AcasăCORONAVIRUSMedicii ne cheamă în spitale. Preferăm să murim acasă!

Medicii ne cheamă în spitale. Preferăm să murim acasă!

Oamenii nu mai au încredere în spitale și în medici

Conducerea unui spital bombardat cu plângeri penale de malpraxis, deconturi fictive și ucidere din culpă a cerut presei să înceteze campania de denigrare. Pe motiv că pacienții se tem să se mai interneze. Și au toate motivele să se teamă, pentru că intrarea în spital echivalează cu o intrare pe culoarul morții.

Cazurile tot mai multe care ajung la redacția ziarului Național au ajuns să mă copleșească. Cruzimea, cinismul și dezumanizarea medicilor din spitale depășesc orice limită a imaginației. Și da, vorbesc la modul general, pentru că, în loc să facă un pas în față și să denunțe crimele din unitățile sanitare, medicii au făcut front comun în apărarea celor care au comis astfel de fapte. Știu că mai avem încă medici dedicați, profesioniști și cu dragoste de oameni, dar faptul că ei tac mă intrigă, pentru că asta îi face și pe ei complici ai sistemului.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Arad, care a înregistrat și continuă să înregistreze zeci de plângeri penale pentru abuz în serviciu, omor din culpă, deconturi fictive și malpraxis, a făcut conferință de presă și a cerut jurnaliștilor să înceteze campania de denigrare. ”Încep să ne plece medicii de la ATI din cauza presiunii mediatice la care sunt supuși. Cu acest prilej, v-aș ruga să încercăm să nu mai punem atâta presiune pe ei, pentru că și ei sunt oameni și ajung la un moment dat să clacheze. Da, și eu sunt de acord că, dacă cineva greșește, să plătească, dar vă rog să nu mai puneți presiune pe ei. Avem deja 2 medici de la ATI care vor să plece, unul deja și-a scris demisia. Singurele motive pentru care pleacă sunt aceste lucruri, îi este frică să pună parafa și pe prescrierea de antibiotic. Departe de mine gândul să spun că dumneavoastră sunteți de vină ( n.r. presa), dar și ei ajung la un blocaj. Să încercăm să discutăm, dacă auziți orice, ar fi bine s-o discutăm înainte să apară în presă. A fost un an foarte greu, trebuie să înțelegeți că nu e ușor să ajungi de pe locul doi național la număr de cazuri și de decese, pe locul 18 și zic că ne-am descurcat”, a afirmat directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Arad, Mircea Onel.

”Aveți încredere în noi”

Medicii de la spitalul din Arad au cerut ajutorul presei ca să-i convingă pe oameni să se interneze încă de la primele semne ale bolii. ”Să nu încerce să se trateze acasă, până când starea lor de sănătate se înrăutățește într-atât de mult încât nici noi nu mai putem să facem nimic. Trebuie să ne îndreptăm toată atenția spre conștientizarea populației. Să aibă încredere că facem tot posibilul în lupta cu acest virus. La spitalul din Grădiște 84 dintre cele 91 de paturi sunt deja ocupate”, a declarat dr. Dana Olar, medic primar pneumologie și șef de secție. Oamenii au avut încredere și s-au dus la spital, chiar dacă simptomele erau ușoare, dar a fost ultimul lor drum. Internarea în spital a urmat același tipar: stare generală bună timp de 3-4 zile, urmată de o decompensare masivă și de deces. Totul cauzat de tratamentele haotice și mortale aplicate. Și atunci, cum să le ceri oamenilor să se sinucidă?  ”Denigrarea asta în presă face rău și pacienților, nu numai nouă. Să nu credeți că nouă ne este ușor să vedem pacienți suferind, urlând sau că mor. Din păcate așa este boala. Unii fac forme foarte urâte și grave, unde tot ce putem face este să fim lângă ei, mai mult nu se poate”, a afirmat dr. Erika Repolski Simon, medic primar pneumolog în același spital.

Doar amenzi pentru tortură

În urma scandalului provocat de dezvăluirile singurului asistent medical de pe ATI din țară care a avut curajul să vorbească, măsurile luate de DSP au fost batjocoritoare la adresa victimelor. Astfel, în urma unui control efectuat la Secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, DSP a aplicat amenzi în valoare totală de 12.000 de lei pentru nerespectarea procedurii privind contenţia (legarea pacienților) şi lipsa parafei medicilor specialişti sau primari în foile de observaţie, unde există doar parafa medicului rezident an I sau II.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.114 afisari

12 COMENTARII

  1. Sa plece la dracu toti ”medicii” de la ATI, caci , oricum, nu se apropie de patul bolnavului.
    ATI se poate, chiar, desfiinta, fiindca nu este de ”folos” decit pentru a-i ucide pe amariti prin intubare si pulverizarea lor cu zeci de litri de O2, dar fara tratament.
    Ce e isteria asta ca nu ai sint ”paturi la ati” ?
    Adica nu mai sint capacitati de a produce cadavre, in numar cit mai mare, asa cum cer artizanii acestui razboi bacteriologic mondial !!!
    Popoarele trebuie sa iasa din pasivitate si sa inceapa pedepsirea celor care s-au transformat in calai !!!

  2. Pai daca se dau doar amenzi pentru tortura ia sa-i ia familiile celor ucisi pe calaii de medici la niste sesiuni prelungite de extragere de informatii stil Guantanamo si Jilava via Aiud plus Pitesti.

  3. Să nu mai pozeze ei în victime, să nu mai încerce să înduioșeze, să stoarcă lacrimi, pentru că și-au dezonorat meseria, au băgat capul în nisip și sunt complicii și parte a unui sistem criminal, devenind un fel de gardieni dictatoriali, în halate albe, ai spitalelor care au devenit penitenciare și centre de 3xterminare.

  4. Ati cerut si opinia medicilor de la ATI ? Au fost scheme de tratament „impuse” de sus? Daca e asa, s a incalcat independenta lor iar cei responsabili trebuie cautati mai sus .
    Daca medicii au tratat dupa „ureche” , daca au administrat abuziv sedative, daca au legat pacienti de pat desi acestia erau constienti si mai ales daca au lasat NESUPRAVEGHEATI pacientii, din declaratii rezulta ca unii nu au primit un prim ajutor decedand in spital , atunci cei vinovati sa plateasca.

  5. In noiembrie anul trecut, admirabila profesoar de informatica de la primul liceu din Deva, s-a internat la spitalul Simionescu din Hunedoara, consiedrat cel mai putin prost spital din judetul cu cele mai multe orase, unele din ele intrate in faliment. Dupa trei zile de testare, au urmat alte trei de inceput de tratament, timp in care Angela Jurmoni, a inceput sa constientizeze pericolul si s-a cerut acasa. Poate ca i s-ar fi dat drumul dar protocolul…a trecut pe intubare si a fost omorata. Sotul ei, cu nume de proroc, avocat pensionat din dorinta e ai alturi si a vedea si creste ingerul de nepotica, a fost si el internat in cel mai putin prost administrat spital din judetul cu acelasi nume si capitala la Deva. A fost omorat la o sapatamana si ambii au fost inmormantati sub supravegherea caschetelor, pe ascuns ca sa aflu dupa o spatamana si nici sa plang sa nu pot. Greu sa inteleg ce e cu protocolul si cat pot fi invinuiti medicii, vai mama lor ca si a celor deveniti felceri in occident, nevoiti sa participe la acest dezastru de …in final cine-l opreste pe arab si pe cei care aduc impostori, ca sa te miri cum ii gasesc, incat sa-i regreti pe prostii in admnistratie anterior. Dar ma opresc gatuit de lacrimi. Pentru Petre, Angela si copii lor cat si pentru ingerul de nepotica, la care i-au furat bunicul care o purta de manuta pe bulevardul Decebal, drum ce duce spre Arad unde se povestesc aceleasi stranii intamplari. Doamne Dumnezeule, de ce se intampla sa mori pe rupte la spital…si de ce se genereaza panica pentru a se reglementa orori care altfel, nici prin gand nu le-ar trece celor care se declara si se instaleaza ca salvatori…

    • Pentru ca pot, fara sa fie trasi la răspundere.
      Replica jandarmilor adresata protestatarilor timișoreni – 20 martie 2021 – a fost „facem ceva pe drepturile voastre” . Fara comentarii…

  6. Oricum, deja nimeni nu mai are incredere in criminalii in alb, aka eroi in alb, toti si-au dat seama, mai ales oitele ca astia ii cam gatuiesc 🙂 asa ca fiecare e pe cont propriu !! 🙂 Iar asa cum deja in strainatate in curand o sa dea foc la spitale la propriu, fiecare o sa traiasca atat cat poate sa o duca !! Ne apropiem de visul de aur al omenirii, iar odata cu inocularea in masa a oitelor fara minte, sau cu minte scurta, prin 2024-2025 incepe extinctia in masa a oitelor sus-mentionate, astia care si-o trag in vena cu serul minune experimental !! 🙂 Bravo, si multumim din inima partidului, si celor 1.5 milioane de cobai, macar aici sa fie si ei fruntasi la ceva !! 🙂 Doar nu va inchipuiti ca miliardarii lumii au dat foc la economie si la rasa umana numai asa din joaca, ei au niste planuri foarte serioase, in care oitele sunt numai ceea ce apare scris la orice departament de HR: human resources !! 🙂 Ha ha ha, numai de acum incepe balciul adevarat, cand vine si foametea, atunci o sa fie ca in filme :))

  7. Acesti criminali in alb nu mai vor nici macar sa elibereze foile de observatie. De ce sa vada lumea cum si-au batut joc de oameni ?

  8. Trebuie să realizeze oamenii, în număr cât mai mare, că nimic din tot circul și crimele astea nu puteau fi înfăptuite fără comicitatea criminalilor din linia I. Jigodii fără scrupule, al căror unic zeu este Banul!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger