AcasăCORONAVIRUSEfectele adverse grave ale Pfizer și Moderna, anunțate de autorități cu 11...

Efectele adverse grave ale Pfizer și Moderna, anunțate de autorități cu 11 zile întârziere

În cele 11 zile, s-au vaccinat aproape 87.000 de români

Pe principiul ce-i atâta grabă, concluzia oficialilor europeni că vaccinurile ARN mesager provoacă afecțiuni cardiace a fost transmisă populației din România cu 11 zile întârziere. Sigur, 11 zile absolut esențiale, în care se mai putea repeta, în campaniile plătite din mass-media și în declarațiile autorităților, cât de sigur și binefăcător este vaccinul.

”Informați-vă doar din surse sigure”, ne-au tot spus guvernanții și coordonatorii campaniei de vaccinare. Iar pentru acest lucru s-a făcut și un site guvernamental, cu raportări, știri oficiale și doza de claritate. Vestea că vaccinurile Pfizer și Moderna provoacă miocardite și pericardite a fost transmisă oficial populației, prin coordonatorul Campaniei de vaccinare, abia în 19 iulie. Astfel, pe site-ul Platforma de vaccinare, a fost publicată o știre, la ”Doza de claritate” cu titlul inofensiv și aparent fără legătură cu vaccinarea, ”Ce trebuie să știm despre miocardită și pericardită”.

”La ultima întâlnire, Comitetul de siguranță (PRAC) al EMA (Agenției Europene a Medicamentului) a concluzionat că miocardita și pericardita pot apărea în cazuri foarte rare după vaccinarea cu vaccinurile Covid-19 Comirnaty (anterior BioNTech/ Pfizer Covid-19 vaccine) și Spikevax (anterior Covid-19 Vaccine Moderna). Miocardita și pericardita sunt boli inflamatorii ale inimii care pot apărea cel mai frecvent în urma infecțiilor sau a bolilor autoimune. Simptomele pot varia și includ adesea senzația de respirație dificilă, bătăi puternice ale inimii care pot fi neregulate (palpitații) și durere în piept”, se arată în comunicatul din 19 iulie. Comitetul de siguranță al EMA a analizat 321 de cazuri de pericardită și miocardită și a concluzionat că majoritatea cazurilor au apărut în decurs de 14 zile de la vaccinare, mai des după administrarea celei de-a doua doze, cu precădere la bărbații tineri, înregistrându-se și decese.

Primul verdict, în 5 iulie

După ce a aflat toată planeta, autoritățile din România au decis că nu mai pot ține la sertar informația despre legătura de cauzalitate între vaccinurile ARN mesager și afecțiunile cardiace. Spunem asta deoarece informația a fost asumată oficial de EMA în 5 iulie. Organizația Mondială a Sănătății a comunicat că, în perioada reuniunii dintre 5 și 8 iulie, Comitetul pentru evaluarea riscurilor în materie de farmacovigilenţă al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA) a examinat ultimele date provenind din Europa, şi a confirmat existenţa unei relaţii de cauzalitate plauzibilă între miocardită şi vaccinurile cu ARN mesager. Comunicarea s-a făcut pe site-ul Agenției Europene a Medicamentului în data de 9 iulie, însă pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului din România a apărut abia în 15 iulie, atât la comunicate de presă, cât și la rubrica dedicată profesioniștilor din domeniul sănătății. Nefiind, totuși, o informație importantă, aceea că vaccinurile provoacă afecțiuni cardiace, Centrul național de coordonare a campaniei de vaccinare a mai lăsat să treacă alte patru zile până să o comunice populației. Ar fi interesant de aflat dacă România a raportat vreo reacție adversă severă după vaccinare, mai ales că a existat cel puțin un caz de miocardită și pericardită la un tânăr din Bacău, confirmat după vaccinare.

”Beneficiile depășesc riscurile”

Oricâte efecte adverse s-au constatat până acum, printre care și trombozele, Agenția Europeană a Medicamentului a concluzionat că beneficiile depășesc riscurile. Și asta deoarece, justifică EMA, există un risc crescut de boală Covid-19 şi complicaţiile asociate acesteia, precum şi dovezi ştiinţifice care arată că vaccinarea reduce semnificativ decesele şi spitalizările cauzate de Covid-19.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
3.905 afisari

8 COMENTARII

  1. Criminalii nazişti insistă să mai ucidă niște oameni. Nu se lasă până nu duc GENOCIDUL la final. Cât de curând ne urcăm cu picioarele pe fețele voastre de nazişti. Si o să vedeți ce iese. Citu , Arahat ,cuana Mihailă , Ghiță cel mascat care turuie despre vaccin si mulți alții îsi vor primi răspunsurile de la popor. O să vă tremure chilotii pe voi criminalilor. O să vedeți ce scoateți din noi la suprafață iar adevărata forță a poporului o veți simți si voi si neamurile voastre. Libertate pentru români! Ieșiți în stradă pentru libertatea si drepturile voastre.

  2. ati omorat oamenii cu remdesivir, calentra, oxigen in exces, sedative si legare depat. oamenii nu sunt prosti, si.au dat seama de golanie, mai devreme sau mai tarziu va veni rasplata

  3. A ha ha, cica autoritatile din Romanika 🙂 Care autoritati ? 🙂 Alea care sunt corupte 100 % si pline de puroi, nici daca ar veni Jesus pe Pamant, nu s-ar schimba nimic in Bukale, asa de temrinati sunt astia !! Bai, atentie maxima ce faceti si pe unde umblati, si nu va lasati nici macar testati cu rahaturile lor, si daca 1 singura data v-au testat astia, deja esti un fel de mic cobai in devenire, iar daca ai bagat in tine macar 1 vaxin in cap, esti deja oficial un cobai fruntas pe hectar al sistemului nazist din Bukale !! 🙂 La romanasi nu mai conteaza nimic, iar daca a venit nazista aia de Kiryakides aici sa ii ameninte pe Matu si Gheorghita ca trebuie sa faca rost de inca ceva cobai pe plantatia din colonie, e clar cam care e Jocul Final, adica care e End-Game-ul !! Bai, vedeti ca a dat coltul si comentatorul ala sportiv, tanar, la 29 de ani parca, e clar ca omul si-a bagat in vena vaxinul otrava macar 1, sau chiar de 2 ori, dar vedeti cum ziarele regimului nazist nu scot o vorba despre faptul ca prostul ala deja era cobai ? !! 🙂 Ha ha ha, tremura chilotii pe cobaii astia care s-au vaxinat in cap de nu stiu ce sa mai faca, dar Ghinion, vorba unui classic in viata din Bukale, astia nu mai pot lua legatura cu Dumnezeu, odata ce te-ai vaxinat in cap, deja modificarile genetice si comportamentale incep sa isi faca efectul !! Asa ca, drum bun in Iad, bai vaxinatilor in cap, Haplea, tu cum te simti, inca nu te doare ceva, acolo, tu tampita drakului ? 🙂 Covid Macht Frei, bai sclavetilor de cobai si tefelistilor, al vostru o sa fie Imparatia Iadului pe Pamant, bai ordinarilor dusi cu pluta 🙂

  4. STICLA SI BENZINA CARPA SI CHIBRIT …nu mai suport , nu ma lasa sa port cercei , peruca , pantofi cu toc si fustita mini , imi dau foc in boschetii din spatele garii Tiraspol …

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger