AcasăCORONAVIRUSIncredibil! Vaccinarea duce la răspândirea virusului

Incredibil! Vaccinarea duce la răspândirea virusului

Dr. Oana Mihaela Secară: ”Vaccinații sunt vulnerabili în fața virusului”

Pentru o perioadă de aproape 20 de zile de la vaccinare, persoanele contactează mai ușor Covidul, din cauza sistemului imunitar slăbit, susține medicul Oana Mihaela Secară. Acesta este și motivul pentru care numărul de cazuri a crescut în România, dar și în alte țări, odată cu începerea campaniei de vaccinare.

Forțat să producă anticorpi, din momentul vaccinării, organismul devine, pentru o perioadă, foarte vulnerabil în fața virusului, astfel că persoanele vaccinate se infectează mai repede și transmit Covidul mai departe, ne explică medicul Oana Mihaela Secară, de la Spitalul din Onești. ”Mi s-a părut suspect că în toate țările care au administrat masiv vaccinul anti-Covid numărul cazurilor a început să crească. Explicația științifică a acestui fenomen este relativ simplă. Orice stres imunologic asupra unui organism induce o scădere a imunității pe ansamblu. De exemplu, în cazul rujeolei, după ce s-a terminat episodul și intră în convalescență, li se recomandă părinților ca o perioadă de 14-20 de zile să nu își ducă copilul în contact cu colectivități sau alte surse de contaminare, pentru că în acest interval organismul este puțin debilitat și este posibil să contacteze o altă viroză sau un alt tip de infecție. Așa și în cazul vaccinării, sistemul imunitar este vulnerabil pentru că trebuie să facă față acestei provocări, care este producția de anticorpi. Dacă în această perioadă se întâlnește cu virusul Covid, care circulă, persoana vaccinată va fi mai susceptibilă de a contacta virusul decât înainte de a se vaccina. Vaccinații răspândesc virusul la fel ca și nevaccinații și atunci ai o masă de oameni care au fost vaccinați în aceeași perioadă, care dintr-o dată intră masa mare de oameni și sunt mai vulnerabili în fața Covid. Aceștia contactează mai ușor virusul și îl răspândesc mai departe. Am observat după 20 februarie o creștere accelerată a numărului de cazuri, exact când s-a început în forță vaccinarea. Tulpina britanică nu poate fi o explicație, pentru că nu există alte tulpini, ci sunt doar niște variante antigenice. În realitate, tulpinile noi apar după mai multe sezoane, când acumulează mult mai multe caracteristici noi, mutații”, ne-a declarat dr.Oana Mihaela Secară. șeful Compartimentului de prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale de la Spitalul Onești.

Imunitatea naturală, mai puternică

Imunitatea naturală față de virus este mult mai complexă, pentru că se bazează pe mult mai multe mecanisme, atât celulare, cât și umorale, decât simpla imunitate bazată pe anticorpi anti proteină spike, din vaccin, ne spune medicul Oana Mihaela Secară. ”Deci virusul este lovit din toate părțile, atunci când luptăm cu imunitatea naturală. Dar în momentul în care se întâlnește cu anticorpii din vaccin este posibil ca virusul să apuce să intre mai profund în contact cu structurile organismului și atunci și-ar putea dezvolta, prin mutații, niște mecanisme de apărare. Există însă persoane care pot face o formă mai gravă a bolii dacă nu se vaccinează. Cert este însă că 997 din 1.000 se vindecă, iar acele 3 la mie putem spune că sunt din rândul persoanelor cu o anumită vârstă sau cu anumite comorbidități. Dar trebuie să recunoaștem că există și cazuri, extrem de puține, în care persoane care nu au nici vârste înaintate și nici comorbidități au o evoluție nefavorabilă a bolii. În același timp însă trebuie știut că, în medicină, noi avem aceste surprize la toate patologiile”, ne-a mai precizat dr.Oana Mihaela Secară.

Pașaportul de vaccinare, o aberație

Medicul de la Spitalul din Onești susține că certificatul verde sau pașaportul de vaccinare reprezintă un non-sens total, atâta vreme cât și vaccinații și nevaccinații pot lua și răspândi virusul. ”Ideea discriminării oamenilor pe baza certificatului verde mi se pare o aberație. Nu ai de ce să faci acest lucru pentru că nu poți deosebi, din acest punct de vedere, vaccinații de nevaccinați. Faptul că cineva a făcut vaccinul nu înseamnă că nu se poate îmbolnăvi și nu poate transmite boala. Prin urmare, nu este nicio diferență între vaccinați și nevaccinați. Și la vaccinul antigripal se întâmplă același lucru, cei vaccinați fac în continuare gripa, iar foarte mulți dintre ei chiar forme severe și, nu în ultimul rând, transmit virusul. De aceea există similitudini între cele două virusuri ARN. Pentru că sunt versatile și se transmit pe cale respiratorie”, a conchis dr. Oana Mihaela Secară.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
6.106 afisari

12 COMENTARII

  1. Foarte adevarat, deci „eminentele medicale” sunt de fapt niste felceri nationali, sustinuti de Inalta Poarta din Deal

  2. Priceputa Dna Dr Secara ,n-are nici in clin nici in maneca cu bolile contagioase sau cu virusologia ,este de specialitate medic igenist ,rog verificati documentele ce-i atesta specializarea . In programul de combarerea covidului n-a tratat macar un singur bolnav dar s-a infipt pe post de epidemiolog desi n-are nici o competenta in acest sens , asta pentru ca fusese manager al spitalului . DSP ar trebui sa se sesizeze si Colegiul medicilor Bacau .

    • DSP are angajati o groaza de medici cu alte specialitati.Care mai de care …Igienistul chiar trebuie sa ocupe un post la DSP !

    • TAAREEE, de tot… O fi AlRahat, sau tataru, sau muianiSS, sau cercel, sau rafila, MAI „SPECIALISTI ???

  3. Tu Vlad, priceputule, vad ca ai acelasi comportament ca si tizul tau, ministrul Sanatatii cu studii superioare pe baza de adeverinta. De ce nu te duci tu personal sa o reclami pe doctorita Secara pentru ca spune alta versiune decat aceea oficiala? Sau nu mai are nimeni voie sa deschida gura, doar voi, Vladutii priceputi la toate si la nimic?

    • Mai Felicia , mi-e scarba de cei care n-au nici o competenta si trancanesc orce , managementul politic exclude competenta ,iar de prosti si prostie Romania nu duce lipsa ,ce se intampla in ultimul timp in MS este o crima cu premeditare . Facatura numita covid nu-i decat o arma biologica ,iar vaccinul o afacere la nivel mondial .
      Nu-s lautar sa iau totul dupa ureche >

    • Mai Felicia , mi-e scarba de cei care n-au nici o competenta si trancanesc orce , managementul politic exclude competenta ,iar de prosti si prostie Romania nu duce lipsa ,ce se intampla in ultimul timp in MS este o crima cu premeditare . Facatura numita covid nu-i decat o arma biologica ,iar vaccinul o afacere la nivel mondial .
      Nu-s lautar sa iau totul dupa ureche ,daca vrei Felicia cu adevarat un punct de vedere cauta interventiile Dlui Prof Dr Astarastoaiei pe tema in discutie .

      • Da matale ce competenta ai, daca nu te superi? Poti sa ne spui? Sau te afli „cu treaba” pe aici?

  4. asta oricum nu e un vaccin clasic ,este experimental asa cum scrie pe sticluta,e dubios pt ca lasa pe oriccine se baga la vaccinare sa faca dozajul sau ce o mai si prea putin timp a avut sa iasa pe piata asa pt toata lumea recomandat de un oms condus de un criminal!!!!!!!

  5. Vaccinul nu este facut pentru a proteja oamenii, ci pentru a creste profiturile companiilor farmaceutice. Pasaportul este o forma de a obliga oamneii sa se vaccineze, desi din gura spun, ca vaccinarea este benevola. Culmea este insa ca un cap, sau mai multe (dar nu prea multe), au gandit aceste monstruozitati. Cum se face ca tot mapamondul se incoloneaza la respectarea acestora si nu maraie nimeni?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger