu ser de 2 lei, cu zeamă de cimpanzeu. Sunteți criminali cu acte. Vă dați seama ce o să fie cu voi după cei 4 ani de guvernare? Dacă ii apucati! Aveți idee ce o sa se aleagă de partidele voastre? Ia faceți un exercițiu de imaginație. Furia oamenilor a atins cote alarmante! E DE RĂU!

  4. Atata lasitate la romani !Dr Paunescu la Timis.dr.Grosan la Oradea,Becali,TRATEAZA oamenii de covid cu medicamente ieftine,guvernantii dau miliarde pe apa de ploaie!!!!!!Cat mai dureaza aceasta bataie de joc?A inceput sa-mi placa de V.Orban pt. ca tine la poporul lui,tine cu tara lui,il doare la dos de ce zice ue.In tara asta nu ami exista PATRIOTI ADEVARATI?

  5. Este doar un alt antibiotic, anti+bios, adică anti-viață.
    În primul rînd nu este nici un „noul coronavirus”.

  6. Facerea de bine e…hula impotriva consiliului/sinedriului satanic care conduce lumea. Asa a fost mereu. Stapanitorul acestei lumi nu sufera sa faci bine si sa spui adevarul. Vine documentul de cetatenie universala care va da dreptul nomazilor si brunetilor sa vina peste noi, se cheama pasaport de vaccinare si face parte din profetiile poporului ‘ales’ sa fie ei cetateni de onoare ai globului sau statului planetar. Am informatii ca si indienii vor lua pe spaga aceste pasapoarte ca sa invadeze Evropa/noul Israel. Serviciile indo mongole vor sa cucereasca Evropa si America si sa ramana ei mostenitori. Acest plan orchestrat de fiii minciunii,camatarii mondiali, se numeste invazia lui GOG din tinutul MAGOG

  7. Este adevărat ! Știu despre acest antibiotic,cei cu infecție Covid sa folosească , Ventolin 2puf/ 12h, / levofloxacino 1/24h, budesonida 1puf/12h , paracetamol 1g. Am fost trata la spital privat cu aceasta schema eu și foarte mulți pacienți = 0 decedați la privat! Eu am luat virusul de 2 ori ,aceeași schema. Cred ca ai virus dar nu cred in vaccin. !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger