AcasăCORONAVIRUSIncredibil! Arafat nu a înțeles ce i-au spus epidemiologii de la INSP

Incredibil! Arafat nu a înțeles ce i-au spus epidemiologii de la INSP

INSP-ul trebuie să-i explice din nou lui Raed Arafat că cei care au trecut prin boală sunt imuni

Conducerea Institutului Național de Sănătate Publică consideră că excluderea celor care au trecut prin boală din categoria imunizaților a fost o greșeală de comunicare. Reprezentanții INSP susțin că Raed Arafat nu a înțeles bine despre ce este vorba și că urmează să-i explice din nou secretarului de stat cum stă treaba cu imunizații natural, pentru a modifica legislația.

Din toate deciziile de așa-zisă relaxare a restricțiilor lipsesc, din lista beneficiarilor, tocmai cei mai imuni dintre cetățeni, adică aceia care au trecut deja prin boală. Reprezentanții conducerii Institutului Național de Sănătate Publică le-au explicat medicilor din țară că a fost o greșeală de comunicare la nivel instituțional și că secretarul de stat Raed Arafat nu ar fi înțeles despre ce este vorba. În acest sens, în zilele următoare, INSP-ul va face demersuri pentru includerea în categoria celor care pot participa la diferite evenimente și a cetățenilor care au trecut prin Covid. Potrivit Ordinului pentru modificarea și completarea anexei la Ordinul ministrului culturii și al ministrului sănătății nr. 3.245/1.805/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii, la evenimentele din acest sector pot participa doar persoanele vaccinate și cele cu teste Covid negativ. ”Participarea la evenimente culturale este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Organizarea spațiului în aer liber trebuie făcută astfel încât să permită prezența a cel mult 500 de spectatori, cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare persoană. În cazul în care locația este organizată cu scaune mobile (sau pufuri), acestea vor fi poziționate de către organizator astfel încât să asigure o suprafață de 2 mp pentru fiecare persoană”, se arată în Ordin.

Măsuri care frizează ridicolul

Prin același Ordin, ministrul Culturii și ministrul Sănătății au decis ca și la evenimentele de tip drive-in să participe doar vaccinații sau testații. Astfel, accesul la eveniment se va face exclusiv cu autoturismul, cu condiția ca ocupanții unui autovehicul să fie membrii aceleași familii sau grupuri de până la 4 persoane, iar participarea va fi permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. Totodată, la intrarea în locație se va verifica temperatura celor din autoturism, fiind lăsate în incintă doar persoanele care au temperatura de maximum 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces. Organizatorul evenimentului va asigura verificarea dovezilor medicale prezentate de către fiecare participant, pentru îndeplinirea condițiilor de acces. Minorii vor fi exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la spectacol și de la verificarea în Registrul electronic național de vaccinare, iar cei peste 5 ani vor purta mască.

S-a accelerat imunizarea

Dr.Oana Mihaela Secară ne spună că atât vaccinații, care au făcut și ei boala, cât și varianta mai contagioasă a virusului, care a circulat la noi, au grăbit imunizarea populației. ”Situația este staționară, avem în tot spitalul Onești cam 10 pacienți pozitivi și am avut și unul singur la ATI, iar acum avem trei. Până la jumătatea lui iunie, dacă situația continuă așa, am putea ajunge la cazuri sporadice, ceea ce înseamnă sfârșitul pandemiei și ridicarea stării de alertă. Oricum, imunizarea s-a produs la un nivel de peste 60%, asta și datorită vaccinaților, care au făcut boala și au transmis-o, dar și datorită circulației unei variante mai contagioase, care a grăbit imunizarea”, ne-a declarat dr.Oana Mihaela Secară.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.794 afisari

16 COMENTARII

  1. Ba, goniti-l dracului din Romania pe tradatorul asta sau faceti-i ceva sa nu mai cuvinte !
    Pina atunci, lasati-l fara toate puterile fiindca harapul e dement !!!

  2. BA A ÎNȚELES, MUSLIMUL, DAR E VÂNDUT Ș TICĂLOS!!!
    Imunizații natural nu aduc bani ci doar injectații!!!

  3. Toți, inclusiv ziaricii sclaveți, care, pe langa teroarea cu covid, cifre false etc., a ” vaccinurilor
    ”, mai si folosesc, fraudulos – adică, MINT – cuvantul ” imunizat ” sau ” imunizare ” , ar trebui bagati la bulau, pentru terorism, raspandire de informatii false si atac la siguranta nationala. Restul sunt frectii.

  4. Cum aduc bani injectatii bai dementule?Vandut si ticalos esti tu cu ma-ta !Omul acesta ,,muslimul,,cum spui tu bai cretinule a salvat mii de vieti ,ticalosule ,ca daca nu era ferm in decizii va duceati ca prostii ,ca oile unul dupa altul Doar s a vazut ce ati facut si cum au murit atatia din prostie !Ba atata rautate si prostie ca in capul vostru ,nu s a vazut nicaieri SKT!

    • De Suedia ai auzit? De Texas ai auzit? De Dakota de Sud ai auzit? Ai facut comparatie intre Dakote? Dar de Miami, ai auzit? Sigur, aia subdezvoltatii n-au auzit de Arafat, sunt inapoiati rau.

      • Cine te a format ca om ?Cine te a crescut in frica de Dumnezeu si frica si rusine de destrabalare ?Cine te a dus de mana la scoala si la biserica si la bunicii tai la tara ?Dakotele?Ti e rusine cu ai tai Stii cine ma face asa :satanile care au fost prosti de mici si care acum la batranete nu stiu nici tabla inmultirii Se vede din felul cum scriu :cu greseli gramaticale pe care nici un copil normal de 8 ani nu le ar face.Crezi ca ,,Dacotele”” au ajuns la acest stadiu cu prosti ca voi ,cu tradatori,hoti de prin bancomate?Ati facut tara de rusine pe unde v ati dus Sa ajuns ca bancomatele din Anglia sa te intrebe daca esti roman Cu asta nu te mandresti?Ati ajuns cersetori pe post de statue acolo in ,,Dacote” pentru ca vazandu va atat prosti si hoti nu va dadeau nimic de lucru Apoi ati venit inapoi si v ati urcat sus Sunteti ministri .Altii care au picat la treapta aici ,apoi nu au putut intra nici la facultate au fost tinuti ani de zile pe bani si de forte foarte suspecte sa studieze prin Iowa Acum a ajuns prim ministru Ca economist a invatat doar sa faca imprumuturi cu dobanzi mari si nerentabile

        • Beeei, barbu copil tâmpit, tu, dumnezeu, biserica și sa nu-l uităm pe arahat, dați-vă foc, ca nu plânge nici dracul după voi, leprelor!

    • Ce jeg împuțit! Arafat nu a salvat nici măcar o viață. Dimpotrivă, a dus mai repede la moarte multe vieți ale napastuitilor care nu au putut beneficia de tratament profesionist, pentru simplu fapt ca au avut neșansa de a se întâlni cu „paramedicii” de la smurd. De pandemie ce sa mai vorbim: o imensa minciuna da capo al fine. Un șarlatani între șarlatani acest arahat. Iar tu un bou național(cu tot cu mă-ta și alti imbecili ca tine)..

  5. Cei care au ucis oameni sunt jegurile tale ajunsi la timona tarii Ei cu studii facute prescurtat si pe scurtatura au scos oameni noaptea din spital multi dandu si sfarsitul Din pricina unora ca tine bai natie spurcata jivina dementa Ia vezi unde au murit oameni cu nemiluita pentru ca nu ati ascultat de domnul doctor Arafat Omul acesta v a vrut binele bai loaze cu mintile pierdute Maimutelor ce sunteti !Ba atata prostie ca in capul vostru nu s a mai vazut in nicio tara HAISIKTIR CA MI E SCARBA !

  6. Lasati-l pe palestinianul de Arahat, ca el numai se face ca nu intelege, dar cand o sa fie aproape de acel anume stalp, sa vezi ce o sa ii revina memoria la ciuhap !! Ce asteptari aveti, bai, de la tradatorii astia, bai voi din popor, nici acum nu v-ati trezit la realitate ? 🙂 In toamna incepe iar iuresul, bai, se incinge selectia naturala, agaricilor !! 🙂 Scapa care poate !!

  7. STICLA SI BENZINA, CARPA SI CHIBRIT … STICLA SI BENZINA, CARPA SI CHIBRIT ….STICLA SI BENZINA, CARPA SI CHIBRIT ….

  8. CE VA MIRATI CA PROSTII CA ARAFAT NU PRICEPE CE-I IMUNIZAREA PRIN BOALA ?, ARAFAT a terminat-o cu medicina de cand a absolvit facultatea ,s-a ocupat de afacerile lui .
    Nu are nici o specializare medicala ,nu-i epidemiolog nu-i virusolog ,nu-i medic de boli contagioase ,Arafat este un sabotor al AMBULANTEI din MS ,el si-a promovat afacerea ,pana si la nenorucirea de la COLECTIV n-a permis ca arsii sa fie preluati de ambulante ci de SMURDUL promovat de el.
    Coruptii care l-au sustinut sunt vinovati pentru toate prostiile lui Arafat. Ajuns sectretar de stat s-a imbatat de putere ,iar afacerile lui s-au dezvoltat ,odata cu afacerea COVIDUL totul a luat-o razna si sistemul mafiot a lui Arafat asi arata fisurile tot mai hidoase . INCOMPETENTA,AROGANTA LUI ARAFAT ERAU AEVIDENTE PENTRU ADEVARATII SPECIALISTI IN DOMENIU ,DAR CEI CARE -L PROMOVASE SUNT SANTAJABILI ,CONTRACTELE LA PRETURI FABULOASE VIA ARAFAT AVEAU CONDITII DE PARANDARAT ,COSMELIA SE CLATINA , RAMANE DE VAZUT CATA INFLUIENTA ARE MAFIA CU CARE-I PARTAS.

  9. Exista Dna pentru asta Daca e vinovat sa plateasca Abtine te sa critici ceva de care nu ai habar doar pentru faptul ca tu esti bolnav cu creerii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger