AcasăCORONAVIRUSGheorghiță vaccinatorul și politica repausului la domiciliu

Gheorghiță vaccinatorul și politica repausului la domiciliu

Colonelul Gheorghiță ne dă comanda: Pe loc repaus!

Colonelul Valeriu Gheorghiță, vaccinatorul șef al românilor, a luat măsuri inteligente. La semnalarea cazurilor de reacții adverse care îi țintuiesc pe oameni la pat, domnul Gheorghiță a găsit rapid soluția. Repaus la domiciliu! Nu concediu medical, nu nimic. Adică putem absenta de la locurile de muncă pe propria răspundere.

După apariția în ziarul Național a articolului care semnala problemele românilor ce sufereau de pe urma reacțiilor adverse severe post-vaccinare și erau nevoiți să-și ia concedii de odihnă mă așteptam ca băieții care se ocupă cu vaccinarea națională să găsească soluții. Mai ales că și medicii le-au spus că nu există nicio prevedere legislativă care să le permită eliberarea unui concediu medical pentru astfel de afecțiuni. Soluția găsită de colonelul Gheorghiță m-a blocat, efectiv. ”Pentru acest tip de vaccin (AstraZeneca n.r.), care este mai reactogen și are o frecvență mai mare a reacțiilor adverse, se poate avea în vedere o perioadă de pauză la domiciliu pentru a exista un control mai bun al stării generale. Nu toate persoanele care sunt vaccinate dezvoltă astfel de reacții adverse. Sunt raportate 10 reacții adverse semnificative la 1.000 de doze administrate”, a declarat dr.Valeriu Gheorghiță. Așa, deci. Dacă vă simțiți foarte rău, stați acasă! Nu contează dacă starea vi se va înrăutăți, nu contează dacă dați colțul, că oricum la ancheta ulterioară se va stabili că aveați o altă afecțiune, stați acasă! Bun, bun, stăm acasă, dar cine ne motivează absențele de la serviciu? Gheorghiță? Arafat? Voiculescu? Nici vorbă! Fiecare se descurcă cum poate, adică intră în concediu de odihnă forțat. Sau în repaus. Iar cei care nu își permit repausul lui Gheorghiță n-au decât să-și anuleze programările la vaccinare. Pentru că, să nu ne amăgim, nu doar AstraZeneca provoacă reacții adverse.

Viralul cu viralul și ARN-ul cu ARN-ul

Pentru că beneficiile depășesc riscurile, România a decis să continue vaccinarea cu AstraZeneca, deși, în ultima săptămână 13 state europene au decis suspendarea temporară a unui singur lot de vaccin AstraZeneca, şapte state au decis continuarea cu toate loturile de vaccinare, iar 15 state au decis suspendarea temporară cu toate tipurile de vaccin provenite de la compania AstraZeneca. Cu toate acestea, zeci de mii de români și-au anulat programările la vaccinarea cu AstraZeneca, iar mulți dintre ei urmau să primească cea de-a doua doză. Pentru cei care refuză rapelul cu AstraZeneca sau dacă se decide la nivel european suspendarea vaccinului, Valeriu Gheorghiță a scos din joben soluția. ”Sunt două opțiuni: fie vaccinarea cu Johnson&Johnson care este același tip de vaccin, cu vector viral, fie vaccinarea cu vaccin pe bază de ARN mesager Pfizer sau Moderna. Întrebarea este dacă este suficientă o singură doză sau trebuie făcută o schemă completă în condițiile în care vorbim de Pfizer sau Moderna. Dacă vorbim de Johnson este suficientă o doză”, a afirmat col.dr.Valeriu Gheorghiță.

Potop de reacții adverse

Potrivit ultimei raportări a Comitetului național de vaccinare, la 252.582 de doze vaccin AstraZeneca administrate au fost înregistrate 3.099 reacții adverse. Prin comparație, la cele 1.908.240 de doze Pfizer administrate s-au raportat doar 3.497 de reacții adverse. În ce privește vaccinarea cu Moderna, efecte secundare s-au înregistrat doar în 404 cazuri, dintr-un total de 163.583 de doze administrate. Totodată, până în acest moment doar 751.940 de români au fost supuși schemei complete de vaccinare, aceștia fiind, se pare, singurii protejați împotriva Covid.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.133 afisari

7 COMENTARII

  1. Gheorgita, sa ne prinsi tu pe toti care nu suntem corupti ca tine de c-o-i-t-a 🙂 Iar unii ar vrea sa ti-o dea la portita, asa ca atentie maxima, nu se stie de unde sare iepurele, sau iepurasul 🙂 Omule, tu esti asa de prost, adica atat de idiot util ca deja incepi sa insulti si Inteligenta artificiala 🙂 Si, nu uita sa il prinsi pe Ciuca de ciukalau, are ala un cap de porc ingrasat numai bun de taiat de Craciun 🙂 Criminalilor 🙂

  2. Octavian , cu ce te tratezi ? Vezi ca ai confundat p-alea rosii cu alea verzi , sa nu primesti vreo copita-n freza si sa ramai fara placi visand cai verzi pe pereti …

  3. Claudia Marcu , de ce este obligat Gheorghita sa-ti citeasca articolele din National ? Ce sunteti Reuters , nu te poti adresa oficial printr-o adresa ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger