AcasăCORONAVIRUSLovitură de teatru. ÎPS Teodosie i-a îngenunchiat pe polițiști: ”Să nu mai...

Lovitură de teatru. ÎPS Teodosie i-a îngenunchiat pe polițiști: ”Să nu mai înghită ce nu e legal!”

ÎPS Teodosie: ”M-au vânat pentru că am avut curaj și au vrut să mă facă să tac”

Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a reușit o victorie zdrobitoare în instanță, anulând amenda dată de polițiști pentru ieșirea din izolarea impusă în mod aberant și nejustificat din timpul pandemiei. ÎPS Teodosie le transmite, acum, polițiștilor, că nu trebuie ”să mai înghită” ceea ce nu e legal și să nu se mai lase induși în eroare de niște ordine, care i-au făcut să acționeze fără discernământ.

Vânat și hărțuit de polițiști în timpul stării de alertă, la ordinele venite de sus, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a reușit să fie singurul reprezentant al Bisericii Ortodoxe Române care s-a opus vehement măsurilor de limitare a libertății, de la libertatea de circulație, până la libertatea religioasă. Pentru că a ieșit din izolarea impusă de autorități, ÎPS Teodosie a fost amendat de polițiști, însă ieri judecătorii au decis să anuleze această amendă, pe care au considerat-o ilegală. ”Îmi pare bine că judecătorii sunt în spiritul dreptății, în spiritul normalității. Este un lucru benefic, care ne dă speranțe și pe viitor. Am stat degeaba închis, în loc să fiu cu credincioșii, a fost un act de anormalitate. M-au amendat că am ieșit din izolare ca să țin slujbă, deși nu aveam boala, și asta pentru că trebuia să fiu pedepsit. Acestea au fost niște obstrucționări ale libertății, de aceea este bine că s-a făcut dreptate. Iată că există o șansă ca orice nedreptate să fie curmată și lumina să biruiască întunericul. Au fost și sunt niște programări ale unor boli, din interese economice și altele, pe care nu le putem exprima. Dar toate acestea nu trebuie să ne lase pasivi și să ne supunem ca niște oi la tăiere, ci, dimpotrivă, noi trebuie să avem o atitudine și un dialog. Asta am căutat să am tot timpul, de aceea am slujit și slujesc zilnic, pentru că știam că nu se termină, iar slujirea este cea mai mare bucurie și cea mai mare forță pe care ți-o dă Dumnezeu, ca să poți să te ridici deasupra tuturor acestor lucruri mărunte și întunecate”, ne-a declarat ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului.

Polițiștii, victime ale șefilor

Polițiștii au fost și ei niște victime ale mai-marilor lor, ne spune ÎPS Teodosie, dar ei nu trebuie ”să mai înghită ceea ce nu înțeleg, ceea ce nu este legal”. ”Au venit și la mine că de ce nu purtam mască și i-am invitat afară, pentru că nu aveau dreptul să intre în biserică în perioada aceea. Le-am arătat că noi suntem scutiți de măști, că altarul nu prea are microbi, iar sfintele vase cu care noi lucrăm nu au deloc microbi, lucru dovedit. Sigur, polițiștii sunt necesari, dar să nu se lase duși în eroare de niște ordine, înfricoșându-se și rămânând fără discernământ. A fost o vânătoare, m-au vânat pentru că am avut curaj și au vrut să mă facă să tac. Pentru că au fost și alții în situația mea, care nu au fost închiși și amendați. Prin această discriminare mi-am dat seama că m-au urmărit, ca să găsească o modalitate de mă constrânge și de a mă umili. Sigur, au fost și polițiști care au venit ulterior și și-au cerut scuze și mi-au spus că au avut ordin să verifice dacă sunt acolo unde am declarat că stau în izolare”, ne-a mai precizat arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie.

Testul negativ Covid nu a contat

ÎPS Teodosie a fost trimis forțat în izolare, în ianuarie 2022, pe motiv că ar fi fost contact direct cu un caz Covid. Dorind să înfăptuiască slujba din 24 ianuarie, arhipepiscopul Tomisului s-a testat, însă testul negativ nu a avut nicio valoare pentru autorități. ÎPS Teodosie a decis să participe oricum la slujbă, fiind amendat de polițiști cu 1.000 de lei, Instanța a decis însă, la aproape 8 luni de la proces, că arhiepiscopul Tomisului a fost amendat pe nedrept și că a fost izolat în mod abuziv, potrivit avocatului acestuia, Adrian Cuculis.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.505 afisari

11 COMENTARII

  1. Vorbe în vânt, nimic real numai povesti de adormit copii ,un articol de vara slab și fără conținut.
    Vedeți voi, se vorbește de actul în sine care a fost anulat, cine la întocmit, autorul despre ce vorbim.
    Treziți va oameni buni și nu mai acuzați și luați în seamă tot felul de vorbe că altceva nu este.
    Rușine cu asemenea articole.

    • lasa kiril,am platit EU vreo 7-8 amenzi,in ultimii 5 ani vreo 3.000 lei.30 milioane vechi.nici una legata de pandemie.am prostul obicei sa sun la 112 cand vad militzieni care beau in uniforma si pistol cu informatorii lor

    • Vierme cu nume de mujic împuțit, am o propunere: waxerii ca tine să fie injectați în tâmplă.

  2. Oare IPS Teodosie nu stie ca si in test se ascunde vaccinul ?!?!? Si ca acceptând vaccinul, esti pecetluit cu cifra fiarei (666), pecetluire de care vorbeste Sfântul Ioan in Apocalipsa?!?!?
    Îmi pare rau ca s-a lasat testat.

    Sinagoga satanei recomanda si chiar impune testarea anticovid, stiind bine ca vaccinul ucigas este in vârful bastonasului…..

    • nue ste asa. Numai de ce este injectat nu poate scapa corpul, nu este la fel testul cu vax. Sunt vaccinati care au facut si 15 teste/luna, diferite productii si nu au murit, ar fi trebuit sa fie pa. Insa avau ceva ca si covidul de fapt, dar se duce repede, eu am facut 3 toata pandemia si stranutam, ma deranja ceva dar o zi, doua, daca luam multi antioxidanti mai putin. Mai sunt si exagerari in conspiratii.
      Au mai imbolnavit erau unele infectate si colecteaza adn-ul, asta da

  3. Eu cred ca Satana umbla imbracat in popa….si prosteste oamenii ca altcineva este dracul….se aude popilor?

  4. POLITISTUL ESTE 80% DIN RESURSA UMANA ACTUALA UN INTERLOP IN UNIFORMA STATULUI..
    MINISTRI SI SEFII CEI MARI NICI NU SE FERESC SA AIBA VIZIBILITATE CA INTERLOPI…

    ILUSTRUL LUCIAN NICOLAE BODE EXEMPLUL MILITIANULUI RATAT CARE SI-A DORIT SA FIE GARDIAN DE PUSCARIE DAR A ACCEPTAT POSTUL DE MINISTRU …GRAS, BURTOS, UMFLAT DE BEUTURA SI APLECAT SPRE INFRACTIUNI CONTINUATE…

  5. Marcel Vela infractor 100%…cu mare dor de gestapo…vorba cantecului : criminal ca mine,rar! Acu sta ascunsa, lepra, sa nu il caute aia intepatii sa i-o traga lu fie-sa mai intai..
    Satanistul nazist! Scoateti ratatul si calea spre puscarie! Ce olteanca de boale putea sa kace o asemenea javra spurcata de om?!

  6. Din pacate autoritatile nu-si folosesc propriul creier , atat cat este , si executa orbeste ce le spune Bruxeles si OMS

  7. Unde e Dumnezeu acolo e si dreptatea si asa va fi peste tot nu doar la Teodosie daca inteleg astia toti care cu el s au bagat in razboi dar se dau dupa cires !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger