AcasăCORONAVIRUSHalucinant. Spitalele rămân închise pentru că Guvernul nu are bani

Halucinant. Spitalele rămân închise pentru că Guvernul nu are bani

Guvernul Cîțu nu are bani pentru redeschiderea spitalelor Covid

Redeschiderea spitalelor Covid pentru toate patologiile nu se face din cauza lipsei finanțării. O reintrare în circuitul normal ar însemna dezinfecție generalizată și zugrăvirea integrală a pareților din interior, pentru ca virușii și bacteriile să dispară. Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer susține că este nevoie de o rectificare bugetară urgentă, altfel sistemul va intra în colaps.

Prăbușirea constantă a numărului de cazuri Covid ar fi trebuit urmată imediat de redeschiderea spitalelor pentru toate categoriile de bolnavi. În schimb, autoritățile le mențin închise pentru bolnavii non-Covid, în condițiile în care în aceste unități doar 1-2% din paturi sunt ocupate. Explicația este șocantă, și anume din cauza subfinanțării, spitalele nu au bani pentru dezinfecție și renovare, ne spune Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

”DSP-urile nu dau avize pentru redeschiderea spitalelor pentru că nu sunt bani. Au subfinanțat sistemul, în loc de 7,7 miliarde de lei, cât a cerut buget Casa Națională de Asigurări de Sănătate, a primit 5,9 miliarde de lei. Astfel, bugetul CNAS este mai mic decât anul trecut și mai mic și decât în 2019. Iar 80% din acești bani se duc pe salarii. Și atunci cu ce mai rămânem ca să se facă dezinfecție, să se zugrăvească pereții din spitalele Covid? O să fie Valea plângerii, iar sistemul o să fie copleșit de noile cazuri depistate, care nu au fost depistate anul trecut. Numai în cancer, depistarea a scăzut cu 30-40%.  Trebuie să respecți niște proceduri ca să redeschizi pentru bolnavii non-Covid un spital sau secții dintr-un spital Covid. Nimeni de la DSP nu va risca să-și pună semnătura fără certitudinea, prin prelevarea de probe, că spitalul este dezinfectat. Iar managerii de spitale nu au bani. În Covid s-a cheltuit cu nemiluita, au mai făcut unii și bani, dar mai durează până îi vom descoperi pe toți cei care au călcat pe cadavre ca să facă bani. Dacă nu se face o rectificare bugetară urgentă, mai ales că sistemul a consumat cu pandemia și vaccinarea, intrăm sigur în colaps. Nu-i mai interesează nimic. Lipsesc din spitalele mari citostatice, lipsește Vesanoid-ul pe hematologie, care se folosește în leucemii și fără de care nu se poate supraviețui”, ne-a declarat Cezar Irimia, președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer.

Mor bolnavii pe listele de așteptare

Niciun spital Covid nu s-a redeschis încă, iar bolnavii au ajuns să moară pe capete pe listele de așteptare. ”Am tot cerut să nu se mai facă această delimitare, cu spitale Covid și spitale non-Covid, care s-a făcut doar la noi. În toată Europa civilizată și responsabilă s-au făcut circuite în spitale, la noi nu s-a putut. Pandemia a fost gestionată în detrimentul celor mulți, au murit oameni cu afecțiuni tratabile, pentru că nu au mai avut asistență medicală. Spitalul de Recuperare de la Cluj are 1.250 de pacienți pe liste de așteptare la protezare, pentru că spitalul a fost transformat în Covid, iar mulți dintre pacienți vor muri, că nu vor mai apuca nici protezarea. Avem și cu cancere, sarcoamele osoase care trebuie protezate, mai ales încheieturile. Și nici nu s-a deschis spitalul încă, iar în situația asta sunt foarte multe unități sanitare din România. La noi nu există nicio strategie, Ministerul Sănătății doarme, pentru că este atribuția ministerului să facă acest lucru”, ne-a mai precizat Cezar Irimia.

Directorii de spitale rup tăcerea

”Am avut pacienți care și-au pierdut viața pentru că nu am putut să-i tratăm”, a afirmat dr. Dana Drăgoescu, directorul medical al Spitalului CF Witting din Capitală, transformat în Covid. Aceasta a declarat că bolnavii decedați nu au putut intra în niciun spital pentru controale, deși era vorba de diabetici decompensaţi sau cu insuficienţă cardiacă decompensată, cu boli cronice în stadii avansate. Spitalul CF Witting are internaţi în prezent doar 8 pacienţi, dintre care unul singur în secţia de ATI Covid.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
2.004 afisari

13 COMENTARII

  1. Pai asta este si scopul – asasinarea bolnavilor , in special pensionari de rand. Pensionarii speciali nu au probleme – ei merg la privat sau in strainatate. Covrigul a fost un prilej perfect pentru tunuri clientelare pe achizitii , comisioane la vaccinuri si indatorarea fara precedent a Romaniei. Este si un ritual satanic pe comanda masonica – un fel de tortura in masa cu acesti bolnavi.

  2. Ia uite ce scrie in Constitutie !
    Statul este obligat să ia măsuri pentru asigurarea igienei şi a sănătăţii publice.
    Guvernul asta impotriva drepturilor constitutionale ar trebui sa se miste mai cu talent.
    Mor cetatenii care i.au votat…

  3. Asta ne așteaptă cu noii securici, useriștii, și bătrânii securiști peneliștii.
    TREBUIE LINȘAȚI TOȚI SECURIȘTII!

  4. Titluri la cele trei articole de azi : HALUCINANT , PRAF , CATASTROFA , INCREDIBIL . Maine urmeaza BOMBA , GENOCID , NIMICITOR , APOCALIPTIC ?

  5. Din luxul palatelor, iahturilor, vacantelor exotice, toate făcute pe hoție, securiștii nu vad mizeria în care trăiește mulțimea. Au ajuns la apogeul puterii în Romanica și își arata adevărată fata, hidoasa și dușmănoasa, către poporul roman. Nu mulțimea a strigat în 89 moarte securistilor și a lăsat treaba neterminata? Acum nemernicii își iau revanșa. Și-au pus progeniturile și acoliții în funcții cheie ale statului și au furat de-au rupt chiar și în pandemie. Unde sunt banii dați pentru izolete, combinezoane și medicamente împotriva Covidului? În paradisuri fiscale, în conturile securistilor. Sănătatea a fost și este o vaca bună de muls, ce dacă mor romanii? Dar trebuie sa se trezească și poporul asta și atunci sa vezi cati de-alde Gheorghe vor veni după tine zaPULE. Ai grija ce-ți dorești ca se va îndeplini.

  6. Poate acum s-au trezit si romanasii ca la conducerea coloniei lor au niste capete patrate, dar cel mai important, astia sunt si niste criminali analfabeti !! Bai, vi s-a tot spus de 1 an de zile ca scapa cine si care poate, nu exista justitie sociala in colonie, dar sclavii si cobaii consuma numai stiri oficiale !! 🙂 Va dau astia sanatate de o sa va iasa pe nas, taranilor !! 🙂 Bai postakule platit la ora, unde plm esti, iesi la interval sa iti dea domnul Catu in semn de recunostiinta un frumos si oficial cap in gura, bai gunoiule, toti rad de tine, bai postak de 2 lei vechi !! 🙂

  7. NU SUNT Gheorghe Hagi , sunt troll-ul flasnetar CONSTANTIN MOLDEAVEAN zis KOSTEA SUGIUK TIRASPOL , halesc c…t pen tru o supa de stevie si un codru de hleb . Imi furnica botoxul dupa mitilic si mahoarca da n-am chirchirei , adun chistoace si fur spirt de la farmacii …

  8. Constitutia e facuta pres demult ,obligatiile statului sunt multe nu numai in domeniul sanatatii,dar ce te faci ca statul e o notiune abstracta ,iar derbedeii,hahalerele care se pretind guvernanti n-au nici o responsabilitate ,iar incompetenta ,amatorismul ,balbaielile ,hotiile ,tradarea intereselor tarii sunt trecute cu vederea.
    Guvernele vin si pleaca din „GARA Piata Victoria ” fara bilet ! pe baza nasului zis partid = GASCA !.
    RASPUNDEREA GUVERNAMENTALA NU EXISTA , DE DESCARCAREA DE GESTIUNE -PREDAREA PRIMIREA INTRE FOSTI SI ACTUALI NU S-A FACUT SI NU SE FACE ,CONTINUITATE =0,00.
    CAND DE BUGETUL TARII DE SUTE DE MILIARDE SE PREOCUPA DOAR HIENE ,SACALI ,COIOTI SI MAFIOTI NICIODATA NU VOR FI BANI PENTRU SANATATE ,SCOLI SI PENTRU INVESTITII.
    CA SI COLONIE ROMANIA NU POATE OFERI DECAT SARACIE ,BOALA ,MIZERIE SI BATAIE DE JOC LA ADRESA ROMANILOR.

  9. Acest guvern trebuie sa plece ,nu a oferit decât boala.mizerie ,hoție,neputință , angajând toate neamurile și prietenii .Intr_adevar nu au avut bun simt sa dea pentru sănătate fondurile necesare unei buni funcționari ale acestora,le_eu lăsat toate pentru covor,bolnavi care au avut alte comorbiditati au murit cu zile fara a putut fi tratați.Rusine sa_i fie acestui nesăbuit de președinte care si_a creat guvernul și parlamentul sau, încălcând grav CONSTITIA și Deciziile Curții Constituționale, astfel că acum suntem că o țară bananiera.Nicodata Tara Românească nu a fost condusă de asemenea tradatori,guvernanți cu dosare penale, continua sa ne conducă. Acum colac peste pupăză vor da dea jos Avocatul Poporului că sa poată fura in voie, desi acesta este ales pe o perioadă de 5 ani.Oameni buni treziti_va.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger