AcasăCORONAVIRUSEuropenii au făcut degeaba boosterul Covid. Autoritățile forțează și doza a patra

Europenii au făcut degeaba boosterul Covid. Autoritățile forțează și doza a patra

Vaccinul Covid și-a pierdut credibilitatea în lume

Autoritățile europene au ajuns la concluzia că doza a treia de vaccin Covid nu i-a protejat de injectați și fac apel la populație să își administreze un al doilea booster, în contextul apropierii iernii. În fapt, țările UE au fost singurele care au reușit să-și convingă cetățenii să se vaccineze și a treia oară. În rest, la nivel mondial, în ultimele șase luni, doar 8% dintre oameni au acceptat să se vaccineze cu booster. La acest capitol, România se situează chiar și sub Bulgaria, cu doar 9,3% ”boosterați”.  

Reprezentanții Agenției Europene pentru Medicamente (EMA) și-au exprimat îngrijorarea față de lipsa de protecție a celor care s-au vaccinat cu trei doze și cer o a patra doză înainte de venirea iernii, pentru a proteja cel puțin vârstnicii și persoanele imunocompromise. Statele UE au fost campioane la vaccinarea Covid, ajungând, foarte repede, la 75,3% vaccinați cu cel puțin o doză, 73,1%, cu două doze, 54,5% cu trei doze și 11%, cu patru doze.

Comparativ, la nivel mondial, dacă la 1 iunie 2022 s-a raportat 67% din populația vaccinată cu o doză, 61%, cu două doze și 26% cu primul booster, la sfârșitul lunii noiembrie creșterea a fost de 3% pentru prima doză, 3% pentru a doua și 8% pentru booster. Astfel, se observă clar că oamenii nu mai au încredere în vaccinul Covid, singura speranță a producătorilor, sau mai degrabă a guvernelor care au contractat sute de milioane de doze, fiind să convingă populația europeană să le consume stocurile.

România, de data aceasta, a reușit performanța să evite doza a treia chiar mai bine decât Bulgaria. Deși Bulgaria stă mai bine la schema completă de vaccinare, cu doar 30% din populație înțepată, față de 42,4% în România, la doza a treia Bulgaria are un procent de 11,9%, față de 9,2% al țării noastre. ”Media de re-vaccinare în Europa, sau de administrare a dozelor booster, este de doar 29% în rândul grupurilor considerate de mare risc, precum persoanele vârstnice şi pacienţii imunodeficitari. Este îngrijorător faptul că cei care prezintă cele mai mari riscuri de spitalizare sau de a dezvolta o formă severă de Covid-19 nu sunt protejaţi adecvat”, a afirmat Marco Cavaleri, directorul departamentului de strategie vaccinală în cadrul EMA.

România a mai cumpărat 3 milioane de doze

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că a cumpărat deja trei milioane de doze din vaccinul adaptat pentru variantele Omicron și a făcut apel la populație să vină să-și administreze doza a treia. Lăsând la o parte tentativa penibilă de a-i convinge pe oameni prin propriul exemplu, ministrul afirmând că se va re-revaccina grabnic, problema este la fel de gravă ca și până acum. România distruge pe bandă rulantă milioane de doze de vaccin Covid, având în vedere că cele 3 milioane de doze vin peste alte opt milioane de doze ticsite în depozite. Sigur că vor exista ceva rătăciți, în special fanii paginii de pe facebook a Ro-Vaccinare, care vor solicita doza a treia, a patra, a cincea, dar, în rest, românii s-au convins de mult de ineficiența și riscurile acestui vaccin ARN mesager. În plus, morțile subite, pe care nimeni nu le mai poate ascunde, au băgat spaima chiar și în cei mai ipohondri dintre români. Sigur că Rafila are și el dreptate la un singur aspect, acela că s-a zbătut să mai taie din lăcomia Pfizer, alimentată de complicitatea Ursulei von der Leyen, care trebuia să ne bage pe gât 19 milioane de doze anul acesta, nu trei milioane.

Omicron este vaccinul

Așa cum anunțam chiar la sfârșitul anului trecut, varianta Omicron a fost salvarea omenirii de vaccinurile ucigașe. Pentru că Omicron însuși era un vaccin, însă natural. De atunci și până acum nimic nu s-a schimbat, varianta Omicron dă forme ușoare de boală, exact ca o simplă răceală. Și atunci de ce mai este nevoie de varianta adaptată la Omicron? Este clar, și o spun și producătorii, că vaccinul nu oprește transmiterea și boala, ci doar formele grave. Dar Omicron nu dă forme grave și, din nou, intrăm în aceeași fractură de logică, de care, sincer, mi s-a făcut deja lehamite.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
2.117 afisari

35 COMENTARII

  1. De atâta „protecție” oferita de vaxin mulți mor pe strada, mor în somn, in sălile de sport și pe unde ii apuca atacul de cord sau atacul vascular cerebral. După atâtea dezvăluiri macabre privind acest nenorocit de vaccin, a pune pe tapet problema continuării vaccinări înseamnă că ăștia de la UE sunt ori nebuni ori criminali. Nu vor sfârși bine, in frunte cu corupta aia futacioasa de urSula.

    • Incurajez romanii cu 3 doze sa o faca si pe a 4-a! Numai asa o pot proteja pe mamae! Umar la umar ajutam persoanele vulnerabile!

      • Vierme waxeristoid, pe mamae mahler, moldovan sau mihăilă? Pe care dintre târâturile ăstea le încurajezi să se mai injecteze o dată?
        Unde să se mai ijecteze? În nara stângă sau a dreaptă?

  2. Am sperat ca Rafila va fi insfarsit un ministru al sanatatii asa cum trebuie.Se dovedeste insa ca si el ca si ceilalti este un impotent profesinal,cu judecata deandaratelea ca toti esuatii din guvernul meu de plagiatori,incapabili,numai la ciordeala le sta gandul.Da’ noua ce ne iese ?

    • A fost asa cum trebuie,datorita lui Rafila nu am avut obligativiatea vaccinului sa nu uitam cum cereau useristii legea vaccinarii obligatorie cine a vrut a facut ,cine nu a vrut nu a facut vaccinul ,daca a fost obligat cineva a fost obligat de patroni nu de Rafila,tot rapectul pentru d l ministru

    • Vierme waxeristoid, dacă nu s-a lăsat injectat înseamnă că nu-i chiar așa de prost. Doar se știe că numai retardeii s-au lăsat înțepați.

    • „Prostii” ca noi supravietuiesc, „desteptii” ca tine dipar de „moarte subita” din cauza potiunilor magice numite „vaccinuri”.

  3. Lăsând la o parte comentariile obscene ce par a fi devenit, deja, o regulă pe Național, toată aiureala asta cu dozele a treia, a patra, a șaișpea a devenit, de-acum, atât de ridicolă încât e egalată doar de disperarea „liderilor” de a-și umple conturile cu bani, chiar, și mai ales, cu prețul morții oamenilor.
    Dacă vrei să obiectezi, ești terminat, inclusiv în presa „de opoziție”, o altă gașcă de nemernici buni de ars pe rug de vii. Contul îți este șters, iar comentariile eliminate.
    Deși plătești taxe și impozite cât cuprinde, nu ai nici măcar dreptul să spui ce nu-ți convine. Faptul că sunt aprobate comentarii ce depășesc cu mult limita pornografiei dovedește că orice intervenție pertinentă trebuie sugrumată, acoperită de mizerii, eliminată din spațiul public.

    Atunci când cetățenilor li se pune pumnul în gură, e clar că vocea lor nu mai contează.
    Vrem s-o facem să conteze, așa că, dacă aveți ceva de spus, platforma https://www.voceapoporului.ro vă stă la dispoziție.

    Nu vă obosiți să înjurați – pierdeți vremea aiurea.

    • comentariile obscene sint o regula pentru ca cine se aseamana se aduna si apartin unui singur dement care posteaza sub diferite nume , vad ca-i tolerat probabil ca are aceleasi vicii ca si adm site , altfel nu se explica .

  4. 9.3% e prea mult! Numarul ideal este 0%. Acuma inca 9.3% sant la risc marit pentru atac de cord, cancer si cate altele

    • Ce plângi tu la mormânt străin? Dacă nu ai fi fost și tu unul de-al lor (te trădează pseudonimul) ai fi știut că ăia, fiind atât de proști, chiar își merită soarta ce-i așteaptă.

  5. Bai cobailor multilateral vaxxinati in cap, ia poftiti si la doxa 4 in cap, doar nu e frumos sa fentati statul roman unitar si indivizibil, nu ? Ha ha ha :)))))) Bai prafila, arata-le muschii tai, adica cum bagi ser fiziologic in el 🙂 Oricum, nu va faceti prea multe iluzii, toate profetiile spun ca se vor face numai pana la doxele 5 si 6 in cap, iar apoi vine macelul, bai baietii cu ochisorii mult prea albastrii, capsomanii de arahat si gheorghitza muitza de mult o sa fie deja fugiti din micuta colonie esuata din bukalistan !! Scapa numai care poate, bai tampitilor de cobai intepati ca aricii !!

  6. Pai daca nu au fost protejati, solutia este sa se tot vaccineze pana vor fi? Nu este clar ca vaxinul este apa de ploaie sau nici atat, ca pana si apa de ploaie e buna?

    • degeaba vrei sa pari altul handicapatule , tot tu esti si ala care scrii si ala in numele caruia scrii , spanzura-te si inainte spunei-i lui ma-ta daca o stii sa nu mai faca plozi la beutura !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger